Vimbas

Žaunas jau patiesībā var izraut ārā
2.marts 2020, 14:49 | links
 
Ja nolies sālījuma škidrumu, tad iegūs voblu. Ja tādu grib rezultātu, tad jā. Manuprāt, tas sekmē ātrāku produkta oksidēšanos un vītināšanos jau šālišanas laikā. Es tā nedaru. Tas pats notiks, ja sāla uz redelēm vai liek koka mucā ar caurumiem apakšā. Tādi paņēmieni ir redzēti, bet rezultāts ir viens - vobla! Man garšo viegli vītināta, vēl pamīksta vimbiņa.
2.marts 2020, 11:16 | links
 
basks [02.03.20]: Ķidāt vimbu pirms sālīšanas neiesaku. Pēc sālīšanas, jau vītināšanas laikā, zivs vēdera daļā esoši treknumiņi ātri oksidējas - paliek dzelteni un rūgti. Vēl svarīgs ir sāls daudzums, ņemu apm. 1kg uz 10-15 vimbām, tāpat, pareizais slogs, apm. 1kg uz 5 vimbām. Slogam apm. 5 dienās jāizspiež visu sulu no zivs ārā un zivij jāpaliek plakanai. Svarīgi sāli sastampāt žaunu vākos. Sāli izlietnē nemērcē, bet rūpīgi noskalo. Vītināt nevajag ilgi - sanāks vobla ar ko var naglas dzīt. Pavasarī ķertās vimbas ārā aiz astēm pažobelē sakatina uz apm. 3-4 dienām un liek saldētavā slēgtos plastmasas maisos.
Alus un vītināta vimba komplektā ar pirti ir super, bet visu ar mēru, jo ar piestampātu vēderu uz lāvas nav omulīgi un no rīta puspuda maisi zem acīm arī nav veselīgi.

Super!paldies visiem!;) Par to sulu....vai sālīšanas procesā jālej nost?
2.marts 2020, 10:30 | links
 
Ķidāt vimbu pirms sālīšanas neiesaku. Pēc sālīšanas, jau vītināšanas laikā, zivs vēdera daļā esoši treknumiņi ātri oksidējas - paliek dzelteni un rūgti. Vēl svarīgs ir sāls daudzums, ņemu apm. 1kg uz 10-15 vimbām, tāpat, pareizais slogs, apm. 1kg uz 5 vimbām. Slogam apm. 5 dienās jāizspiež visu sulu no zivs ārā un zivij jāpaliek plakanai. Svarīgi sāli sastampāt žaunu vākos. Sāli izlietnē nemērcē, bet rūpīgi noskalo. Vītināt nevajag ilgi - sanāks vobla ar ko var naglas dzīt. Pavasarī ķertās vimbas ārā aiz astēm pažobelē sakatina uz apm. 3-4 dienām un liek saldētavā slēgtos plastmasas maisos.
Alus un vītināta vimba komplektā ar pirti ir super, bet visu ar mēru, jo ar piestampātu vēderu uz lāvas nav omulīgi un no rīta puspuda maisi zem acīm arī nav veselīgi.
2.marts 2020, 10:15 | links
 
nu finieri likt nav prāta darbs sāls var ar finiera līmēm kādu skādi nodarīt es ieteiktu kādu lapukoka dēli
2.marts 2020, 09:03 | links
 
nelietotaajs [18:09]: Es vimbas iztīru (citi saka, ka var sālīt ar visām ķidām. Pamēģināju pirmajā reizē, murgs!) Traukā, kurā sālīšu, apakšā ielieku ķieģeli, uz tā finiera gabalu un tad lieku kārtās zivis, gan iekšā gan virsū berot sāli. Slogu virsū lieku, lai spiež sulu ārā. Tas plaukts apakšā, lai tā zivs tur nemirkst savā sulā. Tā sālu apm 3-4 dienas. Pēc tam katrai zivij noskaloju nost sāli un karinu augšā. Kaltēšanas ilgums atkarīgs no pakāpes, kādu gribi. Man patīk vītinātas. Apm 4-5 dienas un gatava.
Par aliņu gan nepateikšu jo nelietoju :)Man nav tik daudz lai liktu ķieģeli...sulu noliešu un atkal zem sloga...

Kengurs24, 1.marts 2020, 21:51

Pamaz, ātri beigsies :)
1.marts 2020, 22:48 | links
 
nelietotaajs [01.03.20]: Kengurs24 [15m]: nelietotaajs [18:09]: Es vimbas iztīru (citi saka, ka var sālīt ar visām ķidām. Pamēģināju pirmajā reizē, murgs!) Traukā, kurā sālīšu, apakšā ielieku ķieģeli, uz tā finiera gabalu un tad lieku kārtās zivis, gan iekšā gan virsū berot sāli. Slogu virsū lieku, lai spiež sulu ārā. Tas plaukts apakšā, lai tā zivs tur nemirkst savā sulā. Tā sālu apm 3-4 dienas. Pēc tam katrai zivij noskaloju nost sāli un karinu augšā. Kaltēšanas ilgums atkarīgs no pakāpes, kādu gribi. Man patīk vītinātas. Apm 4-5 dienas un gatava.
Par aliņu gan nepateikšu jo nelietoju :)Man nav tik daudz lai liktu ķieģeli...sulu noliešu un atkal zem sloga...Būs super!
Ziņošu kas sanāks! ;)
1.marts 2020, 22:07 | links
 
Kengurs24 [01.03.20]: nelietotaajs [18:09]: Es vimbas iztīru (citi saka, ka var sālīt ar visām ķidām. Pamēģināju pirmajā reizē, murgs!) Traukā, kurā sālīšu, apakšā ielieku ķieģeli, uz tā finiera gabalu un tad lieku kārtās zivis, gan iekšā gan virsū berot sāli. Slogu virsū lieku, lai spiež sulu ārā. Tas plaukts apakšā, lai tā zivs tur nemirkst savā sulā. Tā sālu apm 3-4 dienas. Pēc tam katrai zivij noskaloju nost sāli un karinu augšā. Kaltēšanas ilgums atkarīgs no pakāpes, kādu gribi. Man patīk vītinātas. Apm 4-5 dienas un gatava.
Par aliņu gan nepateikšu jo nelietoju :)Man nav tik daudz lai liktu ķieģeli...sulu noliešu un atkal zem sloga...
Būs super!
1.marts 2020, 22:00 | links
 
nelietotaajs [01.03.20]: Es vimbas iztīru (citi saka, ka var sālīt ar visām ķidām. Pamēģināju pirmajā reizē, murgs!) Traukā, kurā sālīšu, apakšā ielieku ķieģeli, uz tā finiera gabalu un tad lieku kārtās zivis, gan iekšā gan virsū berot sāli. Slogu virsū lieku, lai spiež sulu ārā. Tas plaukts apakšā, lai tā zivs tur nemirkst savā sulā. Tā sālu apm 3-4 dienas. Pēc tam katrai zivij noskaloju nost sāli un karinu augšā. Kaltēšanas ilgums atkarīgs no pakāpes, kādu gribi. Man patīk vītinātas. Apm 4-5 dienas un gatava.
Par aliņu gan nepateikšu jo nelietoju :)

Man nav tik daudz lai liktu ķieģeli...sulu noliešu un atkal zem sloga...
1.marts 2020, 21:51 | links
 
pravieti,šutka protams!:)bet man bail iedomāties,kas no tavas mutes nāktu arā pēc trīs litriem alus!:)

p.s kaut gan es nezinu,varbūt,tu visu laiku esi nedaudz štimmī!:)

kurjers6, 1.marts 2020, 18:28

"Vecpuišu" ballē zēni pirtī sēž stipri ilgāk nekā 3 st., Un es rēķināju, ka "šķidrums", ne jau tikai alus. Lauku brūvējums, jā tas būtu kaut kas....., bet gaišais no pulvera ražotais alus susla vien būtu, un, ja nejauktu ne ar ko stiprāku, bet ar ūdeni, tāds ugusdzēšamais ūdentiņš vien būtu. Šutka. :),:). Viss ir pārbaudīts, pusi dzīves esmu nodzīvojis pirtī. :).
1.marts 2020, 18:43 | links
 
pravieti,šutka protams!:)bet man bail iedomāties,kas no tavas mutes nāktu arā pēc trīs litriem alus!:)

p.s kaut gan es nezinu,varbūt,tu visu laiku esi nedaudz štimmī!:)
1.marts 2020, 18:28 | links
 
Pravietis [01.03.20]: Pravietis [21m]: Aliņu daudzums dubultā pret vienu vimbu

elgreko, 1.marts 2020, 17:36
Esmu ievērojis, ka aliņa patēriņš ir atkarīgs no tā, kāda ir vides temperatūra un cik sālīts ir vītinājums. :),:).Doma tāda...lietot pirtī!sāls nebūs žēlots! ;))

Kengurs24, 1.marts 2020, 17:51
Nu tad rēķini. Es piem. izdzeru pēršanās laikā 3 stundu laikā ap 2 - 2,5 litri šķidruma, t.sk.ūdens + alus. Ja būs labi sālīta vītināta vimba, tad es rēķinātu vismaz 1 litru klāt. Tad sanāk uz vienu izsvīdušo pāri par 3 litri šķidruma. :),:). Vēl jau atkarīgs arī no dzīvsvara.:).
Nu skaidrs!...uz trim vimbām ar spainis alus! ;DDD
1.marts 2020, 18:24 | links
 
Pravietis [21m]: Aliņu daudzums dubultā pret vienu vimbu

elgreko, 1.marts 2020, 17:36
Esmu ievērojis, ka aliņa patēriņš ir atkarīgs no tā, kāda ir vides temperatūra un cik sālīts ir vītinājums. :),:).Doma tāda...lietot pirtī!sāls nebūs žēlots! ;))

Kengurs24, 1.marts 2020, 17:51

Nu tad rēķini. Es piem. izdzeru pēršanās laikā 3 stundu laikā ap 2 - 2,5 litri šķidruma, t.sk.ūdens + alus. Ja būs labi sālīta vītināta vimba, tad es rēķinātu vismaz 1 litru klāt. Tad sanāk uz vienu izsvīdušo pāri par 3 litri šķidruma. :),:). Vēl jau atkarīgs arī no dzīvsvara.:).
1.marts 2020, 18:17 | links
 
Es vimbas iztīru (citi saka, ka var sālīt ar visām ķidām. Pamēģināju pirmajā reizē, murgs!) Traukā, kurā sālīšu, apakšā ielieku ķieģeli, uz tā finiera gabalu un tad lieku kārtās zivis, gan iekšā gan virsū berot sāli. Slogu virsū lieku, lai spiež sulu ārā. Tas plaukts apakšā, lai tā zivs tur nemirkst savā sulā. Tā sālu apm 3-4 dienas. Pēc tam katrai zivij noskaloju nost sāli un karinu augšā. Kaltēšanas ilgums atkarīgs no pakāpes, kādu gribi. Man patīk vītinātas. Apm 4-5 dienas un gatava.
Par aliņu gan nepateikšu jo nelietoju :)
1.marts 2020, 18:09 | links
 
Pravietis [01.03.20]: Aliņu daudzums dubultā pret vienu vimbu

elgreko, 1.marts 2020, 17:36
Esmu ievērojis, ka aliņa patēriņš ir atkarīgs no tā, kāda ir vides temperatūra un cik sālīts ir vītinājums. :),:).
Doma tāda...lietot pirtī!sāls nebūs žēlots! ;))
1.marts 2020, 17:51 | links
 
Zorge07 [01.03.20]: Kengurs24 [16:42]: Sveiki kungi!Gribu iesālīt un vītināt vimbas ...
1.vai sālot jāliek zem sloga?
2.cik ilgi sālīt?vimba standarts :)
3. pēc sālīšanas cik ūdeņos skalot vai mērcēt cik ilgi?
4.cik ilgi istabas temp.kaltēt?
paldies!....ā...cik aliņi uz vienu vimbu? ;))Esi vimbas saķēris! Kur, uz ko?
:))))))
Tā jau Tev visu uzreiz stāstīšu!liec kātu pār plecu,ej pie upes un sēdi! :DDD
1.marts 2020, 17:48 | links
 
Aliņu daudzums dubultā pret vienu vimbu

elgreko, 1.marts 2020, 17:36

Esmu ievērojis, ka aliņa patēriņš ir atkarīgs no tā, kāda ir vides temperatūra un cik sālīts ir vītinājums. :),:).
1.marts 2020, 17:48 | links
 
Aliņu daudzums dubultā pret vienu vimbu
1.marts 2020, 17:36 | links
 
Kengurs24 [01.03.20]: Sveiki kungi!Gribu iesālīt un vītināt vimbas ...
1.vai sālot jāliek zem sloga?
2.cik ilgi sālīt?vimba standarts :)
3. pēc sālīšanas cik ūdeņos skalot vai mērcēt cik ilgi?
4.cik ilgi istabas temp.kaltēt?
paldies!....ā...cik aliņi uz vienu vimbu? ;))
Esi vimbas saķēris! Kur, uz ko?
:))))))
1.marts 2020, 17:21 | links
 
Sveiki kungi!Gribu iesālīt un vītināt vimbas ...
1.vai sālot jāliek zem sloga?
2.cik ilgi sālīt?vimba standarts :)
3. pēc sālīšanas cik ūdeņos skalot vai mērcēt cik ilgi?
4.cik ilgi istabas temp.kaltēt?
paldies!....ā...cik aliņi uz vienu vimbu? ;))
1.marts 2020, 16:42 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager