Ja taisīsi cūkas gaļu cepšanai, tad tirgū nopērc kakla karbinādi. Uz svētkiem būs padārgi, bet svētki taču.:)
Mana recepte i gaužām vienkārša - ņem sīpolus tik daudz lai sagrieztā veidā uz sajaucot ar gaļu tā pilnībā pārklātu gaļu. Armēņi iesaka 1kg gaļa=1 kg sīpoli, bet mana pieredze rāda ka tik daudz nevajag. Sīpolus sagriez. Saber palielā bļodā. Pielik sāli un arī nedaudz cukuru. To visu sajauc ar sīploiem. Mazliet atstāj lai pastāv , lai izdalās sipolam sula. Var arī spaidīt ar rokām. Kamēr gaidi sagriez baziliku. To pievieno sīpoliem un arī iemaisi. Pēdējo liek sagrieztu gaļu un visu kārtīgi sajauc. Finālā visam tam uzliec virsū slogu un liec pagrabā vai ledusskapī. Pieredze rāda, ka vairāk par diennakti marinēt nevajag.
P.S. Ja nav pārliecības par gaļas svaigumu, tad var piešaut šluku ābolu etiķa vai nedaudz citrona sulas. Lai labi garšo.
Mana recepte i gaužām vienkārša - ņem sīpolus tik daudz lai sagrieztā veidā uz sajaucot ar gaļu tā pilnībā pārklātu gaļu. Armēņi iesaka 1kg gaļa=1 kg sīpoli, bet mana pieredze rāda ka tik daudz nevajag. Sīpolus sagriez. Saber palielā bļodā. Pielik sāli un arī nedaudz cukuru. To visu sajauc ar sīploiem. Mazliet atstāj lai pastāv , lai izdalās sipolam sula. Var arī spaidīt ar rokām. Kamēr gaidi sagriez baziliku. To pievieno sīpoliem un arī iemaisi. Pēdējo liek sagrieztu gaļu un visu kārtīgi sajauc. Finālā visam tam uzliec virsū slogu un liec pagrabā vai ledusskapī. Pieredze rāda, ka vairāk par diennakti marinēt nevajag.
P.S. Ja nav pārliecības par gaļas svaigumu, tad var piešaut šluku ābolu etiķa vai nedaudz citrona sulas. Lai labi garšo.
9.jūnijs 2010, 12:57 | links