Kūpinātavas

 
Lietojiet mazā kūpinātavā alkšņu skaidas.Dieva dēļ tikai ne ar motorzāģi zāģētās,tā eļļas daļa skaidā visu bezcerīgi sabojā.Maza izmēra kūpiņam skaidu var sagādāt ar fuksīti un cirvi.Pilsētnieki var nopirkt lapu koku mulču,jāskatās vai tā bez piedevām.No čiekuru lietošanas esmu izārstējies pirms daudziem gadiem.Lai gan vecie jūrmalnieki lasīja čiekurus,izturējavismaz pāris gadu.
9.jūnijs 2015, 12:53 | links
 
Pamēģini otrādi-alkšņu skaidas un tikai mazliet čiekurus(priežu,sausus),varbūt liec egļu ?Vispār tie čiekuri ātri apnīk,labāk liec ābeli,būs saldāks dūms....
8.jūnijs 2015, 18:36 | links
 
..lieta tāda ,ka dažreiz zivis ir rūgtenas vai nedaudz sīvas... lieku čiekururus..
Dzeieirs, 8.jūnijs 2015, 17:52


neesmu kūpiņu specs, bet zinu ka čiekuros ir ļoti daudz sveķu, bet sveķaina skujkoku koksne nu gan nav piemērota kūpināšanai, ja vien negaršo terpentīns :)
8.jūnijs 2015, 18:25 | links
 
Sveiciens kūpināšanas speciem!Jau kādu laiciņu arī pats kaut ko nokūpinu.Bet lieta tāda ,ka dažreiz zivis ir rūgtenas vai nedaudz sīvas. Kūpinu metāla kastē ar vāku.Iekšpusē lieku čiekururus un nedaudz alkšņa skaidas.Uguns tiek kurināta kastes apakšā.Varbūt kaut kas ir par daudz?Kastes izmēri ir60*50*40cm. Jau iepriekš paldies.
8.jūnijs 2015, 17:52 | links
 
Visiem kūpinājumiem būs cieta āda.Vējeni noķidā sekojoši:griež nost galvu no mugurpuses,pārgriežot mugurkaulu,bet ne zarnas,tās izrauj turot aiz galvas,izmazgā.Sanāk sulīga,speķi nevajag.Var jau sviestu ziezt uz speķa,ātrāk var norīt.Es izmantoju tērauda iesmus,diametrs 3,5-4mm,virsū kāpt nevar,zivju svaru tur garantēti.
8.jūnijs 2015, 12:43 | links
 
Nokūpināju lučus, apmēram 2 stundas 40 - 56 grādos. Garšīgi, bet pacieta āda. Vai beigās vajadzēja uzdot lielāku karstumu?
8.jūnijs 2015, 12:12 | links
 
Paldies, nākošā reizē būs jāpamēģina ar speķi, bet arī šoreiz bija ļoti OK.
8.jūnijs 2015, 08:32 | links
 
Es vejenes sienu aiz astes un nekad neviena nav nokritusi un iznak loti suligas un garsigas tik nevajag parkupinat jo tad zivs izzust un nekas pratigs nesanak!
7.jūnijs 2015, 11:18 | links
 
Tikko dabūju mazliet vējenes, gribu nokūpināt, bet nevaru izštukot- var vērt caur aci vai labāk kā zuti, apsiet ar striķi un pakārt?

spura, 6.jūnijs 2015, 14:12


Iesaku ielikt vēderos mazliet žāvēta speķa (lai būtu sulīgāka, pašas tauku tai zivij nepietiek), apsiet kā zuti un kūpināt uz restēm ar vēderu uz augšu.
Apmram tā (tie gan zuši): https://www.facebook.com/photo.php?fbid=361046130772395&set=pcb.361046230772385&type=1&theater
7.jūnijs 2015, 10:14 | links
 
Ok, paldies
Baigi astesgals neapžāvēsies?
6.jūnijs 2015, 14:50 | links
 
Tikko dabūju mazliet vējenes, gribu nokūpināt, bet nevaru izštukot- var vērt caur aci vai labāk kā zuti, apsiet ar striķi un pakārt?

spura, 6.jūnijs 2015, 14:12

Ja vērsi caur aci un būs liela t* tad ar garantiju, ka šamās atradīsi zemē. Es ieteiktu uz sieta.
6.jūnijs 2015, 14:15 | links
 
Tikko dabūju mazliet vējenes, gribu nokūpināt, bet nevaru izštukot- var vērt caur aci vai labāk kā zuti, apsiet ar striķi un pakārt?
6.jūnijs 2015, 14:12 | links
 
Vara stieple 1,5mm neko neturēs,visas zivis nobirs...Par traukiem-vara traukos pat zapti vāra,traukiem jābūt spožiem,noberztiem,jo indīga ir patina-varš palicis zaļš...(laikam vara sulfāts)

Arvids8, 5.jūnijs 2015, 19:55
lai labi garšo! ;)

Juurasbullis, 5.jūnijs 2015, 20:33

Es kūpinot renģes izmantoju koka irbulīšus(tipa šašlika iesmus),bet ne tos tieviņos kurus tirgo lielveikalos. Pērku tos "Gemosā" gan jau ir arī citur tādi ap 4-5mm diametrā.
5.jūnijs 2015, 22:19 | links
 
Vara stieple 1,5mm neko neturēs,visas zivis nobirs...Par traukiem-vara traukos pat zapti vāra,traukiem jābūt spožiem,noberztiem,jo indīga ir patina-varš palicis zaļš...(laikam vara sulfāts)

Arvids8, 5.jūnijs 2015, 19:55

lai labi garšo! ;)
5.jūnijs 2015, 20:33 | links
 
Vara stieple 1,5mm neko neturēs,visas zivis nobirs...Par traukiem-vara traukos pat zapti vāra,traukiem jābūt spožiem,noberztiem,jo indīga ir patina-varš palicis zaļš...(laikam vara sulfāts)
5.jūnijs 2015, 19:55 | links
 
cinkotus vai krāsainos stieņus nekādā gadījumā (smagie metāli), tikai dzelzs vai nerūsējošais.

Juurasbullis, 5.jūnijs 2015, 19:18


Bet kāpēc izmanto vara katlus virtuvē? Tur augstāka t°. Pirtī arī izmanto vara traukus.
5.jūnijs 2015, 19:22 | links
 
cinkotus vai krāsainos stieņus nekādā gadījumā (smagie metāli), tikai dzelzs vai nerūsējošais.
5.jūnijs 2015, 19:18 | links
 
Gribu uz vara stieples uzmaukt reņģes, 1.5 mm pietiks resnuma? No kabeļa ņemšu. Stieple stāvēs uz 4 armatūras stieņiem, starp tiem 20 cm.
5.jūnijs 2015, 19:06 | links
 
Pieredzējis zvejnieks: "Reņģes jākūpina divarpus līdz trīs stundas, butes – trīs līdz četras stundas. Jo dūmnamiņš pilnāks, jo ilgāk."

40 min. žāvēju +40-50 °, tad 2 h kūpināju, vidējā bija +70-80°. Bija vienu mirkli +120 °, atvēru vāku, ļoti ilgi krita t°, iemetu kļavu lapas - ātrāk nokrita t°. Žāvēju ar sausu alksni, kūpināju ar sausu alksni un slapju liepu, nedaudz ābeļu zari. Obligāti jāliek slapja malka, tad t ° vienmērīgāka, un augstu neceļas. Ilgāk par 10 min. nedrīkst būt prom.

Iebēru bļodā sāli, bet nesamaisīju, kur bija sāls gabaliņi, ne visai garšīgas reņģes bija, kur bija sāls, bet ne gabaliņu - garšīgas, kur nebija sāls garšoja normāli. Secinājums: var pielikt sāli pirms kūpināšanas, bet ļoti maz, un jāsamaisa zivis. Labāk 2.5 h kūpināt.

Tagad ēdu ar alu.

Bildes: http://www.bildites.lv/images/19ir1ec1o5tpi37ep7x4.jpg
http://www.bildites.lv/images/em2r1gar1392k0d21w3.jpg
http://www.bildites.lv/images/fbaz3zn49990zrfz4cig.jpg

Saimniekiem teicu, ka kūpināju vistu, ka viņi var iedot vistu vai zivis, izkūpināšu - noklusēja. Varbūt nedrīkst kūpināt? Kūpinātavā daudz var salikt, nav izdevīgi maz kūpināt. 1.5 groza malkas aizgāja.
5.jūnijs 2015, 18:53 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager