Sausām skaidām? Tās uzreiz nesadega? Liec vai nu svaigas vai iemērc ūdenī uz nakti. Rūgts var būt, ja zivis nav kārtīgi iztīrītas, jāatceras žaunas izņemt.
23.aprīlis 2018, 14:05 | links
cops67, cik garš tik plats :)
Manuprāt garais tunelis vairāk paredzēts dūmu dzesēšanai nevis kaitīgo vielu atdalīšanai?
Jo vēsāki dūmi, jo lielākai jābūt to caurplūdei lai uzturētu vajadzīgo temperatūru...
AndrisABC, 24.augusts 2017, 12:07
Esi kādreiz pēc kāda gada kūpināšanas pameģinājis iztīrīt dūmvadu, tad redzēsi kas tur ir sakrājies un kā tu domā kur tas viss paliek.
cops67, 25.augusts 2017, 15:36
cops67, cik garš tik plats :)
Manuprāt garais tunelis vairāk paredzēts dūmu dzesēšanai nevis kaitīgo vielu atdalīšanai?
Jo vēsāki dūmi, jo lielākai jābūt to caurplūdei lai uzturētu vajadzīgo temperatūru...
AndrisABC, 24.augusts 2017, 12:07
Ko sakat par tādu? Tikai lūdzu godīgi un patiesi...
http://silts.lv/K%C5%ABpin%C4%81tavas/id/233
banans, 23.augusts 2017, 14:40
Nu ja godīgi, tad es uzskatu ka tā ir cepeškrāsns, nevis kūpinātava, jo ja dūmi no skaidām nāk pa taisno uz produkta tad tas nav tas labākais, tomēr ir vajadzīgs tunelis kur nosēžās vismaz daļa no kaitīgām vielām, bet tās ir tikai manas domas, es pats sev uztaisīju kūpinātavu ar tuneli 4 metri.
cops67, 23.augusts 2017, 15:47
Sveiciens! Kāds varbūt var ieteikt, kur sadabūt mucu kūpinātavas izveidošanai? Visur piedāvā cinkotas, krāsotas, kas tā kā neder šim mērķim. Piemēram:
https://www.ss.com/msg/lv/production-work/production-work-orders/storage-packaging-accounting/vessels-for-liquids-keeping/bkgxig.html
BTW..., 24.augusts 2017, 09:43
Ko sakat par tādu? Tikai lūdzu godīgi un patiesi...
http://silts.lv/K%C5%ABpin%C4%81tavas/id/233
banans, 23.augusts 2017, 14:40
Lūdzu padomu:
1. Vai atšķras ar ko kūpina baltalksnis vai melnalksnis?
2. Kūpinot gaļu temperatūras amplitūda no 80 C - 110 C ?
3. Kādēļ gaļas speķis sanāca tāds kā "miltains" (kad kūpināju iepriekš tā nebija)?
4. Kā garšos ja izmantos tikai ābeli?
Paldies!
80-110 gr ir daudz par daudz gaļai, manuprāt. Es kūpinu max 60-70, un sanāk dikti garda un sulīga. Pie lielākiem grādiem tauciņš iztek un gaļa paliek sausāka.
91ernis, 14.jūlijs 2017, 08:28