Kūpinātavas

Kur Tu lasi ka kāds kūpina 250 grādos??esi uzmanīgāks! ;D
26.februāris 2020, 12:46 | links
 
PM
26.februāris 2020, 11:47 | links
 
Patiešām kūpināta zivs ir jākūpina, jo cept var arī uz grilla. Garša atkarīga no malciņas aromāta, pat malkas mitrumam ir nozīme. Un tad šis stāsts būs par garšu. Nevis bleķa būdām, to cenu utt...
26.februāris 2020, 10:56 | links
 
Klau, man CEPEŠKRĀSNIJ rakstīts, ka zivi optimāli CEPT 160-180 grādos...

250 grādos jau būs grilēta, par ceptu vai kūpinātu nemaz nerunājot. :)

Karstā kūpināšana 80-90 grādi, aukstā līdz 30, bet to ar parasto kūpinātavu nemaz nemēģiniet, tur vajag dūmu ģeneratoru...
26.februāris 2020, 09:56 | links
 


es domāju ventilācijas par maz, mitrums netiek ārā un zivs vnk sautējās. "ķieģeļņīca" strādā uz caurplūdi.
26.februāris 2020, 09:49 | links
 
Man ir mūrēta kūpinātava ,protams, ka līdz 250C nevar un man nemaz nevajag tādu tempretūru.
Bebrs kļūdās - resti iesmērēju ar eļļu un līnis ļoti labi nonāk nost! Līnis..bute..gaļa nekas neraujas klāt. Izņem - atpūtini un noņem - viss ir tik vienkārši :))
26.februāris 2020, 09:07 | links
 
Intreses pēc pajautāšu.
Čomam ir abas kūpinātava, kūpinam asarus. Viss sanāk skaisti, zeltaina krāsa utt. , bet zivij zvīņa paliek tik mīksta ka nāk ar gaļu kopā nost. Kas par vainu, par augsu grādi? Jeb pa ilgi turēts?
Laukos ķieģeļu kūpinatava, process ilgaks mazliet, bet asaris sanāk stipri tumšāks. Zvīņa brūna un cieta, gaļa atlobas ideāli.
26.februāris 2020, 06:40 | links
 

Kam tev 250C :) zivij jau vairāk par 40-50C nevajag!
:))))
Un arī tas taisnība, izņemot vismaz min 10 vajag ļaut ,, atpūsties,, zivij un sastingt. Tad ptaktiski noņem bez problēmām. Par līni jau Bebrs uzrakstija, bez klūgām nekādi.
26.februāris 2020, 05:40 | links
 
Bebrs [25.02.20]: Kūpinot vimbu, tā pie restes nelips, jo lielas zvīņas, arī breksis, karpa. Bet kūpinot līni pie restes tāpat pielips ar visu eļļu, ņemam kārkla vicas un saliek uz restes tā, lai zivs restei nepieskaras. Kad izņem no kūpinātvas vēl 5 min jāpagaida, lai atdziest un tad tikai ņem nost. Gribu redzēt, kā mūrēto kūpinātavu vai lielu bleķa kasti var uzkarsēt līdz 250 grādiem :D Kārkla vicas ir atslēgvārds
Par bleķa kastēm nezinu,bet Abas.lv kūpinatavu līdz 250 grādiem var uzkarsēt 7-10 minūtēs! Kalpo ideāli,agrāk gadā kūpināju ap 5 tonnām!iekšpuse protams melna,bet no ārpuses kā jauna,ar visu to ka ir krāsota!
....sākumā Abas.lv ražoja ar gāzes degļiem,tagad liekas
tikai malkas :))
Ar ķieģeļu kūpinātavām pieredzes nav,ja kāds vēlas dalīties,labprāt uzklausīšu :)
26.februāris 2020, 05:21 | links
 
Kūpinot vimbu, tā pie restes nelips, jo lielas zvīņas, arī breksis, karpa. Bet kūpinot līni pie restes tāpat pielips ar visu eļļu, ņemam kārkla vicas un saliek uz restes tā, lai zivs restei nepieskaras. Kad izņem no kūpinātvas vēl 5 min jāpagaida, lai atdziest un tad tikai ņem nost. Gribu redzēt, kā mūrēto kūpinātavu vai lielu bleķa kasti var uzkarsēt līdz 250 grādiem :D Kārkla vicas ir atslēgvārds
25.februāris 2020, 22:56 | links
 
Ja nav paredzēts ilgs kūpināšanas laiks, vai augsta temperatūra, tad uz sieta zaļus žagariņus salikt un uz tiem likt kūpināmo, viegli dabūt nost pēc tam kūpinājumu.
Nu nodedzināt netīrumus no sieta jebkura gadījumā vēlams.
25.februāris 2020, 22:37 | links
 
Citas receptes laikam nav, kā uzkarsēt un ar drāšu birsti nošrubēt. Pirms šašlika cepšanas apdedzinu. Ja jau bieži kūpina, tad katru reizi nededzinu. Vienīgais labums no lapsenēm, kas kūpinājumu paliekas apskrubina. Lapsenes paspēj starplaikos kūpinātavā periodiski pat savus pūznīšus uzbūvēt. Sargā telpu, nevienu infekciju iekšā tikmēr nelaiž:).
25.februāris 2020, 22:16 | links
 
Es tieši tāpat tīru restes - uzkarsēju un ar drāšu birsti pāri. Un pirms lieku virsū kupiņu restes iesmērēju ar eļu - pilnībā nekas nerauj klāt.
25.februāris 2020, 21:44 | links
 
Kā Tu tīri sietus? Es sākumā dedzināju,bet tagad kupinātavu uzkarsēju līdz 250,sieti iekšā...minūtes
10 karsēju un tad ar drāšu birst turpat iekšā nodragāju no abām pusēm.sieti tīri,drusku taukaini ;)
25.februāris 2020, 21:41 | links
 
Paldies. Iebraukšu izlūkos.
25.februāris 2020, 21:24 | links
 

Varētu tā būt. Kāda tur šodien izvēle nezinu, kādreiz nāca metāls no PSRS.
25.februāris 2020, 21:14 | links
 
Pag.. tas nav Latvijas metāls, Braslas ielā?
25.februāris 2020, 21:08 | links
 

Es kādreiz pirku zem Deglava ielas tilta metālkonstrukciju lielajā bāzē - veikalā (pretim pāri dzezceļam Daugavas stadions). Esmu redzējis arī Depo, bet tur cenas nedraudzīgas. Arī cinkotās.
25.februāris 2020, 21:04 | links
 
Metāla bāzēs esmu redzējis...
25.februāris 2020, 20:59 | links
 
...nekā labāka nav!Galvenais ka pats zini ko ēd!
par auksto man ar ir doma,bet tam vajag laiku! :)
25.februāris 2020, 20:58 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager