Alūksnes rajons

Kā nevar bez Alūksnes ezera!
Kad kakls ciet, pabļaut vēl nevar, bet pačukstēt jau var
Emocijzīme smile

Alūksnes ezarā, uz mačiem “ALŪKSNES RUDENS „PLĒSĒJS” 2015”, ieradāmies divas komandas no Rīgas puses – pavasara brikešu uzvarētāju komanda „Zirgazobs”, un es ar Lashenieku - „Nu, ko”!

Ieradāmies jau laicīgi, piektdienas pēcpusdienā, ar domu patrennēties, pazondēt bedres, sēkļus, jo bezvējā, kad eholote rāda nulli, gribās drillēt uz visām pusēm, bet ar tumsu, diemžēl krastā izbraucām bez rezultātiem!
Pilnīgs bezvējš ezera vidū un bez mākoņiem, radīja mums iespaidu, ka cope būs rītā, sacensību laikā!
Sacensību dienā, ko?! Domājāt labāk? Nekā

Aizņēmos no čoma vislielākos voblerus, speciāli velcei Alūknes ezerā! Nu, ko, gāzīsim pa pedāli? Aņdža, Kurmisx, Zivgārnis un Ģeds, izsaka vienu frāzi – „Ar šīm spēļmantiņām, 10-15m dziļumā nav ko darīt”!
Ar to, kas ir ekipējumā (ALJA super idejas, laipnība, vakardienas „Ierullē” viesnīcas saimnieka ruma paģiras, kritika par vobleru kasti, nedeg šķiltavas, u.t.t), mūs sagaida Pilssalā - daudz copmaņu ar foršām laivām, karsta kafija, brokastis, kūciņas un drūzma ar virtuāli redzētām sejām. Personīgi redzēju un iepazinos ar Zivgārni, novērtēju VSOP laivu un ļoti, ļoti daudz labu emociju!

Kā iepriekš postā minēja Lashenieks: Īstie vīri, īstajā vietā! Daudz emociju un Rīgā šādu attieksmi pret cilvēkiem, copmaņiem, ir grūti sagaidīt!
Lašenieka izvēlēta enkura vieta, un mana dzeltenā gumijzivs atnes mums mēra zaļsvārci. Prieks un liels gods, ka iespraucāmies starp Alūksniešiem, pirmajā 7 – niekā, tikai 10 grami aiz asaru speciālistu snieguma. Prieks, ka atradām, un Māris ar Andri izvilka badakāšu sen iemestu, garu tīklu! Lai veicas copmaņiem un Aluksnes ezera saimniekiem un sargātājiem!
Tie pīpji mutēs, gan man ne īpaši!
Citēju Andžu:
Piedalījās kopā 37 komandas. Tikai 8 finišēja ar zivīm. Zivis ir, jāmāk tikai paņemt, to pierādīja 1. vietas ieguvēji. Malači! Pa 5 zivīm 20 + kg. Vietējie Alūksnieši diezgan kūtri ar piedalīšanos.

Vieta „Mazs kukainīts” (Alūksne) 20.945 kg
Vieta „Laicāns” (Rēzekne) 7.515 kg;
Vieta „KB” (Alūksne) 6.965 kg;
Vieta „TU-154” (Alūksne) 6.265 kg;
Vieta „C. Albula” (Alūksne) 2.300 kg;
Vieta „Eholotes LV” (Rīga/Alūksne) 1.590 kg;
Vieta „Nu Ko” (Salaspils/Rīga) 1.580 kg;
Vieta „Umpalumpas 0.5” (Alūksne) 1.115 kg

Tiekamies ezerā, rudens coppē!
Emocijzīme smile

Mēs :
"Zirgazobs" - AivarsB / JurisT
"Nu, ko" - Lashenieks / Ivo
Nu, ko? Ne asakas!
Turpinājums sekos arī Alūksnes avīzē, tad arī būs papildus info!
www.delfim.lv
6.novembris 2015, 17:37 | links
 
Vakar nobraucu garām, visas cerības uz melderīti izpalika, ap 10:00 bija gana bieza sega pāri, tā nu samierinājos ar copi +/- 100m no abām tilta pusēm, visur citur principā līmenis neļāva neko darīt, kaut arī copējot aizdomājos par tagadējo liegumu, bet pauzīte uzmetu aci likumiem un sapratu, ka no 1. oktobra līdz 1. decembrim līdz Streņču vai Valkas tiltam ir aizliegts, un var tikai ar dabīgo ēsmu, bet nu ar visu to copes neredzēju, vietējie ar diezko pozitīvi par zivīm nebija, pa kādai baltajai zivij šad tad parādoties, lai gan nesen kaut kad šovasar esot desmitniece līdaka izcelta pie tilta, tas Gaujienā...
Biju aizskrējis arī līdz Zvārtavas ezeram, divas laivas ezerā bija, cik nu pa krastu varēja tik nostaigāju, bet vejš uz aukstais ūdens darīja savu, tā nu katrā vietā pa 1,5 h un metu mieru, atpakaļceļā piestāju melderīti un vāks bij drusku pakusis, bet ar visu to ledus pāri visam.
2.novembris 2015, 12:08 | links
 
Tuvāku tēmu neatradu, tāpēc varbūt kāds var palīdzēt. Doma līdz Gaujienai aizbraukt un pa ceļam piestāt vai nu Melderītī pamētāt vai līdz Zvārtavas ezeram aizlaist, kur laikam jau bez laivas nav ko darīt un pie šādiem rudens apstākļiem visticamāk arī Gaujā nebūs ko darīt, bet nu tomēr varbūt kāds ir bijis vai garām braucis un zin kas tur darās, varbūt jau ledus uzradies.

Rihards91, 31.oktobris 2015, 14:14

Gaujā ap Gaujienu, Melderīti ūdens vēl ir- tiesa ļoti nedaudz:)- un laivu Gaujā noteikti nevajag.
Atstraumēs bija ledus- vienā vietā ielauzu- bija 2 cm biezs. Ūdens skaidrs- tik zivju nemanīju- bet tik un tā - diena pavadīta skaisti.
2.novembris 2015, 10:20 | links
 
Tuvāku tēmu neatradu, tāpēc varbūt kāds var palīdzēt. Doma līdz Gaujienai aizbraukt un pa ceļam piestāt vai nu Melderītī pamētāt vai līdz Zvārtavas ezeram aizlaist, kur laikam jau bez laivas nav ko darīt un pie šādiem rudens apstākļiem visticamāk arī Gaujā nebūs ko darīt, bet nu tomēr varbūt kāds ir bijis vai garām braucis un zin kas tur darās, varbūt jau ledus uzradies.
31.oktobris 2015, 14:14 | links
 
Izsludināts konkurss par skaistāko Alūksnes ezera zivi - http://www.aluksnesezers.lv/lv/show_news/28

Konkurss varētu būt pietiekoši interesants, jo piedalīties var ar jebkuru noķerto zivs sugu, balsojums būs par skaistāko bildi, kur iespēja laimēt veikala eboat.lv Shimano kameru - http://www.eboat.lv/lv/eholote-ehalote-gps/kameras/shimano/kamera-shimano-sport-camera
16.septembris 2015, 15:19 | links
 
O,-Aņdžiņš no ziemeļiem atgriezies,pāļijas atķēries,bet atskaitīties nevīžo...:)
Vai tad tikai viens pālis uzķērās?
27.augusts 2015, 20:45 | links
 
Viss kas der džigam un velcei.
Dziļumi pamatā no 8-13 m. Ar retiem izņēmumiem.
Pašlaik zivēm pirms rudens gavēnis, diez ko aktīvas nav. Bet eholotē zivis rāda pilns dziļumos virs 10 m...
27.augusts 2015, 20:37 | links
 
Kādus mānekļus izmantojiet Alūksnes ezerā rudens pusē, kādos dziļumos?
27.augusts 2015, 20:11 | links
 
Ir.
4.augusts 2015, 17:09 | links
 
Nu, vaitad siltums muti nav atvēris, baigais klusums ?
4.augusts 2015, 12:22 | links
 
Zandarts muti aizvēra, kā sāka ziedēt ūdens, un vēl joprojām nav atvēris. Asari arī uz doto brīdi klusē. Pa kādai līdakai noķer. Vienvārdsakot, zive atpūšas uz doto brīdi :))
28.jūlijs 2015, 17:22 | links
 
Sveiki!

Kādi rezultāti Alūksnē? Varbūt kāds var pakomentēt kas un kā šobrīd būtu labāk? Kā ar Līdakām / Zandartiem / Asariem?
28.jūlijs 2015, 15:51 | links
 
Mortelis paldies, informācija noderīga ;)
1.jūlijs 2015, 14:40 | links
 
Shonedelj bus pirmais megjinajums Aluksnes ezera spiningot/velcet. Ir ieteikumi vai priekshlikumi ka nepalikt bez zives?;-) Varbut kads var padalities ar ejosham vobleru krasam? Kaadi shogad citu panakumi Aluksnes ezera? :-)

Dragon, 29.jūnijs 2015, 22:26

palasi te_http://www.aluksnesezers.lv/lv/show_news/21


Par vobleriem nezinu,es keru ar gumijam un blekiem
29.jūnijs 2015, 23:28 | links
 
Shonedelj bus pirmais megjinajums Aluksnes ezera spiningot/velcet. Ir ieteikumi vai priekshlikumi ka nepalikt bez zives?;-) Varbut kads var padalities ar ejosham vobleru krasam? Kaadi shogad citu panakumi Aluksnes ezera? :-)
29.jūnijs 2015, 22:26 | links
 
Reģistrā tu tiec ievadīts, kā licences turētājs, atskaites iesniegšana par attiecīgo periodu demokrātiska - epasts (alja@aluksne.lv), pasts (Pilssalas iela 10, Alūksne, LV-4301), DUS Virši A (Rīgas iela, Alūksne) vai ierodies pats aģentūrā atskaities.
19.aprīlis 2015, 12:44 | links
 
Loma reģistrēšanu ar īsti nesaprotu,kā ir ja man licenzi pirka cits cilvēks?Atnāca epasts ka vajag registrēt,a kurš vairs var atcerēties cik to asaru tika izvilkts:D
16.aprīlis 2015, 11:30 | links
 
Andzus69 - tā pat vajadzēs tavu paskaidrojumu. Izlasiju tevis dotos noteikumus. Bet tur ir tikai aprakstīta cope no laivas vai arī no krasta neiebrienot, attiecīgi 3 un 5 eiro dienas licenze. Bet kā tad ir ar copi no krasta, bet ar brišanu. Tas ir aizliegts, vai arī ielikts zem copes no laivas???
16.aprīlis 2015, 10:46 | links
 
Pirms doties copē, iepazīstieties ar lic. makšķerēšanas nolikumu. Ja slinkums meklēt te būs:
http://www.aluksnesezers.lv/uploads/page_documents/47a62af738b8c7a44ea318df0742d3d5b4061a51.pdf

Ja copē bradājot pa ezeru, tad vajag jebkuru derīgu licenci. (dienas, mēneša, sezonas, gada). Un nav svarīgi kas pa mēnesi-aprīlis, maijs vai septembris.
15.aprīlis 2015, 07:03 | links
 
Bet kā ir ar iebrišanu, tā vēlos copēt? Zinu ka ir tur atšķiriba,ko pierāda arī tava atbilde.Vnk negribās sev sabojāt copes dienu neziņas pēc. Un varbūt vari arī uzrakstīt kā būs pēc maija mēneša ar tādu iebrišanas copi?
14.aprīlis 2015, 22:16 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager