Kūpinātavas

Salīdzinājumā ar saldūdens zivīm, jākupina īsāku laiku. Tas 100%.
Par temperatūru nepateikšu, bet apmēram tāda pat kā citām, kuru izmanto karstai zivju kūpināšanai.
Ja tu par auksto, tad hvz. Drošvien 3x dienas x 28grādi. :)
o.
7.jūnijs 2018, 10:39 | links
 
Sveiki spečuki.

Nogalē gribu izkūpināt skumbriju, nav tas darīts,aptuvenais sālījums ir skaidrs, bet kā ar temperatūru un ilgumu , varbūt var kāds ko ieteikt? :)
7.jūnijs 2018, 10:16 | links
 
Nezinu vai tas ko iespaido, bet arī vienmēr noskaldu mizu. Citreiz miksēju zaļu un pāris nedēļas saulē kaltušu malku. Pamatā tā ir bumbiere. Sanāk garšīgi. Rūgts nav bijis.
22.maijs 2018, 17:50 | links
 
defender [10:34]: Sveiki meistari. Kūpinātava ir tapšanas procesā! Kurtuve i gavata no viņas iziet ārā 2,5m garš dūmvads uz kūpināmo mājiņu. Pirmās 4-5 rindas likšu no blokiem un virsū koka mājiņu. Kādus blokus labāk likt!? Keramzīta vai gāzbetona? Noteikti, ka abi veidi ir salīmēti ar dažādām līmēm, tadēl kurš būs praktiskāks un mazāk kaitīgs!?
Paldies.Labāk jau nu nopērc sarkanos māla ķieģeļus, un uzmurē tās 5 rindas.
Sliktakā gadijumā, tad keramzīta blokus. Gāzbetons, mīksts un uzsūc ūdeni vairāk, ziemā var plaisāt. Bet ķieģeļi būtu vislabāk.

jenots13, 22.maijs 2018, 12:50


Ja slinkums likt ķieģelīti vēl jau ir Keratherm bloks (Tas pats dobais ķieģelis tikai lielāks), kaut gan ķieģelītis man liekas vienalga būs labāks. No abiem minētajiem tiešām labāk keramzītbloki, iemeslus jenots jau uzrakstīja.
22.maijs 2018, 17:25 | links
 
Esmu novērojis rūgtumu reņģēm, kad kūpinu ar mizu (alksnis/ķirsis) tāpēc vienmēr to noskaldu nost. Bet tas šķiet man bijis tikai reņģēm un liekas, ka tas dēļ viņu mīkstuma, maiguma, trausluma, izmēra arī ir iemesls, jo vairāk paņem sevī. To gan daru metāla kastē, kurai uguns ir apakšā, pašā kastē tikai skaliņi. Kastēs, kur dūms pa taisno, neesmu mēģinājis reņģi kūpināt. A sausums noteikti no tā, ka pārkūpināts. Jūras zivis, arī asarus sālu tikai pēc kūpināšanas un ar smalko sāli, tas ātrāk izkūst un iesūcās.
Biju dzirdējis arī par asaru kūpināšanu iekšas ārā neņemot, bet redzot to cik bieži viņos iekšā ir puspuvušas mailes, to domu atmetu uzreiz :)
22.maijs 2018, 13:26 | links
 
defender [22.05.18]: Sveiki meistari. Kūpinātava ir tapšanas procesā! Kurtuve i gavata no viņas iziet ārā 2,5m garš dūmvads uz kūpināmo mājiņu. Pirmās 4-5 rindas likšu no blokiem un virsū koka mājiņu. Kādus blokus labāk likt!? Keramzīta vai gāzbetona? Noteikti, ka abi veidi ir salīmēti ar dažādām līmēm, tadēl kurš būs praktiskāks un mazāk kaitīgs!?
Paldies.
Labāk jau nu nopērc sarkanos māla ķieģeļus, un uzmurē tās 5 rindas.
Sliktakā gadijumā, tad keramzīta blokus. Gāzbetons, mīksts un uzsūc ūdeni vairāk, ziemā var plaisāt. Bet ķieģeļi būtu vislabāk.
22.maijs 2018, 12:50 | links
 
Sveiki meistari. Kūpinātava ir tapšanas procesā! Kurtuve i gavata no viņas iziet ārā 2,5m garš dūmvads uz kūpināmo mājiņu. Pirmās 4-5 rindas likšu no blokiem un virsū koka mājiņu. Kādus blokus labāk likt!? Keramzīta vai gāzbetona? Noteikti, ka abi veidi ir salīmēti ar dažādām līmēm, tadēl kurš būs praktiskāks un mazāk kaitīgs!?
Paldies.
22.maijs 2018, 10:34 | links
 
Ir lietoti tādi asari, kas žāvēti ar visām iekšām un netīrīti. Vienīgi sālsūdeni gan tā īpaši redzējuši nebija
Nu zivs kā zivs.
19.maijs 2018, 22:11 | links
 
>Ar visām iekšām?

Fishmens, 19.maijs 2018, 09:02[/quote]
Tieši tā!!!
19.maijs 2018, 13:28 | links
 
Par cik arī dzīvoju pilsētā,nopirku metāla kūpinātavu.Tikai pasūtīju ,lai restes ieliek mazliet biežāk(jo pārsvarā kūpinu zivi).Pielika ritentiņus,lai varu no garāžas viegli izripināt.Esmu apmierināts ar pirkumu.Tikai ir divas nianses-noteikti vajag kūpinātavu uzsildīt,lai nesvīst.Un termometrs nepareizi rāda.Pirku Tukumā ,tieši pie ražotājiem.
19.maijs 2018, 12:04 | links
 
Labdien.

Visi šeit pārsvarā būvē kūpinātavas. Tā kā dzīvoju pilsētā, man tomēr vajadzētu pārvietojamu iekārtu.

Cik skatos, ss.lv ir nopērkamas jau gatavas tērauda metinātās kūpinātavads. Kādam ir pieredze? Gribetos kaut ko vizuāli baudāmu ap 200 litru tilpumā. Kā ir ar tiem lētākajiem variantiem no ss.lv?
19.maijs 2018, 11:08 | links
 
kutis [19.05.18]: Viss vienkāršāk ir kūpināt asarus kā to dara tālo austrumu copmaņi. Svaigi saķertus asarus kā ir samet stiprā sāls ūdenī uz pusstundu līdz stundai, atkarībā no izmēra un uz restēm. Gan sulīgi un sāls arī normā. Bet tas ir tikai ar asariem.
Ar visām iekšām?
19.maijs 2018, 09:02 | links
 
Viss vienkāršāk ir kūpināt asarus kā to dara tālo austrumu copmaņi. Svaigi saķertus asarus kā ir samet stiprā sāls ūdenī uz pusstundu līdz stundai, atkarībā no izmēra un uz restēm. Gan sulīgi un sāls arī normā. Bet tas ir tikai ar asariem.
19.maijs 2018, 08:46 | links
 
Diez, vai no mitras malkas. Pats žāvēju ar svaigi cirstu alksni un ir viss ok. Drīzāk būda nav kārtīgi izžāvēta un tā svīst.
19.maijs 2018, 07:56 | links
 
Rūgtums zivi žāvējot rodas, ja alkšņa malka ir pārlieku mitra. Žāvējot ar sausu malku nekas tāds nav.
18.maijs 2018, 19:57 | links
 
ja tīrītas, tad bik vēderā aŗī vajag iekaisīt sāli, lai no iekšas pasālās.

Domaataajs, 15.maijs 2018, 22:49

asariem protams ka tikai iekšpusē
15.maijs 2018, 23:12 | links
 
ja tīrītas, tad bik vēderā aŗī vajag iekaisīt sāli, lai no iekšas pasālās.
15.maijs 2018, 22:49 | links
 
Izklausās, ka zivs i pārkūpināta, un tāpēc sausa. Par rūgtumu droši, ka malka pie vainas vai arī darva, kas uzkrājusies kūpinātavā. Tāpēc man patīk "elpojošas" kūpinātavas kurzemnieku modē.
Pats esmu sapratis, ka katrai sugai nepieciešams savs piegājiens. Visām neder viens algoritms. Jāpierod gan pie kūpinātavas, gan malkas, gan zivs, gan arī gadalaika.
Man savukārt vislielākais izaicinājums ir sāls. Kā dabūt to vienmērīgi sāļu? Ehh, iet visādi, bet kaut kur jau garšīgai patiesībai esmu tuvu. :)

o.

otinjsh, 15.maijs 2018, 14:01

ber sāli gatavai,tikko izņemtai siltai,ašukiem papildus svaigi kapātu dillīti,mmmmm ku tas i labs
15.maijs 2018, 19:15 | links
 
Diezin vai rūgtums ir no mizām, es nekad vēl neesmu mizojis alksni un rūgtuma nav. Esmu novērojis ka pie pārlieku zemas temperatūras un slapja koka parādās rūgtums nedaudz, pa daudz mitruma un dūmu. Ja kūpinu tad kastei malu nedaudz turu vaļā lai dūms cirkulē, žāvēju diezgan karsti - termometra nav, sanāk zeltaina gaiša miziņa un mīksta vista, zivs utt.
15.maijs 2018, 15:01 | links
 
Sausums varētu būt dēļ pāržāvēšanas
Es vispirms kūpinātavu uzsildu lai izžūst un tikai tad lieku iekšā.
Sāļumu zivīm var mēģināt ar sālsūdeni dabūt pirms žāvēšanas kādu brīdi tajā paturot, nevis sālot pirms vai pēc.
Alkšņa miza un rūgtums? Nezinu, vēl tā nav bijis, vismaz attiecībā uz manām garšas kārpiņām.
Reņģes gan neesmu žāvējis pagaidām.
Nianses noteikti ir katram gadījumam.
15.maijs 2018, 14:15 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager