Usmas ezers

Gan jau Aladis tas kurš K pats zvejo ar tīkliem, tāpēc arī aizstāv :D Citādi cilvēks ar galvu uz pleciem tādas muļķības nerakstītu.
15.jūlijs 2015, 14:30 | links
 
AladisK. Neizprotu Tavu domu. Ko īsti ar to gribei teikt ? Bija ļoti labi, ka visi gravi pilni ar esmas zivtiņam? Vareja smelt un žavet. OK! Ja tā ir Jūsu laime - tad drīzumā viņa pienaks! Mani tāda laime galigi neinterese. Neesmu badā. Mani interese lielas zivis, pirmkārt lai gūt baudu no makšķerešanas, pec tam - kā paika.
Esmas zivis tapec un savairojas lidz nemaņai, kā nav, kas viņus estu! Man neticiet - pajautajet ihtiologiem. Ja. Kolhozi pildija planus un virsplanus lai tikt pirmrindiniekos, tikt slavetiem un dabut premijas. Ar traliem un tikliem smela cik vareja! Esmu pensionars, tā kā pats to visu redzeju.
Mani ļoti ieintereseja Jūsu ideja, kā tiklus neaizliekt, bet saudzet dabu kopumā! Kā jusuprāt to vajadzetu darit?
14.jūlijs 2015, 22:25 | links
 
Iekšējo ūdeņu zveja jāaizliedz vispār! Tas jau šogad ir izdarīts Lietuvā. Drīz nāksies laist uz copi pie leišiem. Tie,kas te aizstāv tīklošanu, lai paskaidro kāpēc vietās pie mums,kur tīkli aizliegti, zivis ir un lomi tik labi (piem. Alūksnes, Puzes ezeri).
14.jūlijs 2015, 22:08 | links
 
Brondtozavr!Senos laikos bija dzaudz, daudz vairāk sīkās ēsmas zivis. Kolhozu laikos zvejoja ar traļiem un tas ir pupu mizas salīdzinot ar to, kas šodien notiek! Katras grāvis un upīte bija pilns ar raudiņām, maisiem smēla un žāvēja visai vasarai, tagad to nav. Tā bija! Un ja nezini, kā bija kādreiz, tad neizsakies. Ne jau tīkli jāaizliedz, jāsaudzē daba kopumā.
14.jūlijs 2015, 20:28 | links
 
Protams ,ka tīkli ir jāaizliedz ,lai ezers atkoptos Tīklinieku loms parasti ir zivju sugu lielāko eksemplāru iznīcināšana .Usma ar to ir slavena ,ka katru gadu kāda no zivju sugām panīkst Piemēram ir gads kad asaru ir nejēgā ,pazūd lielie brekši Citu gadu parādās raudas /rupjas/Pazūd zandarti u.t.t
Šogad ir tāda sajūta ,ka pazudis ir viss Vienīgais sēdēt uz kants pa nakti uz dzīvo ,tad trāpās zutis un mēra zandarts Gan jau ezers saliks visu pa plauktiem.............
14.jūlijs 2015, 08:55 | links
 
Labvakar.
Pedejos 3 reizes no velces pa Usmu atgriežamies tukšā . Agrāk nekad tā nebija. Nemakam? Bet vai var nosaukt pa nemakuļem tos 40 sportistus, kurie divas dienas laikā neko pratigi nenoķera?
Cienijamais "Bums" apgalvo, kā jāmak ķert, ka jāzin pareizie veji, ka kormorani norijuši visas zivis..., bet pa tikliem ta kautrigi tikai piebilst...
Piedodiet, es domaju, kā ar katru gadu prasme makškeret pieaug, bet mums pa Usmu iznak pavisam otradi - ar katru gadu arvien sliktaki rezultati. Visados vejā virzienos un laikā apstakļos. Pa kormoraņem domaju, kā viņi bija ,ir un bus. Neviens viņus nešava un nešaus. Ta ir Dabās daļa, kura paša regulejas. Foto no interneta ir labas, bet parsvarā, domaju, viņi barojas ar to, ko vieglak noķert- ar sikām zivim. Daudz sliktak, kad cilveki izjauc dabās balansu ar savu alkatibu.
Ieveroju tadu lietu. Velcejot pa eholotu redzu, ka arvien retāk sastopami lielos brekšos bari, toties pieaug milzigie bari sikās zivtiņas. Pedejās reizes pat šermuļi metas! Visās bedres pilnas ar zivtelem, pat iziet uz 5 metriem dziļumu pa visu licī, ļoti retā vietā ir brīva no šīm sikuļiem!
Sapratu lietu tā : Daba necieš tukšumu. Izķierot ar tikliem lielakas zivis mes atbrivojam vietu, kur var strauji vairoties visadas mailites un raudiņas. Ja brekši izķerti, tad paliek daudz brivas baribas, pleseji izķerti- priecajes un vairoes! Protams, ne jau visas lielas zivis izķertas, bet balanss ir izjaukts, šis zivteles parņemušas virsroku konkurence par baribu, palikušie pleseji nav spejigi samazinat šo sērgu kvantumu. Strauji savairoties plesejem neļaus konkurence uz baribu mazuļu stadijā.
Tapec nekas neķeras, jo pedejie pleseji paredušas, baribas pa pilnam!
Risinajums? Ielaist kaut biškiņ paaugušos mazuļus plesigas zivis un aizliegt tiklus. Tad pa dažiem gadiem balans pleseji - zaledaji stabilizesies.
Tikai problema cilvekos: vai viņi gatavi ieguldit ezerā naudu un kadu laiku nesmelt no ezera? Gadu atpakaļ meginaju pierunat organizet parakstu vakšanu, lai aizliegtu tiklus Usmā. Tad nebija gatavi - pirmie paši usminieki klusitiņam atteikušies. Gribejas vēl pasmelt. Nu nekas, drīz nebus ko smelt, tad turisma arī nebus, tad, varbūt, veči attapsies "pie sasista sīļā".
14.jūlijs 2015, 00:32 | links
 
Ja vēl kādam tā gadās, tad ir vērts zvīņas aizgādāt uz bior.
10.jūlijs 2015, 20:10 | links
 
Ūdens zied viss zaļš
10.jūlijs 2015, 18:34 | links
 
Ļoti asprātīgi, Bebrs, man arī patīk, ka kaut kas notiek, un kādam ir darbs Pelčos. Bet jautājums bija - vai kāds ir redzējis sīgu uz āķa vai tīklā no iepriekšējām laišanas reizēm?

Akmens_Viesis, 10.jūlijs 2015, 12:36


Pagājušajā gadā noķēru aptuveni 30 cm lielu sīgu (no sākuma nesapratu, kas tas par krustojumu, bet papētot tuvāk kļuva skaidrs, kas tas par zvēru), bet tas tikai vienu reizi...
10.jūlijs 2015, 17:50 | links
 
Ļoti asprātīgi, Bebrs, man arī patīk, ka kaut kas notiek, un kādam ir darbs Pelčos. Bet jautājums bija - vai kāds ir redzējis sīgu uz āķa vai tīklā no iepriekšējām laišanas reizēm?
10.jūlijs 2015, 12:36 | links
 
Akm, tās sīgas ielaida aizvakar :D
10.jūlijs 2015, 11:08 | links
 
Bebrs, kāds tās sīgas ir redzējis pēc tam?
Pagaidām pētījumos nav atradušās, cik zinu.
Vai ir cita infa?

Un kā tagad nez zied ūdens, ja vēl jūnijā, 20 grādus nesasniedzot, izskatījās ļaunāk nekā Alūksnē, kad mēnesi bijis +30 gaisā.
10.jūlijs 2015, 10:27 | links
 
Jebkura gadijuma loti nepatikami,visur kur tu brauc vai nu tikli vai murdi,,bet nu tas ir mūsu likmdosana..
9.jūlijs 2015, 22:34 | links
 
jā, iespējams tie bija murdi, taču ļoti labā, rezultatīvā vietā - priekšā caurtecei, kur ezers pie tilta savienojas ;)
un iesaku nobraukt ar kaķi tumsiņā pa popraga gala šaurumiem. tur vietējie nemaz neslinko.
9.jūlijs 2015, 22:26 | links
 
antonsb - nesaprotu par ko tu tā priecājies. jāņu brīvdienās sasmakas ezerā bija licencētie tīkli ar visiem karogiem. a varbūt murdi? katrā ziņā braucoet pāri tiltam ezerā karogi plīvoja.

marti, 9.jūlijs 2015, 20:45


varbūt murdi bet tīkli ir ar šogadu aizliegti a no murdiem nav tolka!!!!!
9.jūlijs 2015, 20:51 | links
 
antonsb - nesaprotu par ko tu tā priecājies. jāņu brīvdienās sasmakas ezerā bija licencētie tīkli ar visiem karogiem. a varbūt murdi? katrā ziņā braucoet pāri tiltam ezerā karogi plīvoja.
9.jūlijs 2015, 20:45 | links
 
Sodien ir buts usma,tiesi pie engures iztekas,peldeju no tilta uz augsu,uz usmas pusi lidz lieguma teritorija,uz to posmu kads 1km 6 lieli murdi pari vissai upei,bet ta 10 lidacinas viena merniece,, pasa usma situacija nau mainijusies visur tikli pa 500m

salmo3, 5.jūlijs 2015, 23:55


:)))))))
Valdemārpils ezerā aizliedza tīklus lai ezers atkopjas pašvaldīvai rūp ezera liktenis!!!
Bet Usmas pašvaldībai po..j pa to kas notiek ar zivju resursiem!Ja rūpētu usmas pašvaldībai ezera resursi tad jau sen aizliektu i murdus i tīklus!!!!
Tākā pirms jaunām vēlēšanām atkal būs pasakaini solijumu un visi atkal kā auni noticēs un ievēlēs lielos solītājus un viss būss pa vecam!:)))))
Valdemārpils pašvaldība ir labs piemērs citām pašvaldībām kam rūp zivju resursi un lai makšķernieki brauc uz ezeru izmanto tās vietas veikalus kempingus utt
Bet Usmas pašvaldībai phuj vai brauc copmaņi vai nē!!!
1000000%ja Usmas zivju resursi būtu labi tad arī copmaņu apmeklējums būtu biežāks un ieguvēji būtu tikai veikali un kempingu īpašnieki!!!
9.jūlijs 2015, 17:57 | links
 
Vakar Usmā ielaida 25 000 sīgas mazuļu. Vismaz kaut kas....
9.jūlijs 2015, 16:31 | links
 
Sodien ir buts usma,tiesi pie engures iztekas,peldeju no tilta uz augsu,uz usmas pusi lidz lieguma teritorija,uz to posmu kads 1km 6 lieli murdi pari vissai upei,bet ta 10 lidacinas viena merniece,, pasa usma situacija nau mainijusies visur tikli pa 500m
5.jūlijs 2015, 23:55 | links
 
Laivu var pārvest uz Tīruksi un tad secinat, ka Usma nemaz tik slkti nebija :D
1.jūlijs 2015, 17:19 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager