Makšķerēšana jūrā

Ātrai lietošanai-dvielī nosusina,guļus liek lai nesaskaras,izkurina cepli lai būtu 60 grādi.Liek ceplī.Vāku nedaudz vaļā,lai mitrums iet prom.Tur ap 70 grādi.Malka mizots alksnis,ķirsis,ābele.Var nedaudz dūmam zaļu alksni.Ap 2,5 stundām kūpinu.Beigas karstumu uzlaižu līdz 80 grādi.Visu regulēju ar vāku un kurtuves gaisa padevi.Malku lieku pa pagalītei,pietiek karstuma manā ceplī,jo dūmi iet caur akmeņiem.Jo mazākas plekstes,jo ātrāk gatavs.Kad ņem ārā,traukā iekaisa sāli,liek butes kārtām un sāli katrai kārtai kaisa.Uz stundu pārklāj un gatavs.Katrs ceplis individuāls,vajag ar savu eksperimentēt,ar laiku sanāks.Man kurtuve un dūmu eja no māla ķieģeļa 2,5m,tad granīta akmeņi(tie notur temperatūru vienmērīgāk).Kaste māla ķieģeļi,augšas kaste apses vagonka,divviru durvis.Protams,jumts arī.Rīt uz jūru,cerams,būs ceplim darbs!Ne asakas tiem kas pie jūrjas!
19.novembris 2019, 22:30 | links
 
Nekad buti neesmu kūpinājis, bet gribētu pamēģināt (protams ja Jūra būs labvēlīga). Tā apžāvēšana jāveic tik ilgi kamēr bute ir pilnīgi sausa, jeb ir kādas citas pazīmes kad var saprast ka var sākt kūpināt? Un cik ilgi parasti bute ir jākūpina pēc apžāvēšanas?
19.novembris 2019, 22:15 | links
 
Pravietis [19.11.19]: Pravietis [31m]: Kūpināšanas process ir atkarīgs no tā kādām vajadzībām tu gribi sagatavot buti. Piem., ātrākai lietošanai (realizācijai), ja gribi, lai tā būtu pufīgāka, sāli tiešām var uzbērt arī pēc žāvēšanas. Jā butes ir daudz un gribi uzglabāt to ilgākam laikam, tad sālīt tomēr vajag pirms žavēšanas un žavēšanas procesu paildzināt. Proti veidot process, ko varētu nosaukt par vidusceļu starp auksto un karsto kūpināšanu. Man patreiz vēl saglabājusies ideālā stavoklī žāvēta bute no iepriekšējas copes reizes, vairāk kā 1,5 nedēļu atpakaļ. Man kūpināšanas process sastāda aptuveni 2,5 - 3 st. Milzīga nozīme ir malkai kāda tiek izmantota. Tā ir patiesi marināde. Mani paziņas parasti jautā, vai es marinēju pirms žāvēšanas zivi. :),:). Ja izvēlas pareizo (atbilstošu) koku sugu salikumu, tad bez garšvielām, izņemot, sāli var pat iztikt. Manuprāt, butei noteikti nav nepieciešamas nekādas garšvielas. Tai ir unikāla garša un to nedrīkst sabojāt. Ļoti svarīga ir kūpinātavas konstrukcija un lielums, tādēļ viena rerepte kūpināšanas procesā visiem nekad nederēs. Katram saimniekam būs savas prasības pret kūpiņu un , tādēļ īpaši iesācējiem "jāpiešauj roka" pie savas kūpinātavas iespējam un specifikas, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu. Lai izdodas smeķīga delikatese.....Padalies ar pieredzi, kāds tavuprāt ir optimālā kuriņa konstrukcija prieks bušu kūpināšanas , kā arī kādu malku labāk izmantot, ka arī, vai galvu griezt nost, vai nē! Ka nevelies publiski, lūdzu uzraksti pm! Šis ir kaut kas jauns priekš manis un priecāšos par ieteikumiem!

keners, 19.novembris 2019, 21:21
Alksnis sākumā iekuram - oglītei, jasmīns, ābele, ķirsis. Katrs liek pēc garšas un daudzuma un savam iespējām. Ar jasmīnu nevajag forsēt, runā tautā, ka esot it kā indīgs koks. Tiesa vairāk kā 20 gadus palēnam kurinu un esmu dzīvs.:). Tā kūpināja mani senču seņči. Universāla recepte visām gaļām. Galvas negriežu nost tādēļ, lai izskats saglabājas un labums neiztek. Pie tam man garšo galvā esošā gaļa, tāpat kā mencai.:).
Paldies!
19.novembris 2019, 22:12 | links
 
Pravietis [31m]: Kūpināšanas process ir atkarīgs no tā kādām vajadzībām tu gribi sagatavot buti. Piem., ātrākai lietošanai (realizācijai), ja gribi, lai tā būtu pufīgāka, sāli tiešām var uzbērt arī pēc žāvēšanas. Jā butes ir daudz un gribi uzglabāt to ilgākam laikam, tad sālīt tomēr vajag pirms žavēšanas un žavēšanas procesu paildzināt. Proti veidot process, ko varētu nosaukt par vidusceļu starp auksto un karsto kūpināšanu. Man patreiz vēl saglabājusies ideālā stavoklī žāvēta bute no iepriekšējas copes reizes, vairāk kā 1,5 nedēļu atpakaļ. Man kūpināšanas process sastāda aptuveni 2,5 - 3 st. Milzīga nozīme ir malkai kāda tiek izmantota. Tā ir patiesi marināde. Mani paziņas parasti jautā, vai es marinēju pirms žāvēšanas zivi. :),:). Ja izvēlas pareizo (atbilstošu) koku sugu salikumu, tad bez garšvielām, izņemot, sāli var pat iztikt. Manuprāt, butei noteikti nav nepieciešamas nekādas garšvielas. Tai ir unikāla garša un to nedrīkst sabojāt. Ļoti svarīga ir kūpinātavas konstrukcija un lielums, tādēļ viena rerepte kūpināšanas procesā visiem nekad nederēs. Katram saimniekam būs savas prasības pret kūpiņu un , tādēļ īpaši iesācējiem "jāpiešauj roka" pie savas kūpinātavas iespējam un specifikas, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu. Lai izdodas smeķīga delikatese.....Padalies ar pieredzi, kāds tavuprāt ir optimālā kuriņa konstrukcija prieks bušu kūpināšanas , kā arī kādu malku labāk izmantot, ka arī, vai galvu griezt nost, vai nē! Ka nevelies publiski, lūdzu uzraksti pm! Šis ir kaut kas jauns priekš manis un priecāšos par ieteikumiem!

keners, 19.novembris 2019, 21:21

Alksnis sākumā iekuram - oglītei, jasmīns, ābele, ķirsis. Katrs liek pēc garšas un daudzuma un savam iespējām. Ar jasmīnu nevajag forsēt, runā tautā, ka esot it kā indīgs koks. Tiesa vairāk kā 20 gadus palēnam kurinu un esmu dzīvs.:). Tā kūpināja mani senču seņči. Universāla recepte visām gaļām. Galvas negriežu nost tādēļ, lai izskats saglabājas un labums neiztek. Pie tam man garšo galvā esošā gaļa, tāpat kā mencai.:).
19.novembris 2019, 21:57 | links
 
Tādas krievu senos laikos vareja pa pazīšanos Ventspilī dabūt no zvejniekiem,kuri mājās viņas apm. 2 sutkas kūpināja.

skubrags, 19.novembris 2019, 21:32
19.novembris 2019, 21:45 | links
 
Tādas krievu senos laikos vareja pa pazīšanos Ventspilī dabūt no zvejniekiem,kuri mājās viņas apm. 2 sutkas kūpināja.
19.novembris 2019, 21:32 | links
 
Vai kāds vēl atcerās Ventiņu ;pepin,us;?Auksti kūpinātās butītes!!!! Super!!! Pusgadu vareja turēt pieliekamajā,tad uz 5min.karstā ūdenī un super kūpināta alus bute!!!!!!
19.novembris 2019, 21:25 | links
 
Pravietis [19.11.19]: Kūpināšanas process ir atkarīgs no tā kādām vajadzībām tu gribi sagatavot buti. Piem., ātrākai lietošanai (realizācijai), ja gribi, lai tā būtu pufīgāka, sāli tiešām var uzbērt arī pēc žāvēšanas. Jā butes ir daudz un gribi uzglabāt to ilgākam laikam, tad sālīt tomēr vajag pirms žavēšanas un žavēšanas procesu paildzināt. Proti veidot process, ko varētu nosaukt par vidusceļu starp auksto un karsto kūpināšanu. Man patreiz vēl saglabājusies ideālā stavoklī žāvēta bute no iepriekšējas copes reizes, vairāk kā 1,5 nedēļu atpakaļ. Man kūpināšanas process sastāda aptuveni 2,5 - 3 st. Milzīga nozīme ir malkai kāda tiek izmantota. Tā ir patiesi marināde. Mani paziņas parasti jautā, vai es marinēju pirms žāvēšanas zivi. :),:). Ja izvēlas pareizo (atbilstošu) koku sugu salikumu, tad bez garšvielām, izņemot, sāli var pat iztikt. Manuprāt, butei noteikti nav nepieciešamas nekādas garšvielas. Tai ir unikāla garša un to nedrīkst sabojāt. Ļoti svarīga ir kūpinātavas konstrukcija un lielums, tādēļ viena rerepte kūpināšanas procesā visiem nekad nederēs. Katram saimniekam būs savas prasības pret kūpiņu un , tādēļ īpaši iesācējiem "jāpiešauj roka" pie savas kūpinātavas iespējam un specifikas, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu. Lai izdodas smeķīga delikatese.....
Padalies ar pieredzi, kāds tavuprāt ir optimālā kuriņa konstrukcija prieks bušu kūpināšanas , kā arī kādu malku labāk izmantot, ka arī, vai galvu griezt nost, vai nē! Ka nevelies publiski, lūdzu uzraksti pm! Šis ir kaut kas jauns priekš manis un priecāšos par ieteikumiem!
19.novembris 2019, 21:21 | links
 
Kūpināšanas process ir atkarīgs no tā kādām vajadzībām tu gribi sagatavot buti. Piem., ātrākai lietošanai (realizācijai), ja gribi, lai tā būtu pufīgāka, sāli tiešām var uzbērt arī pēc žāvēšanas. Jā butes ir daudz un gribi uzglabāt to ilgākam laikam, tad sālīt tomēr vajag pirms žavēšanas un žavēšanas procesu paildzināt. Proti veidot process, ko varētu nosaukt par vidusceļu starp auksto un karsto kūpināšanu. Man patreiz vēl saglabājusies ideālā stavoklī žāvēta bute no iepriekšējas copes reizes, vairāk kā 1,5 nedēļu atpakaļ. Man kūpināšanas process sastāda aptuveni 2,5 - 3 st. Milzīga nozīme ir malkai kāda tiek izmantota. Tā ir patiesi marināde. Mani paziņas parasti jautā, vai es marinēju pirms žāvēšanas zivi. :),:). Ja izvēlas pareizo (atbilstošu) koku sugu salikumu, tad bez garšvielām, izņemot, sāli var pat iztikt. Manuprāt, butei noteikti nav nepieciešamas nekādas garšvielas. Tai ir unikāla garša un to nedrīkst sabojāt. Ļoti svarīga ir kūpinātavas konstrukcija un lielums, tādēļ viena rerepte kūpināšanas procesā visiem nekad nederēs. Katram saimniekam būs savas prasības pret kūpiņu un , tādēļ īpaši iesācējiem "jāpiešauj roka" pie savas kūpinātavas iespējam un specifikas, lai sasniegtu nepieciešamo rezultātu. Lai izdodas smeķīga delikatese.....
19.novembris 2019, 21:15 | links
 
airi2 [19.11.19]: Cik kūpinātavas tik viedokļi, katrs pie savas kūpinātavas pēc 5 reizes piešaujas un tad ne vienmēr sanāk kā vajag, jo vējš ne tas, mitrums un tā tālāk, vajag tikai rakt un būs ok...
Juu, pilnīgi Tev piekrītu! Jārok un tad jau būs! :)
19.novembris 2019, 21:07 | links
 
Cik kūpinātavas tik viedokļi, katrs pie savas kūpinātavas pēc 5 reizes piešaujas un tad ne vienmēr sanāk kā vajag, jo vējš ne tas, mitrums un tā tālāk, vajag tikai rakt un būs ok...
19.novembris 2019, 20:54 | links
 
Roberts89 [19.11.19]: Tāpēc tas nav Ziemeļu, bet leišu mols.
Nesatraukājies, šie nu jau sastopami pa visu pieprasītajām. 2 nedēļas atpakaļ kauna šiem nebija no Pāvilostas mola paša gala maukt. Viens sēdēja tieši zem vārtu gaismas uz paaugstinājuma, otrs tikai nokabināja un mainīja ēsmu, trešais kaut ko tirinājās skraidot gar visiem pārējiem kātiem.
19.novembris 2019, 20:46 | links
 
edzuss2 [19.11.19]: Tev jau tad rūpnieciskā kūpināšana :D
Ai tak beidz... :)) ar makšķeri un rūpnieciskā??? Tie kas saunragā un mazirbe huja...i ar tikliem bez licenzem un lieguma laika, tur iebildumu nevienam nav un par bimziem ar neviens nesauc, te vienreiz dzīvē trāpi uz eldarado un uzteiz bomzis un rupnieciskais! Saprotu Edzuss ka tas ir prikols, bet nu... Zb
19.novembris 2019, 20:26 | links
 
Cope,,pēc apžāvēšanas,never ciet hermētiski,atstāj spraugu.Kurināmo pēc aizvēršanas pieliec pa pagalītei.Dari nesteidzoties,sanāks labi.Noslēdz savu kuriņu cikla otrajā pusē.Viegli ir dot padomus,jārāda praksē.Es pēdējos gados lieku tikai guļus,sāli uzberu kad ir noņemts no restes.20min cikls gatavs,sanāk karsts un pufīgs.Būdā cikls ilgst līdz 8st.Tur karstais nesanāk.
19.novembris 2019, 20:24 | links
 
Tev jau tad rūpnieciskā kūpināšana :D
19.novembris 2019, 19:51 | links
 
cope71 [19.11.19]: Droši vien, ka divas stundas vis maz jāapžāvē. Stundu esmu žāvējis, vairak gan ne. Šķiet jau ka ir apvilkusies un sāku pielikt malciņu un ne kā. Krīt. Pirmajā reizē kad buti kūpinaju, man puse sakrita zemē, kamēr pamaniju. Tag jau pēdējās reizes lieku guļus un ne kadu kreņķu.
Nu jā, bet cik tu vari salikt guļus? Mums te ap 200 butēm janokupina, viena piegājienā 60 butes sadūrām, liekas ka never ending story, pēc 4h tik apžuva, tagad jau viss smuki brūns un drīz jau liksim otru tūri iekšā!
19.novembris 2019, 19:17 | links
 
cope71 [19.11.19]: keners [17:41]: Bomāru alga...Tu viņas kūpini caurdurot, cik redzu!? Viņas Tev zemē nekrīt? Esmu vairākas reizes tā kūpinājis un vienmer kāda nokrīt, sevišķi lielākās. Beigās esmu šo atmetis un butes ar kūpinu liekot guļus uz plauktiem. Esmu mēģinājis viņas vējot, apžāvēt, ļoti zemā temperatūrā sākumā kūpināt, bet ne kā. Ar reņģi un bullīti kaut kā esmu ticis skaidrībā, bet ar buti ne kā.
Ar buti tāpat, kā ar reņģi. Jāapžāvē ar pacietību sausu pie pavērtām durvīm, pēc tam nekrīt.
19.novembris 2019, 19:12 | links
 
Droši vien, ka divas stundas vis maz jāapžāvē. Stundu esmu žāvējis, vairak gan ne. Šķiet jau ka ir apvilkusies un sāku pielikt malciņu un ne kā. Krīt. Pirmajā reizē kad buti kūpinaju, man puse sakrita zemē, kamēr pamaniju. Tag jau pēdējās reizes lieku guļus un ne kadu kreņķu.
19.novembris 2019, 19:11 | links
 
Nekad dzīvē neesmu ēdis buti žāvētu ar ķiplokiem....Un pats to neesmu darījis.
19.novembris 2019, 19:07 | links
 
cope71 [19.11.19]: keners [17:41]: Bomāru alga...Tu viņas kūpini caurdurot, cik redzu!? Viņas Tev zemē nekrīt? Esmu vairākas reizes tā kūpinājis un vienmer kāda nokrīt, sevišķi lielākās. Beigās esmu šo atmetis un butes ar kūpinu liekot guļus uz plauktiem. Esmu mēģinājis viņas vējot, apžāvēt, ļoti zemā temperatūrā sākumā kūpināt, bet ne kā. Ar reņģi un bullīti kaut kā esmu ticis skaidrībā, bet ar buti ne kā.
Mocamies jau 4h bez vāka mēģinām apžāvēt, laikam par daudz salikām , nefiga nežūst! Esmu amatieris šajā jomā! Nebūšu īstais padomu devējs!
19.novembris 2019, 19:00 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager