Kūpinātavas

No alkšņa arī melni dūmi ik pa laikam, pagājušogad tā nebija. Vienīgais, kas nāk prātā kāpēc siltumu netur, kurtuve par 1 ķieģeli īsāka. Liela uguns, daudz ogļu, t° 60 °, kad pilnu pielieku, tad 70 °. Par 3 h 5 spaiņi malkas aizgāja. Murgs... 6 kg vistas cepās.
29.aprīlis 2016, 14:05 | links
 
Danyla ! Atšķirība ir būvēšanas prasmēs,kā arī apkalpošanā,lauku variantā iemet malku un pusstundu var nenākt klāt,no apakšas kurināmo vajag uzpasēt...

AA,sapratu,paldies..
29.aprīlis 2016, 10:30 | links
 
[quote=447626]to zobrats
Iesaki lūdzu kā tu metāla mucu nosiltināsi, un vēl tā lai pagalmā kaut cik jēdzīgi izskatās

Tad jau labāk jāmūrē tā augša, vai no lapu koka dēļiem jāuzsit, lai ir kantaina

Muca pagalmā pēc būtības nekad neizskatās skaisti :), bet par to jau laikam katram sava izpratne...
Pilnīgi piekrītu ka mūrēta vai no dēļiem taisīta būs daudz glītāka un praktiskāka, bet te jau cilvēks to dara mucā un par daili neuztraucas.
29.aprīlis 2016, 10:08 | links
 
Nezināju, ka liepu nevar likt. Mērcēju alksni tai pašā dienā, drusku bija slapja.
29.aprīlis 2016, 08:34 | links
 
ēd taču zivi,reste nav ēdama,man tādas kalpo kādus padsmit gadus,
28.aprīlis 2016, 23:29 | links
 
Restes ir no kolhoza laiku ūdeļu būriem, nekāda vaina.

tontons7, 28.aprīlis 2016, 21:49

Tās restes tak laikam bij cinkotas.Baigi veselīgi neizklausās,ja nu vienīgi tas cinks ir kaut kā dabūts nost.
28.aprīlis 2016, 22:16 | links
 
Tontons, PM
28.aprīlis 2016, 21:57 | links
 
Restes ir no kolhoza laiku ūdeļu būriem, nekāda vaina.
28.aprīlis 2016, 21:49 | links
 
Ja liels vējš, šifera plāksni pieslienu pie mucas, trubas garum ap 3m, diam 20-23cm, bet man tā ir kantaina, skat manā aļbūmā.
28.aprīlis 2016, 21:44 | links
 
Principā man jau "galvā" ir tā kupinātava. Tik vajag kādu bildi no augšas dūmu telpai, lai saprastu kā stiprināt un kādas restes likt
28.aprīlis 2016, 21:43 | links
 
to zobrats
Iesaki lūdzu kā tu metāla mucu nosiltināsi, un vēl tā lai pagalmā kaut cik jēdzīgi izskatās

Tad jau labāk jāmūrē tā augša, vai no lapu koka dēļiem jāuzsit, lai ir kantaina
28.aprīlis 2016, 21:41 | links
 
Okots
Man bočkā naf gradusņika, zem vāka neliela skaida, lai pats karstums aizskrien, temp. pārbaudu ar roku, tā man ir tādā karstumā (cik tur grādu, nav ne jausmas), lai varētu roku noturēt, lēnām kūpinu, temp. regulēju arī ar vāku kurtuves priekšā, tobiš gaisa padevi. vidēji 4cm speķi kūpinu 2,5-3 st. ar svaigu bezmizas alksni plus sauss ķirsis, āda brūngana, speķis pats mutē kūst, atkarīgs arī no gaļas kvalitātes. Zivis kūpinu apmēram 45-60 min.
28.aprīlis 2016, 21:40 | links
 
Ieteiktu to mucu no ārpuses nosiltināt, uzreiz būs pilnīgi cits rezultāts (uz labo pusi) :)
28.aprīlis 2016, 10:31 | links
 
Nav no ļauna prāta,joks ! Bet ja nopietni,tad kurināt vajag ar sausu,mērcētu malku. Iepriekšējā dienā iemērc,iekurina ar sausu,tad mērcēto virsū....Vēlams bez mizas.Metode pārbaudīta.
28.aprīlis 2016, 09:35 | links
 
Aktuāls jautājums. A jums tajā bočkā kaut kāds termometrs ir uzstādīts, jebšu viss notiek uz čuju?

okots, 27.aprīlis 2016, 22:44

28.aprīlis 2016, 00:04 | links
 
Ka tik aptirst. Bik par maz kūpinātava izsildīta un iespējams par daudz zaļās malkas. Bet ar otru aliņu aiziet lejā ka nočūkst.
27.aprīlis 2016, 23:34 | links
 
Tās vienkārši ir nēģerzivtiņas...
27.aprīlis 2016, 22:46 | links
 
Aktuāls jautājums. A jums tajā bočkā kaut kāds termometrs ir uzstādīts, jebšu viss notiek uz čuju?
27.aprīlis 2016, 22:44 | links
 
2 apgalds
Nē tas laikam ar ruberoīdu.... :-)
27.aprīlis 2016, 22:14 | links
 
Šogad lēnāk ceļas t°, max. t° +75° ar sausu malku.

Tu ar eļļain fufaik laikam kūpināj vai ar papi?
27.aprīlis 2016, 22:12 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager