Pravietis [17:26]: Pravietis [Vakar]: Sveiki , kā breksis reaģē uz ķimeņu smaržu ?
JermaX, 29.jūnijs 2019, 14:50
Domāju, ka nekā...Paziņas nelieto, es nelietoju un neesmu dzirdējis ne redzējis, ka kāds lietotu, Pamēģini, domāju, ka neatbaidīsi. Ķimenēm, jau smaržas tikpat kā nav, garša vienīgi. Zivs nav putni, diezzin, vai patiks cietās sēklas. :).Tu laikam ķimenes no AliExpress sūti . 1.ķimenēm ir ļoti spēcīga smarža 2. netaisos viņu likt klāt barībai , bet gan novārītos makaronus noturēt burciņā kopā ar ķimenēm , lai makaronos ievelkas specifiskā smarža .
JermaX, 1.jūlijs 2019, 15:35
Tā ir tā pati mūsu ķimeņu tēja, kurā tu gribi briedināt makaronus. Piecas minūtes ķimenes jāpavāra un 10 min. jāliek nostāvēties. Nezinu kāds ir melnais kumins (Ēģipte), stāsta, ka daudz aromātiskāks. Starp citu, var nopirkt kuminu Latvija, bet mūsu ķimeņu tēja man negaršo un , atvaino, aromāts manā izpratnē ir stipri nosacīts.Nē , es gatavus makaronus apviļāju mannā , tad saberu burciņā . Pa virsu parasti saberu kapātus ķiplokus , šoreiz izdomāju sabērt burciņā arī ķimenes . Burkai vāku ciet un smarža ievelkas pa stundiņu . Es tik gribēju dzirdēt viedokli par tām ķimenēm , varbūt kāds kautkur viņas izmanto , bet nekā ... ;) Un rezumē , liku to makaronu uz āķa kopā ar slieciņu , bet nu galīgi nekā . Strādāja baltais ar slieku . Uz manu makaronu tikai ruduļi .
JermaX, 1.jūlijs 2019, 18:03
Viss tā...., bet , manuprāt, no ķimenes Tu aromātu ārā tā nedabūsi. Es tavā vietā ar kafijas dzirnaviņām vai stampiņu mēģinātu dabūt gatavu pulveri. Otrkārt, ja ekspermentē, tad ar grūbām un bez tārpiem, lai saprastu kāds ir efekts. Pats zini, makaronu ne vienmēr breksis "kož". Manos medību laukos makarons ir pieprasītāks uz rudens pusi. Redz, kā ir uz ķimeni neviens dalībnieks neatsaucās. Treškārt, dzīve mani mācījusi, ka šīs dabiskās piedevas es lieku klāt pēdējā brīdī, ik pa laikam mainot. Man tādu atraktoru līdzi uz copi, ieskaitot, dabiskos ir aptuveni 10.