Precizējumam tiem , kas personīgi pērk reņģi paviljonā un lieto to arī uzturā. Varbūt esat ievērojuši, ka lielākā daļa pārdevēju uz cenrāžiem raksta konkrēti, kur reņģīte zvejota, proti, līcī vai citur. Pēc pieredzes un sarunām ar pārdevējiem esmu noskaidrojis un ievērojis, ka līča reņģe regulāri ir ļengana, mīkstāka, atšķirībā no citur nozvejotās. Vismaz tāda viņa reāli izskatās uz letes. Pat tā reņģe, kas ir sasaldēta straujā saldēšanas procesā pie mīnus 35 - 40*C pēc atsaldēšanas, parasti pārdodās lielveikalos, ir saturīgāka un cietāka. Mūsu copei viņa ir piemērotāka. Pārdevēji neslēpj, un viņiem varētu būt zināma patiesība par to, ka līcene ir toksiskāka dēļ piesārņojuma. Līdz ar to reņģe ir mazāk pircēju pieprasīta, bet tas nenozīmē to, ka viņa ir sabojājusies ar sarkanām acīm un smako. Par pārējiem procesiem, kas varētu iespaidot reņģes kvalitāti nonākot tādā stavoklī uz letes es nerunāju, jo neesmu dziļāk interesējies, bet izklāstu trešo personu skaidrojumus un savus vizuālos novērojumus kā viens no reņģu ēdājiem. Cope(i)71 š.g. 22. augustā vairāku dienu garumā sadaļā " Varkaļu kanāls" ar citu dalībnieku starpniecību, kolektīvi vajadzēja pierādīt (t.sk. iebakstīt acīs arī uzskates materiālu), un skaidrot elementāras lietas, ka nezinot koordināšu atrašanās vietas, nav iespējams noteikt faktisko attālumu metros dabā starp tām, un tt. Paldies dalībniekam JermaX un citiem, kas palīdzēja toreiz pārtraukt šo absurdo diskusiju ar tajā iesaistījušamies "erudītajiem" oponentiem. Tagad atkal tiek iniciēts jauns dirša..s process, ko uzsāk "aktīvisti", kas migrē no nodaļas uz nodaļu un nodarbojas ar "aptaisīšanu".
15.oktobris 2019, 21:50 |
links