Sveiciens!
Ir funktieris par karsto kūpinātavu kas sastav no atsevišķas metāla kastes 600x600x?(h)x 3mm bez dūmeņa + atsevišķa kurtuve no ķieģeļu mūra ar metāla skursteni. Jāuzmeistaro pati kaste un izņemams / ieliekams rāmis ar diviem plauktiem (sietiem), ko varētu vienkārši ielikt un pēc kūpināšanas izņemt laukā ar visu garšīgo produkciju :)
Kasti likšu uz krāsniņas, bet dūmus paredzēts iegūt no skaidām, kas pakaisītas zem tauku pannas kastes dibenā.
Radās jautājumi:
1) attālums no dibena līdz tauku pannai (60mm)
2) attālums no tauku pannas līdz pirmajam sietam (120mm)
3) attālums no 1. līdz 2. sietam (150mm)
4) attālums līdz vākam (150mm)
5) dūmeņa vēlamais garums (2m), d=80mm
6) metāla biezums kastes dibenam (3mm der?)
Par vāku arī nezinu...varbūt likt vienkārši džutas audumu, lai uzsūc kondensātu un pa virsu dēļus?
Ko labu ieteiksiet?
Oktobris, 22.maijs 2019, 22:34
Noiets etaps. Ar šo kūpinātavu, lai cik viņu arī slavē, normāls kūpiņš nesanāks, jo gaļa pa lielam sanāk ielikta cepeškrāsnī, kur temperatūra ir vismaz 180-220grādi. Parastajā kūpinātavā temperatūrai jābūt no 75- 90grādi, kur gaļa kūpinās ilgāk un ir vairāk piesūkusies ar dūmiem. Baidos ka gaļa varētu sanākt ar rūgtuma piegaršu. Ja tomēr izvēle kritīs uz metāla kasti ,tad taisi ar ūdens aizslēgu un pusapaļu vāku, lai kondensāts nepil uz gaļas. Man tāds bija un gaļa bij tīra. Ja pameklētu garāžā kaut kur tai kūpinātavai jābūt.
Lai veicas!