Makšķerēšana jūrā

Šodien plekste ķērās ļoti labi un izmērs arī labs, labāk ņēma garneli īpaši nevārītu.
Liedagā daudz kur stāv ūdens, zāles un straumes nemanīju.
13.novembris 2017, 20:51 | links
 
Diametr, garneļu tieši aromatizētāju neesmu redzējis, bet krabju gan. Es redzēju pa 15 Eur, paostīju, elpu aizsita ciet.......nepirku, jo mana pieredze ar ķīmiju un citām zivīm ir stipri negatīva. Nekas nav labāks par naturālu produktu un kulinārijas garšvielām, vanilīnu, anīsu, šafrāns un tt. Gaidīšu no tevis apstiprinājumu tam, ka tiešām ir precīzi garneļu aroms un vai esi sajutis jūtamu efektu viņu izmantojot.

Pravietis, 13.novembris 2017, 17:20


Man tam garneļu aromatizētājam žēl naudas :) Pārsvarā izmantoju dilles, retāk ķiploku. Ķiploku tad, ja nav Ķīnā audzēts, man liekas, ka tiem švakāks aromāts. Tā kā parastās garneles maz izmantoju, pēdējā laikā 50 / 50 gan reņģes fileja, gan brētliņas, ja uz tām neņem, tad tīģerenes. Tīģerenes parasti paliek pāri un uz saldētavu nākamajai reizei. Vēl par aromātiem. Kādreiz ir līdzējis, ja zivju gabaliņiem vai filejām ļauj iestāvēties brekšu barībā, bet ne saldajā. Šis viss domāts tad, kad slikti ķeras. Kad ķeras labi, tad nav jēga un nav laika visādām izvirtībām.
13.novembris 2017, 20:41 | links
 
Ceru ka šaj paaudzei kas paliks

kazimirs, 13.novembris 2017, 20:06


Ja jau cilvēki nejutīsies badā un vairāk par normu neņems tad jau paliks.;)
13.novembris 2017, 20:32 | links
 
Atstājiet dīzeļdegvielu spainī un skat, pilns ar visādiem lidojošiem kukaiņiem. Kaut kas tajos naftas produktos ir pievilcīgs. Iespējams arī zivīm.
Ar solidolu smērēja govīm tesmeņus kolhozā un arī it kā izmantoja petroleju senākos laikos tad kad lops bija uzpūties. Vēl laikam petroleju izmantoja pret visādiem ādas parazītiem. Un visi dzīvi.
13.novembris 2017, 20:31 | links
 

Ceru ka šaj paaudzei kas paliks
13.novembris 2017, 20:06 | links
 
Kādreiz krievu saitos lasīju ka karūsas arī ķer uzpilinot veselai rupjmaizei 1 pilienu dīzeļdegvielas un to samīcot. Esot fantastisks rezultāts. Mēģinājis neesmu. Domāju ka WD 40 pēc aromāta ir tā pati petroleja.

tevocis, 13.novembris 2017, 19:32


Jā, vecās grāmatās tas pats pa līņiem minēts, pa to petroleju. Bet nu neriskētu savas līņu vietas sabojāt ar tādām ķīmijām.
13.novembris 2017, 19:43 | links
 
Kādreiz krievu saitos lasīju ka karūsas arī ķer uzpilinot veselai rupjmaizei 1 pilienu dīzeļdegvielas un to samīcot. Esot fantastisks rezultāts. Mēģinājis neesmu. Domāju ka WD 40 pēc aromāta ir tā pati petroleja.
13.novembris 2017, 19:32 | links
 
Man jau liekas ka butei tas viss ir lieki, bet kas tiem aromatizētājiem tic, lai jau ķēpājas un tērē naudu. Par WD-40 vispār! Kā normāls, dabai draudzīgs makšķernieks, vispār līdz kautkam tādam var nonākt? Tādu indi pūst uz ēsmas, vai kur viņu bāž. Laikam jābūt galīgi izmisušam, lai kko tādu provētu. Es domāju, ka neko nevajag sarežģīti. Ja tur bute ir, tad viņa ņems . Pats izmantoju vārīto garneli, retāk zivju astes vai muguras daļu, un labākajā gadījumā kādu pērlīti uz auklas, bet tās ar neko diži neiespaido copi. Visu izsaka vieta un attālums, cik tālu mest. Tāda ir mana pārliecība un par copi galīgi nesūdzos.
13.novembris 2017, 18:57 | links
 
Seedoo, Truksi
Kas konkrēti tevi mulsina, protams, Diametrs pacēla tematu, es attīstīju. Teikšu , ka 20 gadu laikā ķerot butes nekadu WD 40, vai citu ķīmiju neesmu lietojis, tadēļ netēloju austrumu gudro un jautāju. Cita runāšana ir par citām zivīm, bet tur kā teicu, ķīmija man nav devusi gaidītos rezultatus. Acīmredzot ar pleksti un ķīmiju ir tāpat.
13.novembris 2017, 18:41 | links
 
Pravietis [13.11.17]: Diametr, garneļu tieši aromatizētāju neesmu redzējis, bet krabju gan. Es redzēju pa 15 Eur, paostīju, elpu aizsita ciet.......nepirku, jo mana pieredze ar ķīmiju un citām zivīm ir stipri negatīva. Nekas nav labāks par naturālu produktu un kulinārijas garšvielām, vanilīnu, anīsu, šafrāns un tt. Gaidīšu no tevis apstiprinājumu tam, ka tiešām ir precīzi garneļu aroms un vai esi sajutis jūtamu efektu viņu izmantojot.
Jūs visi to nopietni?:)
13.novembris 2017, 18:22 | links
 
Pravieti,
ir gan kiploku, gan krevesu aromatizetaji, maksa ap 5.5 eiro makskernieku veikalos.
Esmu tos meginajis, bet neteiktu, ka super labak kertos.
Var jau ari pats tos uztaisit, vismaz kiploku aromatizetaju.

Vel jau vecais labais stasts par WD-40, citi jau ari ar so brinumu kerot. Masina jau vienmer lidzi tas man ir bijis, bet pagaidam necelas roka bretlinai pust ko tadu virsu.

Ne asakas
13.novembris 2017, 17:38 | links
 
Mana dzīves pieredze rāda, ka pirmajā dienā pēc vētras zivis principā neķeras. vislabak lai paiet divas dienas. Butēm šķiet arī vajag laiku, lai atgrieztos no dziļuma un bedrēm....
13.novembris 2017, 17:28 | links
 
Diametr, garneļu tieši aromatizētāju neesmu redzējis, bet krabju gan. Es redzēju pa 15 Eur, paostīju, elpu aizsita ciet.......nepirku, jo mana pieredze ar ķīmiju un citām zivīm ir stipri negatīva. Nekas nav labāks par naturālu produktu un kulinārijas garšvielām, vanilīnu, anīsu, šafrāns un tt. Gaidīšu no tevis apstiprinājumu tam, ka tiešām ir precīzi garneļu aroms un vai esi sajutis jūtamu efektu viņu izmantojot.
13.novembris 2017, 17:20 | links
 
Leonīd, Kolkasragā tagad gliemežvāki ir krastā vai ieskaloti atpakaļ jūrā?
13.novembris 2017, 15:22 | links
 
Liels paldies! Jāpamēģina. Ne asakas:))
13.novembris 2017, 12:13 | links
 
Dilles lieku garnelēm. Labāk saldētas dilles - sulīgākas. Parasti tikko pirktās tāpat, bet sasaldētās iepriekšējās copes garneles atsaldējot ar dillēm.
Ķiploku sagriežu un lieku trauciņā ar nogrieztām reņģu filejām. Ir dažiem pieredze ar pirkto ķiploku maisījumu, man nesanāca.
Jebkurā gadījumā jāmēģina sākumā bez piedevām vai arī uz vienu makšķeri ar, uz otru bez. Copes veikalos nopērkams smidzināms garneļu amortizators, ja garneles ne visai aromātiskas
13.novembris 2017, 11:50 | links
 
Aukstum MAKSTS:))) AUKSTUMA KASTE BIJU DOMĀJIS:))))
13.novembris 2017, 11:45 | links
 
diametrs [13.11.17]: Sveicināti vīri! Zinu ka forumā iepriekš bija rakstīts, taču vēlējos vēlreiz pārliecināties. Ja reņģi pirms copes saldē, kà viņu var saglabāt puslīdz stingru atsaldētos? Kāds te minēja kko par sālīšanu vai kko tādu. Paldies. Doma 5n uz Liepeni laist.

mar4ello25, 13.novembris 2017, 07:45

Es ieteiktu sadabūt ledu vai kādā termosā ielikt, tad griezt fileju tieši pie ūdens, pa vienai ņemot ārā. Ja nav izeja, tad var sālīt
Sālīt pirms saldēšanas nav jēgas cik saprotu? Labi aukstu maksts ir tad jau tā arī darīs. Kāda pieredze ar ķiploku un dillēm? Diametr Tu vairāk pa jūru dauzies. Varbūt vari pakomentēt šīs receptes? Paldies
13.novembris 2017, 11:44 | links
 
Saliec tik sagādāto ēsmu spainītī ar vāku.Saldētai var likt var nelikt ledu,svaigai noteikti.Izkusušo ūdeni nost nelej,aukstā ūdenī labāk saglabājas.Man saldēta ēsma pie šīm āra temperatūrām atkūst pamazām,līdz 4st iztieku.Siltā laikā liku spainītī ar ledu,tagad nē.
13.novembris 2017, 11:44 | links
 
Sveicināti vīri! Zinu ka forumā iepriekš bija rakstīts, taču vēlējos vēlreiz pārliecināties. Ja reņģi pirms copes saldē, kà viņu var saglabāt puslīdz stingru atsaldētos? Kāds te minēja kko par sālīšanu vai kko tādu. Paldies. Doma 5n uz Liepeni laist.

mar4ello25, 13.novembris 2017, 07:45


Es ieteiktu sadabūt ledu vai kādā termosā ielikt, tad griezt fileju tieši pie ūdens, pa vienai ņemot ārā. Ja nav izeja, tad var sālīt
13.novembris 2017, 09:41 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager