Bebrs
Aizvakar izmēģinājām jauno kūpinātavu, žāvējām speķi. Mucā iekšā virs trubas slīpi iemontējām skārda gabalu ar izliekumu, lai tauki smuki notecētu. Var teikt, viss izdevās diezgan labi. Kurtuvi paplašinājām augstumā. Vākam arī bērza dēļus uzlikām. Malkā likām sausu alksni ar zaļu alksni, pusi uz pusi un pa 2-3 pagalēm. Kūpiņa procesā tauki smuki pilēja ārpusē ieliktā bundžā. Nu koroče, nogriezām uguni drusku, pārāk jau pilēja :) Pēc 2 stundām bij gatafs. Bij drusku bailes, ka tie tauki uz tā skārda uzreiz svils un dūmos, bet nekā, normāli. Liekot iekšā gabalus, īsti nezinājām, kurā pusē būs lielāks karstums, izrādās daudz maz vienāds. Vienīgais secinājums, malku jāliek vēl mazāk, jo plānakajam speķītim āda bij cieta, tjipa izcepusies :), bet pēc garšas dikti lobs.
Uz Edgariem saldētavā store ap 1,7kg gaida savu kārtu, mēģināšu lēnām, varbūt ir kāds ieteikums?
3.aprīlis 2015, 17:10 |
links