Kūpinātavas

Sapņoju par vasaru un kūpinātavas remontu. Kurtuvi jāpārliek. Domāju vai silikāta ķieģeli izturēs karstumu? Līdz šim bija sarkanie.
Bildē maijā vēl normāli izskatās kurtuve, tagad trakāk. Varbūt cauruli likt pie griestiem, lai ogles nelien iekšā?
31.janvāris 2016, 18:25 | links
 
Raiham par humoru liels pluss.
17.decembris 2015, 10:25 | links
 
man elektriskā, viennozīmīgi ērtāk, ja kaimiņu mincis Fricis vēlreiz piedirsīs sičiem smilšukasti - iedarbināšu, neko citu kūpināmu tāpat nav laika noķert:)

usis, 16.decembris 2015, 23:05

Man ar-ideāls variants sliņķim! Un rezultāts tāds pats,kā čaklajiem! (apkārtnē kaķu nav,vairs)
16.decembris 2015, 23:14 | links
 
man elektriskā, viennozīmīgi ērtāk, ja kaimiņu mincis Fricis vēlreiz piedirsīs sičiem smilšukasti - iedarbināšu, neko citu kūpināmu tāpat nav laika noķert:)
16.decembris 2015, 23:05 | links
 
16.decembris 2015, 22:59 | links
 
Zivi sāla tad,kad ņem ārā no kūpinātavas.
27.novembris 2015, 15:28 | links
 
Jūs kad kupinat lučus vienkārši apsalat un viss ,vai kaut kaut ko ipašu darat?
27.novembris 2015, 15:11 | links
 
Pēc tādas izgāžšanās ar kūpinājumu arī es pamestu šo māju :)
17.novembris 2015, 14:54 | links
 
16.novembris 2015, 14:47 | links
 
Nosiltini kūpinātavu un ar t* nebūs problēmu.

urmaas, 7.novembris 2015, 12:56

Vairs šai mājā nedzīvošu.
13.novembris 2015, 21:26 | links
 
Nosiltini kūpinātavu un ar t* nebūs problēmu.
7.novembris 2015, 12:56 | links
 
Kūpināju 7 h pīli un vistu muguras. Pīle pie kaula bija jēla, un tā bija ļoti taukana, T° bija 60-65°, uz dažiem mirkļiem +70°. Uguns labi gāja caurulē, vasarā momentā bija +120 °, rudenī vēsāks, laikam par garu caurule 3,5m. Un caurule kurtuvē pie zemes, degot tur sakrājas ogles. Trāpījās iemest bērza pagali - gaļa rūgta, pat kaķis negribēja ēst muguras.
Šašliku kūpināju uz plīts- istabā siltāks un sausāks nekā ārā. :D



7.novembris 2015, 12:43 | links
 
Beidzot gatavs!!! Gribēju padalīties ar savu tiko pabeigto kūpinātavas projektu!

Kalns111, 5.novembris 2015, 14:30


Bildes studijā! ;)
7.novembris 2015, 11:55 | links
 
Beidzot gatavs!!! Gribēju padalīties ar savu tiko pabeigto kūpinātavas projektu!
Pirmie testi jau veikti un pirmais paša kūpiņš (2x karpas un 4,5kg līdakas gabali) jau tika celts galdā un slavēts. Tūlit tiks kūpinātas vistas (izmantošu lielisko Buma marinādes recepti).
Projektu biju plānojis pabeigt pavasarī, bet pasākums ievilkās visas vasaras garumā. Arī finansiāli sanāca pārtērēt plānoto budžetu, tomēr rezultāts priecē un taisot pamatīgi, ceru, ka kalpos gadiem. Izmantoti maksimāli nekaitīgi materiāli, beice uz koka tikai no ārpuses.
Procesa bildes A-Z ievietoju savā galerijā. Ja kādam interesē, droši variet smelties idejas, risinājumus utt.

Ps. Vēl jāštuko nopietnākas kurtuves durtiņas, bet funkciju pilda arī pagaidu risinājums. Kūpinātavas koka jumta daļa un durvis ir noņemamas - pa ziemu turēšu sausā vietā lai nebojājas un pašu būdu pārklāšu ar šīferi vai tmldz, lai vēdinas un nebojājas.
5.novembris 2015, 14:30 | links
 
Aizbēru spraugas, tikai pēc 2 h uguns sāka iet caurulē, pēc 2.5 h t° 45 ° un lēnām ceļas. 3 spaiņi malkas sabojāju pārbaudot kūpinātavu. Uguns gandrīz negāja atpakaļ. Rīt jāceļas agrāk, lai var paspēt izkūpināt.
Kurtuvē caurule pie pašas zemes, būtu pie griestiem un tā būtu īsāka, rezultāts būtu daudz labāks. Caurule 15 cm plata.
2.novembris 2015, 18:57 | links
 
nedaudz lielāka bilde
1.novembris 2015, 20:11 | links
 

Gribu kūpināt pīli, sver 1. 6kg, gaļas maz, daudz tauku. Nezinu, kas tur sanāks. :D
1.novembris 2015, 20:08 | links
 
aukstai kūpināšanai ir pavisam cita loģika, tur ļoti svarīga ir zivs iesālīšana, nu un protams apdūmošana 30-40 grādu dūmos...12-16 h... jaunībā esmu piedalījies, treknās zivis- karpas, līņi sanāk fantastiskas...

nekas neuztaisāms tas nav, tikai nez vai dēļ pāris butēm gribēsi visu nakti negulēt...tāpēc jau ir tur visādi dūmģeneratori, kas ražo aukstu dūmu
21.oktobris 2015, 15:56 | links
 
Reiz ienācās auksti kūpinātas butes no Kolceniekiem. Šie kūpina tikai plaukstiņas un kūpiņš ejot 3 dienas (tā vismaz šamie teica).
Bet nu tādu gardumu otreiz vēl nav nācies ēst.
21.oktobris 2015, 15:54 | links
 
hecs
Domāju, ka nekādīgi...tur tā fīča, ka dūmam ir jābūt aukstam, un kūpināšana notiek savas 24 stundas. Bums savā sadaļā reiz bija ielicis bildes kā viņš uztaisījis bija aukstās kūpinātavas, pilnīgi citāda loģika. Tīri teorētiski pastāv kkādi veidi kā parastā kūpiņā dūmu atdzesēt, Kokara kūpinātava kko bija izdomājuši, dūmvadā lika akmeņus vai vēl sazin ko tādā veidā panākot lai dūmi aizejot līdz kastei ir atdzisuši...
21.oktobris 2015, 15:46 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager