Zivju pagatavošanas receptes

Vispār cilvēka vārdus raksta ar lielo burtu ! Un divreiz nevajag atkārtot, līdz vecuma marasmam man vēl tālu...
Līdakai notīra zvīņas, izņem iekšas un žaunas ... zivi sagriež gabalos un vāra ar visu galvu uz lēnas uguns , kādas 40min.-1 h , tad pieliek sāli, laurlapas, burkānus,piparus, smaržīgos piparus...pēc 10 min. kartupeļus , lokus, dilles , petersīļus ... pēc 15. min.būs gatava ... ja velēšanās var pieliet klāt pienu un piecas min.
pavārīt ...
Zivju zupā vajag vairāk zivju, mazāk ūdeni ....
8.jūlijs 2009, 20:28 | links
 
:D nu rolanda kungs vai jūs būtu tik laipns un lūdzu uzraxtītu recepti kā pagatavot zivju zupu no līdakas? :DDD
8.jūlijs 2009, 20:20 | links
 
:D nu rolanda kungs vai jūs būtu tik laipns un lūdzu uzraxtītu recepti kā pagatavot zivju zupu no līdakas? :DDD
8.jūlijs 2009, 20:20 | links
 
Ko nozīmē raksti ? Man jau to recepti nevajag....
8.jūlijs 2009, 20:18 | links
 
raksti! :)))
8.jūlijs 2009, 20:16 | links
 
Es tak Tev aizrakstīju vēstulē !
Starp citu zivju zupai no līdakas tīri feina sanāk ...
Ja, vajag varu uzrakstīt recepti !
8.jūlijs 2009, 20:13 | links
 
Līdakas pārsvarā tikai filēju bez ādas un ribām/negribas tīrīt zvīņas nost/kaut ,gan kilogramčiki cepti uz grīla follijā ar ādiņu ir gan labi.Uz grilla līdakas filejām lieku virsū ļoti plānā šķēlē sagrieztu speķi.Majonēze u.t.t pats par sevi.Folliju un uz urrāā
8.jūlijs 2009, 20:13 | links
 
tiešām latvijas līdaka ir tik negaršīga ka neviens neko nevar ieteikt?
8.jūlijs 2009, 20:10 | links
 
Usmas līni gatavoju šādi
Līni 08-1,5 kg izķidāju pārgriežot muguru pirms tam noplaucēju gļotu .Tad taisu rumpim šķersām griezumus 1-1.5 cm dziļus Garšvielas sāls pipari,laima sula.Griezumos iepildu majonēzi .pēc tam ņemu servelāti sagriežu plānās pusripās un lieku ar taisno pusi griezuma vietās .Izskatās ,kā riktigs brontozaurs.Sīplloki-dilles un heijā .cepeškrāsnī iekšā.Cepšanas laikā pa laikam aplaist ar buljonu kurš izdalās cepšanas rezultātā.Zacene sanāk nāvīgi pikanta.:)))
8.jūlijs 2009, 20:07 | links
 
visi te runā par visādām ne standarta zivīm bet kā ar līdaku?

iesakat kko labu līdakai kā pagatavot mājas apstākļos piemēram sautēt vai cept!

PALDIES!
8.jūlijs 2009, 19:02 | links
 
jā un vēl.pirmās 30-40 minūtes obligāti lieku vāku virsū.pēc tam tās 10-15 min bez vāka.
7.jūlijs 2009, 12:59 | links
 
līnim ar sāli notīru gļotas.izņem iekšas un žaunas.pīlē ieleju biku eļlu,lieku līni pa vidu uz muguras.gar malām svaigus kartupeļus(nomizotus).līņa vēderu pielieku ar kūpinātas gaļas kubiciņiem(var ar kūpinātas desas kubiciņiem)tas dod kūpinājuma aromātu.uz 30-40 min lieku cepeškrāsnī.kad kartupeļi jau gatavi un biku brūngani metās,uzkaisu nedaudz garšvielas,dilles,pārleju ar majonēzi.lieku apakaļ cepeškrāsnī ~uz 10-15 min uz mazas uguns.
tie kuri ir mēģinājuši,parasti prasa vēl :))))
7.jūlijs 2009, 12:57 | links
 
Varu ieteikt kā pagatavot karūsas, līņus, pats vakar tā pagatavoju un bija pa pirmo!

Notīra zvīņas, izķidā, uzber sāli un liek mērcēties pienā (es mērcēju aptuveni 24h, bet gan jau ka var arī ātrāk). Pēc tam zivi ņem ārā, nomazgā, pārdala uz pusēm un apber ar garšvielām (citronpipariem, sāli, vegetu + vēl bēru speciālu zivīm paredzētu garšvielu, kuras sastāvā ir citrons). Liek cepties uz pannas (es cepu bez miltiem) un blakus liek cepties ripiņās sagrieztus sīpolus. Kad abas puses apcepušās brūnas, tad ņem krējumu, kurā iemaisītas svaigas dilles un liek virsū zivij. Pēc tam vēl virsū uzliek tās sīpola ripiņas, kuras pannā cepās blakus. Kādu brīdi vēl pakarsē un zivs gatava!!! :)
7.jūlijs 2009, 12:44 | links
 
Apstrādā ar garšvielām ,ietin folijā un uz oglēm virsū.
5.jūlijs 2009, 22:23 | links
 
Kā varētu forši pagatavot pāris karūsiņas un brekšus? Kūpinātava nav.
5.jūlijs 2009, 17:22 | links
 
Kupinasanas temperatura ir atkariga no kupinatavas matreala un ta diametra.Cits var kupinat no 120-150 gradu citi pat jau no 55-65,vai pats citos grados.Es nesen pabeizu 2. jauno kupinatavu,viss iet pat labak ka biju gaidijis:)kupinasanas temp. 55-60
Es piemeram karpas un karusas,
Recepte.1KG-4kg karpa,notirita,sadalita pa pusem,aste nosta,galva ari.Tad panemu garsvielas bez sals,uz 4karpam pa 1kg iemetu 2 mazas pacinas un no 3. 2tresas,tad 3ar pusi deserta sals karotes,iespiezu kiploku,pusi no galvinjas,un protams majonezi,citreiz piegriezu zalas dilles.pirms kupinasanas sakarseju kupinatavu.Ussakot kupinasanu uz restem lieku paraugusas,nodzeltejusas,izkaltetas dilles,vai auglu koka zarinjus,piemeram kirsi(lai zivs bustu saldaka),abolzari.Beigas piemetu kadiki,vai zalumus.
Kapec sausas dilles?Kupinot karstie dumi iesucas dilles un iet lauka ar mazu aromatu,kurs sucas zivi ieksa,padarot to mazliet tvirtaku un garsigaku.Cerams ka recepte kautkam noderes:) Labu apetiti!
4.jūlijs 2009, 15:14 | links
 
Lasi www.edzivis.lv un tur vēl lapas ar receptēm.Tikai īsto recepšu,pašu makšķernieku -pamaz.
3.jūlijs 2009, 18:17 | links
 
Liels paldies,Bums!Naksim citreiz atkal pec padoma.
3.jūlijs 2009, 18:01 | links
 
Diezgan garš recepšu saraksts, tik RUS
http://www.spinning.kharkov.ua/index.php?n=cook1.php
2.jūlijs 2009, 07:30 | links
 
Jā , tikai vajag īsto lauku pienu, no šitiem šķaidītiem pulveriem nekas labs nav ....
2.jūlijs 2009, 07:11 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager