Zivju pagatavošanas receptes

Ar krējumu nav mēģināts,bet piena zivju zupas senāk vārījām gan.
2.jūlijs 2009, 07:00 | links
 
Usmas UHA
Lidaku vismaz 3-4 kg izfilē samaļ .Taisa frikadeles Galvu asakas izmanto buljona sagatavošanai Kad galva un asakas novārītas ņem ārā no katla sagriež kartupeli pieliek specijas sīpolu un vāra līdz kartupeļu pus gatavībai.Tad buljonā liek vārīties frikadelēm.Kad tās paceļās virspusē vēl vāra 10 -15 min uz lēnas uguns.Kad vira gatava pievieno 0,5 l saldo krējumu.Pēc skata izskatās ,kā piena frikadeļu zupa .Smeķīga bez gala. Labu ēstgribu
2.jūlijs 2009, 00:03 | links
 
Ja gribat no laulenes sagaidīt lielu labvēlību un daudz citu lietiņu mēģinat zivis tīrīt un gatavot paši.silti iesaku .Pārbaudīts daudzās ģimenēs :))))
1.jūlijs 2009, 23:51 | links
 
Ļoti garšīga galete iznāk no zandartiem.Notīru zandartu iztīru fileju bez ādas un asakām .No galvas izņemu žaunas.Fileju maļu un taisu nelielas frikadeles.Galvas asakas ādu lieku katlā un vāru buljonu .pievienoju visas garšvielas.Nokāšu buljonu lai nebūtu asaku un tad lieku tajā vārīties frikadeles vāru 30-35 min uz lielas uguns.Pievienoju želantīnu un vēl vāru 10 min uz lēnas uguns.Tad lieku frikadeles traukos pārleju ar buljonu lieku ledus skapī.Fantasiš.:))))
1.jūlijs 2009, 23:47 | links
 
Voblas gatavoju tā .zivis raudas pličus ašukus lieku sālāmā traukā kārta zivs kārta sāls.noturu 3 dienas līdz izveidojas sāls rosols .Jo lielākas zivis jo ilgāk jātur sālī Pēc tam sasālītās zivis lieku uz 6 stundām aukstā ūdenī.kad tas ir izdarīts karinu izdurot cauri astei lai liekā susla un vēdera saturs iztek cauri žaunām ārā .Parasti voblu gatavoju pavasarī ,kad nav mušu .tagad žāvējot lietoju marli ,lai mušas nesadētu oliņas.kāpuri jau neattīstās ,bet skats nepatīkams.Ar šo lietu nodarbojos nopietni tāpēc man ir uzmeisterots smalka sieta namiņš,kurā mušas netiek iekšā.
1.jūlijs 2009, 23:40 | links
 
kad zutis ir noķerts to ar karstu ūdeni noplaucē /tas gan attīra gļoti gan nobeidz zuti -termošoks/pesonīgi es daru tā pie galvas spurām taisu riņķa griezienu ,bet tikai lai tiktu pārgriezta āda.pēc tam ar knaibļu palīdzību aizķeru ādu un kā zeķi novelku zuša ādu nost/caur asti/kad tas ir izdarīts iztīru iekšas nogriežu galvu./Galvu nevāru/zuti sagriežu 4-5 cm garos gabalosun lieku katlā ūdeni uzleju 1-2 cm virs zuša gaļas masas.Sāls lauru lapa pipars vāru 30-40 min.pēc tam izņemu zuša gabaliņus no šķidruma un attīru no asakas.notīrīto gaļu lieku atpakaļ buljonā pievienoju nedaudz citronskābi un uz lēnas uguns vāru vēl 15-20 min.Tad sadalu gaļu traukos pārleju ar buljonu un lieku lai atdziest./vasaras laikā pievienoju nedaudz pārtikas želantīna lai lai proces notiktu 100%.kad atdzisis trauku ar galertu lieku ledus skapī nevis saldētavā.ādu ņemu nost lai nebūtu specifiskā dūņu smarža.galete iznāk tāda ,ka ķeizaram var uz galda likt Labu apetīti .:)))))
1.jūlijs 2009, 23:24 | links
 
Varbut kads varetu palidzet ar padomu,ka pagatavot zusu galertu?
1.jūlijs 2009, 21:36 | links
 
Kā taisa voblas?
10.jūnijs 2009, 14:32 | links
 
panem nokupini ar alksnu malku tikai netiiri zvinas nost pa vidu zivij ieper sali ar pipariem un kiplokiem var arii vegetu looti garsiigi beigaasss sanaak,vai uz grilla taadaaa pasaa veidaa.
3.maijs 2009, 08:40 | links
 
Sveiki!
Juus nevareetu ieteikt kaa garshiigi var pagatavot karuusu?
Jau ieprieksh, Paldies!
2.maijs 2009, 14:44 | links
 
Meženes,vimbas,ālanti iet kā lašveidīgie.
30.aprīlis 2009, 11:41 | links
 
Varbūt kāds zina,kā garšīgi uztaisīt meženi?Un vai šo var arī gatavot kā lašveidīgo?
30.aprīlis 2009, 11:09 | links
 
He, he... atraduši no kā pirkt kaut ko :))
26.aprīlis 2009, 22:26 | links
 
atmiņā atsaucas viena lieta par zivju sālīšanu pēc kūpināšanas
Viena čigāniete atnesa kūpinātas reņģes, mans vectēvs pagaršoja un teica ,ka nav sāls.Viņa paķēra reņģes un izskrēja ārā .Es puišels būdams vēroju ko ši dara -Viņa uzrāva brunčus pamīza uz reņģem un nesa atpakaļ.Tā bija pēdējā reize mūžā ,kad mans vectēvs no čigāniem pirka zivis;))))
26.aprīlis 2009, 22:22 | links
 
Esmu, esmu ēdis gan ķidātu gan neķidātu zivi....
26.aprīlis 2009, 22:19 | links
 
Nu jā Bums , katram jau sava receptes, zupas jau arī neviens vienādi nevāra, katram savi knifiņi ....
Man personīgi nepatīk neķidātas zivis ....
26.aprīlis 2009, 22:17 | links
 
pamēģini kādreiz uz kuriņa uzlikt veselu neķidātu tad redzēsi starpību .Vēl viena lieta man kūpināšanas temperatūra ir vismaz 130-150 grādi.
26.aprīlis 2009, 22:16 | links
 
Lūdzu ...
Pirms kupināšanas sasmērē tik ar speķi vai eļļu režgus ( ja uz viņiem kūpini) ....Aromātam var kūpināšanas beigās pievienot iekuram čiekurus , kadiķi utt...
Velreiz atgādinu ka tā ir gaumes lieta...
To pašu zivi pirms kūpināšanas var saulē apžāvēt un tad kūpināt, var arī otrādi !
26.aprīlis 2009, 22:15 | links
 
Roli
Es brekšus līdz kilogramam netīru un neķidāju Asarus 200gr lidz 400gr tāpat kūpinu netīrītus un neķidātus.Lielos brekšus 1,5 un uz aukšu griežu pa muguru, iekšpusi noberu ar sāli baltus 30 -35 min tad sāli nomazgāju ar aukstu ūdeni.Zandarus ja ir slaids vēders arī neķidāju vienīgais es visas aukšminētās zivīs ar lielo šprici sašpricēju sālsūdeni Zivs pēc kūpināšnas ir suliga un feina it sevišķi zandarts un asaris jo šis zivis kūpinot paliek sausas.Zušus pirms kūpināšnas nesālu-tikai pēc un arī tad lietoju sālsūdeni
26.aprīlis 2009, 22:12 | links
 
Paldies par padomu.
26.aprīlis 2009, 22:05 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager