Vimbas

[quote=564417]kungi, kā vislabāk pagatavot vimbas? viņas tač ir baigi asakainas. voblas veidā vēl +/- ok. bet cepta, kūpināta vai jēla nu ļoti asakaina....

doodie, 12.marts 2019, 12:32

Izgriez filejas un iesāli kā lasi. Tikai jānotur kādu dienu. Tad ar asu nazi griez plānās šķēlītes un uz maizītes ar sīpoliņu un pipariņiem! "loti garšīgi, un asakas praktiski nejūt!
Otrs, tā pat filejas un etiķa marinādē ar apceptiem sīpoliem. Noturi trīs dienas, smalkās asakas izjūk un ēd kā rolmopšus. Afigenna garšīgi.
Trešs, sasāli kā voblas, trīs dienas notur, tad noskalo un izkarina apžāvēties. Neļaujot izkalt, ņammā nost. sanāk kā vītināta gaļa. Mīksta, trekna un nenormāli garšīga! Ja daudz, tad ieliek vakumplēvē un tādu lieto ilgtermiņā!

Fishmens, 12.marts 2019, 13:22

Man tas trešs aizķērās. Nedaudz konkrētāk vēl lūdzu par šamo recepti.1) Zvīņas nost ? 2) iekšas ārā ? 3) Cik ilgi apžāvēt pēc sāļīšanas ?

Bralitis, 12.marts 2019, 23:21[/quote

Ar visām zvīņām. Iesāla, līdzīgi kā voblas. iztīru iekšas, kārtoju spainī un pa kārtām sāli virsū. Kādas trīs dienas noturu, kamēr sula iztek, ņemu ārā, noskaloju un karinu vēsā vietā tā pat kā voblas. Apžāvēju 2-3 dienas. Principā ēdama viņa jau ir arī pēc vienas dienas.
Spainim, kurā es viņas sālu, esmu izurbis vairākus caumurus, pa kuru sulai notecēt, lai viņas nepeld tajā. Spaini lieku celtniecības vannītē uz neliela paaugstinājuma.
13.marts 2019, 08:45 | links
 
Uzēd parasti vakar un minimum ap 5 km no tas vietas kur Tu makšķerēji , un tā ka visiem ne mazāk pa 15 krastā
13.marts 2019, 08:30 | links
 
copis [13.03.19]: Kas notiek ar vimbu ap Jelgavu???
Plunčājas, uzēd šad tad
13.marts 2019, 08:06 | links
 
Kas notiek ar vimbu ap Jelgavu???
13.marts 2019, 07:22 | links
 
Pilns fb gan ar video, gan bildēm kā Zlēkās velk. Nezinu, ko savējie tur saprot, bet tie, kas māk, laikam neko nesaprot, tie vienkārši velk.
12.marts 2019, 23:39 | links
 
kungi, kā vislabāk pagatavot vimbas? viņas tač ir baigi asakainas. voblas veidā vēl +/- ok. bet cepta, kūpināta vai jēla nu ļoti asakaina....

doodie, 12.marts 2019, 12:32

Izgriez filejas un iesāli kā lasi. Tikai jānotur kādu dienu. Tad ar asu nazi griez plānās šķēlītes un uz maizītes ar sīpoliņu un pipariņiem! "loti garšīgi, un asakas praktiski nejūt!
Otrs, tā pat filejas un etiķa marinādē ar apceptiem sīpoliem. Noturi trīs dienas, smalkās asakas izjūk un ēd kā rolmopšus. Afigenna garšīgi.
Trešs, sasāli kā voblas, trīs dienas notur, tad noskalo un izkarina apžāvēties. Neļaujot izkalt, ņammā nost. sanāk kā vītināta gaļa. Mīksta, trekna un nenormāli garšīga! Ja daudz, tad ieliek vakumplēvē un tādu lieto ilgtermiņā!

Fishmens, 12.marts 2019, 13:22


Man tas trešs aizķērās. Nedaudz konkrētāk vēl lūdzu par šamo recepti.1) Zvīņas nost ? 2) iekšas ārā ? 3) Cik ilgi apžāvēt pēc sāļīšanas ?
12.marts 2019, 23:21 | links
 
edzuss2 [12.03.19]: Rondo [4m]: BAigars [9:12]: fishing1 [8:44]: Kā zlēkās pie tilta tagad ar vimbām?Velk vienu pēc otrasSavējie sapratīs.....Abavā notiek tas pats!
Tāpat arī Bauskā. Vietējie ar dīperiem čamdija, zivs ir, bet neņem un stāv upes vidū.
12.marts 2019, 21:15 | links
 
Rondo [12.03.19]: BAigars [9:12]: fishing1 [8:44]: Kā zlēkās pie tilta tagad ar vimbām?Velk vienu pēc otrasSavējie sapratīs.....
Abavā notiek tas pats!
12.marts 2019, 21:12 | links
 
BAigars [12.03.19]: fishing1 [8:44]: Kā zlēkās pie tilta tagad ar vimbām?Velk vienu pēc otras

Savējie sapratīs.....
12.marts 2019, 21:11 | links
 
Fishmenam taisnība. Mazsālītas vimbas reitings pēc mana un manas sievas viedokļa augstāks par lasi. Arī visgaršīgākās zivju kotletes sanāk tieši no vimbas.

ilmix, 12.marts 2019, 19:59


par kotletēm taisnība.
12.marts 2019, 20:12 | links
 
Mans atkal ar vimbu darās, ka atzvīņotai veic krusteniskus griezumus muguras daļā un cepenē iekšā, pamatā visas mazās asakas ir pazudušas un vimba toč ir viena no gardākajām zivēm, kaut gan ja māk ēst, tad asakas netraucē!
12.marts 2019, 20:11 | links
 
Notīra zvīņu, nogriež sānu gar mugurkaulu, izfilē ribas. Noliek ādas daļu uz dēļa, un ar kārtīgu pavāra nazi krustu - šķērsu mīkstumu sakapā līdz putrainai konsistencei. Apsāla, apviļā miltos un cep tā riktīgi. Ir baigi ok.
P.S. skipera patents)))
12.marts 2019, 20:10 | links
 
Fishmenam taisnība. Mazsālītas vimbas reitings pēc mana un manas sievas viedokļa augstāks par lasi. Arī visgaršīgākās zivju kotletes sanāk tieši no vimbas.
12.marts 2019, 19:59 | links
 
kungi, kā vislabāk pagatavot vimbas? viņas tač ir baigi asakainas. voblas veidā vēl +/- ok. bet cepta, kūpināta vai jēla nu ļoti asakaina....

doodie, 12.marts 2019, 12:32


Izgriez filejas un iesāli kā lasi. Tikai jānotur kādu dienu. Tad ar asu nazi griez plānās šķēlītes un uz maizītes ar sīpoliņu un pipariņiem! "loti garšīgi, un asakas praktiski nejūt!
Otrs, tā pat filejas un etiķa marinādē ar apceptiem sīpoliem. Noturi trīs dienas, smalkās asakas izjūk un ēd kā rolmopšus. Afigenna garšīgi.
Trešs, sasāli kā voblas, trīs dienas notur, tad noskalo un izkarina apžāvēties. Neļaujot izkalt, ņammā nost. sanāk kā vītināta gaļa. Mīksta, trekna un nenormāli garšīga! Ja daudz, tad ieliek vakumplēvē un tādu lieto ilgtermiņā!
12.marts 2019, 13:22 | links
 
kungi, kā vislabāk pagatavot vimbas? viņas tač ir baigi asakainas. voblas veidā vēl +/- ok. bet cepta, kūpināta vai jēla nu ļoti asakaina....
12.marts 2019, 12:32 | links
 
Muļķības...
12.marts 2019, 10:10 | links
 
fishing1 [12.03.19]: Kā zlēkās pie tilta tagad ar vimbām?
Velk vienu pēc otras
12.marts 2019, 09:12 | links
 
Kā zlēkās pie tilta tagad ar vimbām?
12.marts 2019, 08:44 | links
 
Spasibo,ja na mušku...
10.marts 2019, 15:24 | links
 
Sveiki Kungu vai Kāda bārtā Nav mēģinājis jau eksperimentēt?
9.marts 2019, 22:43 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager