Kūpinātavas

Jānodedzina ir gan krāsa, gan motoreļļa. Protams, ka no koka dēļiem sanaglota būs veselīgāka, toties tai jāstāv ar ūdens spaini klāt, īpaši, ja kurina pa karsto. Var arī mūrēt.
Jebkurā gadījumā iesaku pašķirstīt visu šo sadaļu līdz beigām, jo ir labas idejas uzķeramas.
28.februāris 2017, 10:58 | links
 
Ir jēga taisit kupinatavu no mucas? un vai mucas kuras ieksa bijusi motoreela der ? vai jamekle svaiga muca? un kur var atrast? vai galigi garam ar mucu labak taisit no koka? paldies

sandx__, 28.februāris 2017, 05:28


It kā muca skaitās viens no vislabākajiem veidiem kūpinātavai, ta kā garām nav, kaut kur agrāk šeit pat lasiju, ka mucas no iekšas riktīgi jāizdedzina un tad var izmantot, pat procesu neesmu gājis cauri, gan jau kāds pieredzējušāks papildinās.
28.februāris 2017, 09:16 | links
 
Es taisu no koka kupinaatavu bus auksta un karsta kupinatava ar visiem automatiem.
28.februāris 2017, 09:13 | links
 
Ir jēga taisit kupinatavu no mucas? un vai mucas kuras ieksa bijusi motoreela der ? vai jamekle svaiga muca? un kur var atrast? vai galigi garam ar mucu labak taisit no koka? paldies
28.februāris 2017, 05:28 | links
 
Krāsns termometru nevajag turēt mīnusos, atstāju pirtī, tagad rāda līdz 20° vairāk. Agrāk kļūda bija tikai +3°. Jāpērk jauns.
26.februāris 2017, 19:45 | links
 
var pēc apmazgāšanas pakārt uz āķiem vai nolikt uz kādam restēm vai kokiem lai notek liekais mitrums, bet var arī žāvēt jau dūmos.
26.janvāris 2017, 20:39 | links
 
ar sāli un ķiplokiem, lauru lapām iesālīts. PALDIES, tad apkalošu pirms žāvēšanas.
26.janvāris 2017, 20:32 | links
 
Ja sālīta ar sāli nevis sālsūdeni, tad ir lietderīgi pamērcēt vai vismaz nomazgāt, citādi baigi sāļīts sanāk pēc žāvējuma.
Bet nu tā ir gaumes lieta.
26.janvāris 2017, 11:14 | links
 
Ūdenī jau parasti tur, kad gaļa ir sālījumā. Jo sāli šķīdina ūdenī. Un pirms žāvēšanas sālītā gaļa ir jādabū sausa, tāpēc žāvētavai pirmo pusstundu - stundu procesa sākumā jāpatur durvis vaļā, lai dabūtu mitrumu nost.
26.janvāris 2017, 08:52 | links
 
Man ir pāris jautājumi. Pirms 2 nedēļām iesālīju cūkgaļu ar sāli, ķiplokiem. Svētdiena gribu nokupināt, man viņu pirms tam vajag ūdenī paturēt? Ja jā, tad cik ilgi? Un mēness fāze nav jāskatās, kādā kūpināt? Sestdien jauns mēness sākas.

belijs23, 26.janvāris 2017, 07:33

Kāpēc ūdenī ? Mēness fāzēs cūka ir jākauj To kūpināt vari kaut pilnmēnesī :)
26.janvāris 2017, 08:24 | links
 
Man ir pāris jautājumi. Pirms 2 nedēļām iesālīju cūkgaļu ar sāli, ķiplokiem. Svētdiena gribu nokupināt, man viņu pirms tam vajag ūdenī paturēt? Ja jā, tad cik ilgi? Un mēness fāze nav jāskatās, kādā kūpināt? Sestdien jauns mēness sākas.
26.janvāris 2017, 07:33 | links
 
Ja kādam mētājās nevajadzīgs/lieks dūmvads/truba kūpinātavai, tad labprāt to iegādāšos. PM. Vēlams Rīgas apkārtnē.
22.decembris 2016, 15:07 | links
 
Sveiki!Esmu te jauniņais,gribēju paintresēties vai kūpinātas cauraudzes un cūkas vaigus var likt saldētava?
21.oktobris 2016, 12:52 | links
 
Sveiki! Kā rīkoties, ja karsti kūpinot zivi tā paliek pilnīgi slapja? tāda, kā sutināta. sanāk, ka vajag turēt nedaudz vaļā, lai žūst, bet kā ar temperatūru, palielināt vai samazināt?

Dzeerve, 24.augusts 2016, 14:43


Man ir tieši tas pats. Uztaisīju jaunu vāku un dūmi vairs tā neskrien cauri, līdz ar to viss mitrums paliek telpā.
Biežāk jāpavirina vāku un jāizlaiž dūmus. Pirms pacelt vāku es paveru kurtuvei durvis lai uzšauj liesmu pagalēs. Drusku paturi vāku un taisi ciet. Un praktiski uz reiz aiztaisi arī kurtuvi. Stundas laikā apmēram 4 reizes tā daru.
7.septembris 2016, 20:34 | links
 
Sieti:
http://www.kets.lv/rupnieciskie-sieti/
7.septembris 2016, 15:53 | links
 
Man jautājums kur var dabūt sietus kūpinātavai vai materiālu no kā uztaisīt.
7.septembris 2016, 12:05 | links
 
čau
kāds varbūt var "piespēlēt" divas keramiskās trubas, vai arī zin kur var dabūt....
7.septembris 2016, 08:30 | links
 
sencis mākslinieks, uztaisīja tādu interesantu dārza dizaina objektu.Princips vienkāršais - apakšā maza kurtuvīte, augšējā daļā samet alksnīti, kurš tur lēnām gruzdējas un virs tā zivis.
beigās diezgan ok, izžuva un garšoja izcili. nākamreiz pamēģināšu sākumā nedaudz apžāvēt.


24.augusts 2016, 16:14 | links
 
sveķi pie vainas

Domaataajs, 12.augusts 2016, 11:11

Vispirms kāda tipa kūpinātava Otrkārt vajag vispirms apžāvēt un tad likt dūmu
24.augusts 2016, 15:44 | links
 
Sveiki! Kā rīkoties, ja karsti kūpinot zivi tā paliek pilnīgi slapja? tāda, kā sutināta. sanāk, ka vajag turēt nedaudz vaļā, lai žūst, bet kā ar temperatūru, palielināt vai samazināt?
24.augusts 2016, 14:43 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager