kādi 20 cm derētu, var resnāku ja garāku plānots
14.maijs 2019, 09:29 | links
balalashka [13.05.19]: Sveiki.Aizbrauc uz depo nopērc nerūsējošā tērauda skursteņa trubas(tirgojas pa metram) neizrūsēs, neizdegs,būs praktiski mūžīgas.
Interesē kādu trubu var izmantot aukstajai kūpinātavai no kurtuves līdz kūpinatavai,vai keramiskais dūmvads der,ko jūs paši izmantojat?
Sveiki.
Interesē kādu trubu var izmantot aukstajai kūpinātavai no kurtuves līdz kūpinatavai,vai keramiskais dūmvads der,ko jūs paši izmantojat?
balalashka, 13.maijs 2019, 20:29
Sveiki.
Interesē kādu trubu var izmantot aukstajai kūpinātavai no kurtuves līdz kūpinatavai,vai keramiskais dūmvads der,ko jūs paši izmantojat?
balalashka, 13.maijs 2019, 20:29
kamparspirts [11.05.19]: kamparspirts [Vakar]: Vai kāds var padalīties ar savu pieredzi un recepti reņģu kūpināšanā.Es reņģes pirms kūpināšanas, spainī nedaudz iesālu un paturu kādas 30 min. Zinu, ka citi sāli jaisa reņģēm virsū pēc kūpināšanas. Esmu tā mēģinājis, nesanāca, kā gribētos. Tad noskaloju un caur aci duru uz iesmiem. Tālāk reņģei ir ļoooti svarīgi viņu pirms kūpināšanas apžāvēt, lai apžūst un apvelkas, jo no tā ir atkarīgs vai tā zivs kūpinot turēsies uz iesma vai kritīs nost. Sākotnēji daudz šitā aizgāja miskastē.Apm 1.5-2 st
Es parasti iesmus ar reņģēm salieku kūpinātavā, durvis atstāju atvērtas un uz mazas uguns dūmoju to kūpinātavu. Tas proces iet līdz pat stundai.
Kad reņģes apvilkušās, tad taisu durvis ciet un kūpinu apm 50-60 gr, kamēr paliek zeltainas. Procesā, protams, pa kādai var nodegustēt, lai saprastu gatavības pakāpi. Ļoti svarīgi, manuprāt, ir nepārcensties ar temperatūru, ar domu, ka sanāks labāk vai ātrāk. Man ir sanācis šādi pārcensties un zivs paliek kā salmi.
Beigās, kad ņemu nost, ja prasās, uzkaisu vēl nedaudz sāli pa virsu.
Fishmens, 11.maijs 2019, 09:56
Cik ilgi Tu apmēram kūpini?
kamparspirts [Vakar]: Vai kāds var padalīties ar savu pieredzi un recepti reņģu kūpināšanā.Es reņģes pirms kūpināšanas, spainī nedaudz iesālu un paturu kādas 30 min. Zinu, ka citi sāli jaisa reņģēm virsū pēc kūpināšanas. Esmu tā mēģinājis, nesanāca, kā gribētos. Tad noskaloju un caur aci duru uz iesmiem. Tālāk reņģei ir ļoooti svarīgi viņu pirms kūpināšanas apžāvēt, lai apžūst un apvelkas, jo no tā ir atkarīgs vai tā zivs kūpinot turēsies uz iesma vai kritīs nost. Sākotnēji daudz šitā aizgāja miskastē.
Es parasti iesmus ar reņģēm salieku kūpinātavā, durvis atstāju atvērtas un uz mazas uguns dūmoju to kūpinātavu. Tas proces iet līdz pat stundai.
Kad reņģes apvilkušās, tad taisu durvis ciet un kūpinu apm 50-60 gr, kamēr paliek zeltainas. Procesā, protams, pa kādai var nodegustēt, lai saprastu gatavības pakāpi. Ļoti svarīgi, manuprāt, ir nepārcensties ar temperatūru, ar domu, ka sanāks labāk vai ātrāk. Man ir sanācis šādi pārcensties un zivs paliek kā salmi.
Beigās, kad ņemu nost, ja prasās, uzkaisu vēl nedaudz sāli pa virsu.
Fishmens, 11.maijs 2019, 09:56
kamparspirts [10.05.19]: Vai kāds var padalīties ar savu pieredzi un recepti reņģu kūpināšanā.Es reņģes pirms kūpināšanas, spainī nedaudz iesālu un paturu kādas 30 min. Zinu, ka citi sāli jaisa reņģēm virsū pēc kūpināšanas. Esmu tā mēģinājis, nesanāca, kā gribētos. Tad noskaloju un caur aci duru uz iesmiem. Tālāk reņģei ir ļoooti svarīgi viņu pirms kūpināšanas apžāvēt, lai apžūst un apvelkas, jo no tā ir atkarīgs vai tā zivs kūpinot turēsies uz iesma vai kritīs nost. Sākotnēji daudz šitā aizgāja miskastē.
Azverins [09.05.19]: Vai no bleķa var taisīt tauku pannu, nav iekšā kaut kāda pievienotā vērtība kā cinkotajiem būru režģiem?Es no skārda izlocīju tauku pannu. Nav ne vainas!
Paldies.
Varētu padomāt, ka bleķiniece ir tās veselīgākās!
urmaas, 19.aprīlis 2019, 11:15