Vimbas

Svaiga
18.aprīlis 2018, 17:31 | links
 
Varat paskaidrot,tīģergarnele jāvāra vai svaiga jāliek uz āķa?
18.aprīlis 2018, 17:22 | links
 
Pagājušogad izfilēju , filejas caur gaļasmašīnu, gardas kotletes sacepu. Šogad tik vienreiz būts pagaidām, tad nu abas safilēju un sagriezu mazsālītas.arī ļoti gardas. Citādi gatavojot ķēpa ar asakām liela.
18.aprīlis 2018, 12:41 | links
 
Ja grilam ir vāks,tad izkurina labas ogles,pārgrieztas vimbas+sāls+ķiploki uz restes,uz oglēm zaļa alkšņa sprungulīšus, bez mizas ! Vāku virsū ! Pāris reizes izvēdina,kad gatavs-ēd !!!!
18.aprīlis 2018, 08:34 | links
 
Maigoni, uz grila, diemžēl, sanāks tikai grilēta vimba. :) Labums tas, ka tā kā vimbu var ēst GANDRĪZ jēlu, tad gatava būs dažās minūtēs. Ja tīsi folijā, būs vārīta, tādēļ labāk spec restītes zivīm, kur zivi iespiež starpā, lai bik apdeg. Tā kā grili dažādi, tad pirmo cep 15 min (kopā no abām pusēm), otro 10 min un trešo 5 min. Varbūt jau apstāsies pie pirmā, bet varbūt pie trešā varianta. Ja produkti ir veci (negaršīgi) vai grūti glabājami (ārā karsts), tad nu krāmē puscentimetru majonēzi, ēdamkarotēm ķiplokus un daudz sāli - ar mērķi, lai smakojošās zivs garšu vispār nejūt. Ja zivs svaiga, sālīti var nedaudz cepšanas laikā var vispār pēc. Gaidam bildes!
18.aprīlis 2018, 00:38 | links
 
maigonis72 [17.04.18]: Žāvētava rekonstrukcijas procesā, tāpēc jautàjums, vai vimbu var likt uz grila (iepriekš ieķiplokojot un sasālot), kāds rezultāta
Jura ar tiklu kertu vimbu esmu licis pa taisno uz maizitem..garsigi
17.aprīlis 2018, 23:19 | links
 
Paldies par padomu,bet vimbu kaiti izslimoju pirms gadiem 30 Gaujā un Salacā. Sev atvēlēto limitu sen esmu izsmēlis.
17.aprīlis 2018, 22:56 | links
 
Žāvētava rekonstrukcijas procesā, tāpēc jautàjums, vai vimbu var likt uz grila (iepriekš ieķiplokojot un sasālot), kāds rezultāta
17.aprīlis 2018, 22:36 | links
 
Vai tad Lielupē tāda straume,ka vajadzīgi 100-120gr svini?

BrunoL, 16.aprīlis 2018, 10:55

Pašā Lielupes augštecē, jau pie Bauskas, vairāk par 25-30 g nevajag. Baida zivis un izvilkt grūtāk. Ja līmenis vēl kritīsies, tad pietiks arī 10-15 g. Lai tik parikte soļo pa grunti, atradīs atrāk vimbu! Apaļie svini gan sākumā jāliek starp akmeņiem, lai lieki neripo! Vēl - lai izvelkot zivi svini neķertos kantē, prātīgi pavadu likt garāku par svinu.
17.aprīlis 2018, 13:17 | links
 
Vai tad Lielupē tāda straume,ka vajadzīgi 100-120gr svini?

BrunoL, 16.aprīlis 2018, 10:55

Nevajag, svetdien fiderim pietika ar 70 gr. Tas ap Garozu!
17.aprīlis 2018, 08:18 | links
 
KristapsS, Jon-Hill - paldies! Svētdien 100g+ svini vēl bija nepieciešami, labi nesa prom, bet nākamreiz droši vien varēs dragāt ar mazākiem sviniem, pamēģināšu arī citu svina formu. Par izvilkšanas tehniku - es tā arī mēģināju vilkt, kā Kristaps aprakstīja, taču šādi es biju spiests arī izvilkt pieķērušās zivis, kuras norāvās pie krasta. Ceru, ka ar mazākiem sviniem varēs tik ļoti vairs neforsēt zivs izvilkšanu.
16.aprīlis 2018, 17:28 | links
 
..to kuru tirgo veikalos neatradu, bet te video, ideja tā pati.(pat krieviski nav jasaprot :) )

https://www.youtube.com/watch?v=aMKLwL4tVi0
16.aprīlis 2018, 11:31 | links
 
KristapsS [16.04.18]: EdijsB [54m]: KristapsS - paldies par ieteikumiem. Svētdien Jelgavā noķēru 2 vimbas, 1 mēru, 1 zemmēru, bet kādas 2 vai 3 pakāsu pie krasta, kā arī vienu sistēmu (darbojos ar 100 un 120 g sviniem). Jautājums - pastāv kāda īpaša izvilkšanas tehnika? Vienkārši tas 100g + svins, lai cik ātri es netītu to auklu vai arī lai cik augstu neturētu kātu, iet uz grunti un tuvāk krastam visu laiku ir zacepi.Es ar kātu uzceļu,cik varu,augšā.Tad,lejā laižot kātu,tinu spoli mērkaķa ātrumā.Atkal ceļu ar kātu..u.t.t.Visu laiku ar kātu izstieptās rokās,lai cēliens lielāks.
Un svina vai barotavas svaru,protams,liec cik attiecīgajā brīdī mazu vari.
16.aprīlis 2018, 11:29 | links
 
EdijsB [16.04.18]: KristapsS - paldies par ieteikumiem. Svētdien Jelgavā noķēru 2 vimbas, 1 mēru, 1 zemmēru, bet kādas 2 vai 3 pakāsu pie krasta, kā arī vienu sistēmu (darbojos ar 100 un 120 g sviniem). Jautājums - pastāv kāda īpaša izvilkšanas tehnika? Vienkārši tas 100g + svins, lai cik ātri es netītu to auklu vai arī lai cik augstu neturētu kātu, iet uz grunti un tuvāk krastam visu laiku ir zacepi.
Es ar kātu uzceļu,cik varu,augšā.Tad,lejā laižot kātu,tinu spoli mērkaķa ātrumā.Atkal ceļu ar kātu..u.t.t.Visu laiku ar kātu izstieptās rokās,lai cēliens lielāks.
16.aprīlis 2018, 11:25 | links
 
EdijsB
Piramīdām vajag pacelāju !!! (Tādi plastmasas spārni ar metāla asīti, ko sien pirms grimuļa. Maksā ap 2 eināri) Balti, tapē man domāt nederīgi!
Piramīdas lido un tur ļoti labi, bet velkot ārā iet gar grunti, tapē arī sitas kantī, plus zive arī mēģina iet lejā krastā !
Iesaku pāriet uz gredzeniem, vai plakanajiem grimuļiem, jo vairāk, ka pašlaik (un arī turpmāk)vairāk par 80 grami nevajag!
Un atkritīs kreņķi :)
16.aprīlis 2018, 11:20 | links
 
Vai tad Lielupē tāda straume,ka vajadzīgi 100-120gr svini?
16.aprīlis 2018, 10:55 | links
 
EdijsB, kādas formas svinus (apaļos, plakanos, piramīdas) izmanto?

Jon-Hill, 16.aprīlis 2018, 10:36


piramīdas
16.aprīlis 2018, 10:54 | links
 
EdijsB, kādas formas svinus (apaļos, plakanos, piramīdas) izmanto?
16.aprīlis 2018, 10:36 | links
 
KristapsS - paldies par ieteikumiem. Svētdien Jelgavā noķēru 2 vimbas, 1 mēru, 1 zemmēru, bet kādas 2 vai 3 pakāsu pie krasta, kā arī vienu sistēmu (darbojos ar 100 un 120 g sviniem). Jautājums - pastāv kāda īpaša izvilkšanas tehnika? Vienkārši tas 100g + svins, lai cik ātri es netītu to auklu vai arī lai cik augstu neturētu kātu, iet uz grunti un tuvāk krastam visu laiku ir zacepi.
16.aprīlis 2018, 10:32 | links
 
Vimbu svētki Bauskā izdevušies! Cilvēku jūra, bet droši vien uz katru apmeklētāju sanāca pa vimbai. Piedalījās 97 labas gribas sacensību dalībnieki. Uzvarēja noķetā vimba ar svaru 740 gr. Sacensību demokrātiskumu parāda fakts, ka otro smagāko vimbu noķēra sieviete un trešo puika. Uzvarētājiem karaliskas balvas!
Laiks ideāls, cope, vienkārši lieliska. Sen nav tik plašā zonā tik daudz zivis ķertas ar visiem makšķerēšanas paņēmieniem. Bez loma nepalika pat pilnīgi iesācēji.
Pasākums kopumā uz goda un lai kož pirkstā skauģi un neticīgie. Nākamgad būs atkal!
16.aprīlis 2018, 09:39 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager