[quote=564417]kungi, kā vislabāk pagatavot vimbas? viņas tač ir baigi asakainas. voblas veidā vēl +/- ok. bet cepta, kūpināta vai jēla nu ļoti asakaina....
doodie, 12.marts 2019, 12:32
Izgriez filejas un iesāli kā lasi. Tikai jānotur kādu dienu. Tad ar asu nazi griez plānās šķēlītes un uz maizītes ar sīpoliņu un pipariņiem! "loti garšīgi, un asakas praktiski nejūt!
Otrs, tā pat filejas un etiķa marinādē ar apceptiem sīpoliem. Noturi trīs dienas, smalkās asakas izjūk un ēd kā rolmopšus. Afigenna garšīgi.
Trešs, sasāli kā voblas, trīs dienas notur, tad noskalo un izkarina apžāvēties. Neļaujot izkalt, ņammā nost. sanāk kā vītināta gaļa. Mīksta, trekna un nenormāli garšīga! Ja daudz, tad ieliek vakumplēvē un tādu lieto ilgtermiņā!
Fishmens, 12.marts 2019, 13:22
Man tas trešs aizķērās. Nedaudz konkrētāk vēl lūdzu par šamo recepti.1) Zvīņas nost ? 2) iekšas ārā ? 3) Cik ilgi apžāvēt pēc sāļīšanas ?
Bralitis, 12.marts 2019, 23:21[/quote
Ar visām zvīņām. Iesāla, līdzīgi kā voblas. iztīru iekšas, kārtoju spainī un pa kārtām sāli virsū. Kādas trīs dienas noturu, kamēr sula iztek, ņemu ārā, noskaloju un karinu vēsā vietā tā pat kā voblas. Apžāvēju 2-3 dienas. Principā ēdama viņa jau ir arī pēc vienas dienas.
Spainim, kurā es viņas sālu, esmu izurbis vairākus caumurus, pa kuru sulai notecēt, lai viņas nepeld tajā. Spaini lieku celtniecības vannītē uz neliela paaugstinājuma.
doodie, 12.marts 2019, 12:32
Izgriez filejas un iesāli kā lasi. Tikai jānotur kādu dienu. Tad ar asu nazi griez plānās šķēlītes un uz maizītes ar sīpoliņu un pipariņiem! "loti garšīgi, un asakas praktiski nejūt!
Otrs, tā pat filejas un etiķa marinādē ar apceptiem sīpoliem. Noturi trīs dienas, smalkās asakas izjūk un ēd kā rolmopšus. Afigenna garšīgi.
Trešs, sasāli kā voblas, trīs dienas notur, tad noskalo un izkarina apžāvēties. Neļaujot izkalt, ņammā nost. sanāk kā vītināta gaļa. Mīksta, trekna un nenormāli garšīga! Ja daudz, tad ieliek vakumplēvē un tādu lieto ilgtermiņā!
Fishmens, 12.marts 2019, 13:22
Man tas trešs aizķērās. Nedaudz konkrētāk vēl lūdzu par šamo recepti.1) Zvīņas nost ? 2) iekšas ārā ? 3) Cik ilgi apžāvēt pēc sāļīšanas ?
Bralitis, 12.marts 2019, 23:21[/quote
Ar visām zvīņām. Iesāla, līdzīgi kā voblas. iztīru iekšas, kārtoju spainī un pa kārtām sāli virsū. Kādas trīs dienas noturu, kamēr sula iztek, ņemu ārā, noskaloju un karinu vēsā vietā tā pat kā voblas. Apžāvēju 2-3 dienas. Principā ēdama viņa jau ir arī pēc vienas dienas.
Spainim, kurā es viņas sālu, esmu izurbis vairākus caumurus, pa kuru sulai notecēt, lai viņas nepeld tajā. Spaini lieku celtniecības vannītē uz neliela paaugstinājuma.
13.marts 2019, 08:45 | links