Kūpinātavas

Prom1tay [Vakar]: Smuka!Gaļai un zivīm ok,bet vistām āda cieta...iekšējie dēļi savāc visu mitrumu kā pirtī,visdrīzāk tur tā vaina!Apakšā ceru, ka tauku vanniņā salej marinādi...;)
Marinē katrs pa savam...es 26 vistas iemarinēju pusstundā,neko nevārot...sausā marināde.no abām pusēm katru vistu apberu ar sāli un ar spec.garšvielu maisījumu un tikai uzsmidzinu etiķi(uz pusēm parasto ar ābolu) šādā laikā plastm.kastē turu 2-3 dienas.Vasarā kad silts uz tādu daudzumu leju viegu etiķūdeni(uz spaini 1L etiķa)
Kūpinu 80-90 gr....3,4 līdz 4st...

Kengurs24, 5.marts 2020, 08:11


Izskatās super!!!
Cik grādos tu gaļu kūpini un cik ilgi?
5.marts 2020, 09:12 | links
 
Prom1tay [04.03.20]: Smuka!Gaļai un zivīm ok,bet vistām āda cieta...iekšējie dēļi savāc visu mitrumu kā pirtī,visdrīzāk tur tā vaina!Apakšā ceru, ka tauku vanniņā salej marinādi...;)
Marinē katrs pa savam...es 26 vistas iemarinēju pusstundā,neko nevārot...sausā marināde.no abām pusēm katru vistu apberu ar sāli un ar spec.garšvielu maisījumu un tikai uzsmidzinu etiķi(uz pusēm parasto ar ābolu) šādā laikā plastm.kastē turu 2-3 dienas.Vasarā kad silts uz tādu daudzumu leju viegu etiķūdeni(uz spaini 1L etiķa)
Kūpinu 80-90 gr....3,4 līdz 4st.

..
5.marts 2020, 08:11 | links
 





4.marts 2020, 22:26 | links
 
Prom1tay [19:05]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...

Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?No kāda materiāla ir kūpinātava?Ja āda cieta,visdrīzāk par maz mitruma...vēl var ietekmēt arī tas kā marinē,sausajā vai slapjajā marinādē.Lai āda būtu mīksta, vajadzīgs mitrms! ;)

Kengurs24, 4.marts 2020, 21:54


Marineju - sals etikis (vai citronskabe) cukurs pipari lauru lapa kiploki un udens... uzvaru to visu un tad adziest. tad leju virsu un uz dienakti... tad nonemu nedaudz dodu notecinaties visam u ntad lieku ieksha uz 2h ( pati buda ir no alkshnja... nosiltinata ar vati un foliju a un ari no arpuses delji...
4.marts 2020, 22:19 | links
 
Prom1tay [04.03.20]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...

Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?
No kāda materiāla ir kūpinātava?Ja āda cieta,visdrīzāk par maz mitruma...vēl var ietekmēt arī tas kā marinē,sausajā vai slapjajā marinādē.Lai āda būtu mīksta, vajadzīgs mitrms! ;)
4.marts 2020, 21:54 | links
 
Prom1tay [04.03.20]: Prom1tay [60m]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...

Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?Nokūpini piemēram ar kādiem 110 grādiem, nav jau teikts, ka Tev tur ir tie 85-95

amatieris2, 4.marts 2020, 19:57

Nu man tur ir garais digitalais stonja termometr tieshi tur kur stav vista...
Nē pamēģināsi nezināsi..
4.marts 2020, 21:51 | links
 
Prom1tay [60m]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...

Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?Nokūpini piemēram ar kādiem 110 grādiem, nav jau teikts, ka Tev tur ir tie 85-95

amatieris2, 4.marts 2020, 19:57


Nu man tur ir garais digitalais stonja termometr tieshi tur kur stav vista...
4.marts 2020, 20:06 | links
 
Nedomāju gan, ka vaina ir tanī, ka temperatūra par mazu. Es vistas kūpinu 60- 80 grādos un viss sanak ļoti labi!
Kas par vainu Tavā gadijumā, nezinu, bet temperatūras vaina tā, manuprāt, nebūs!
4.marts 2020, 20:06 | links
 
Prom1tay [04.03.20]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...

Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?
Nokūpini piemēram ar kādiem 110 grādiem, nav jau teikts, ka Tev tur ir tie 85-95
4.marts 2020, 19:57 | links
 
Prom1tay [04.03.20]: Sveiki!
Padalaties ar padomu...

Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?
Par mazu temperatūra!
4.marts 2020, 19:55 | links
 
Sveiki!
Padalaties ar padomu...

Uzbūvēju karsto kūpinātavu, bet kūpinot vistu āda paliek gumijoti plasmasaina... Mēgināju marinēt gan etiķī gan citronskābē... temperatūra kūpinātavas kamerā ir ap 85 95 grādi un dūmi no alkšņu skaidām...
kas var būt ne tā?
4.marts 2020, 19:05 | links
 
Zorge07 [26.02.20]: daddy_j [9:56]: Klau, man CEPEŠKRĀSNIJ rakstīts, ka zivi optimāli CEPT 160-180 grādos...

250 grādos jau būs grilēta, par ceptu vai kūpinātu nemaz nerunājot. :)

Karstā kūpināšana 80-90 grādi, aukstā līdz 30, bet to ar parasto kūpinātavu nemaz nemēģiniet, tur vajag dūmu ģeneratoru...Vimbu 80-90 pat nemēģini, sanāks ,, kurpju zole,, un ar 30 ļoti ilgs process, esmu gana eksperementējis, metāla kūpinātavai bez dūmu ģenerātora 40-50C nepilna stunda un zivs kūst mutē.
Nekārdini! ;) uz 8.martu man būs vistiņas!
26.februāris 2020, 17:52 | links
 
daddy_j [26.02.20]: Klau, man CEPEŠKRĀSNIJ rakstīts, ka zivi optimāli CEPT 160-180 grādos...

250 grādos jau būs grilēta, par ceptu vai kūpinātu nemaz nerunājot. :)

Karstā kūpināšana 80-90 grādi, aukstā līdz 30, bet to ar parasto kūpinātavu nemaz nemēģiniet, tur vajag dūmu ģeneratoru...
Vimbu 80-90 pat nemēģini, sanāks ,, kurpju zole,, un ar 30 ļoti ilgs process, esmu gana eksperementējis, metāla kūpinātavai bez dūmu ģenerātora 40-50C nepilna stunda un zivs kūst mutē.
26.februāris 2020, 17:29 | links
 
kamparspirts [26.02.20]: Kāds nezin, kur var nopirkt metāla režģi, ko izmanto kūpinātavas plauktiem, līdzīgu, kā Kengurs24 bildē?

nelietotaajs, 25.februāris 2020, 20:44


JMJ.LV Krustpils ielā 6, Rīga. Pats pirku , liels sortiments , bet norēķins tikai bezskaidrā naudā.
Super! Paldies par info!
26.februāris 2020, 14:14 | links
 
Kāds nezin, kur var nopirkt metāla režģi, ko izmanto kūpinātavas plauktiem, līdzīgu, kā Kengurs24 bildē?

nelietotaajs, 25.februāris 2020, 20:44



JMJ.LV Krustpils ielā 6, Rīga. Pats pirku , liels sortiments , bet norēķins tikai bezskaidrā naudā.
26.februāris 2020, 13:55 | links
 
daddy_j [26.02.20]: Klau, man CEPEŠKRĀSNIJ rakstīts, ka zivi optimāli CEPT 160-180 grādos...

250 grādos jau būs grilēta, par ceptu vai kūpinātu nemaz nerunājot. :)

Karstā kūpināšana 80-90 grādi, aukstā līdz 30, bet to ar parasto kūpinātavu nemaz nemēģiniet, tur vajag dūmu ģeneratoru...
Kur Tu lasi ka kāds kūpina 250 grādos??esi uzmanīgāks! ;D
26.februāris 2020, 12:46 | links
 
urmaas [25.02.20]: Niezers [Vakar]: urmaas [16m]: Kengurs24 [13m]: urmaas [8m]: Kengurs24 [11m]: urmaas [13m]: Niezers [13:54]: Labdien. Varbūt kāds var padalīties ar info par kūpinātavām uz gāzi? Ir labas vai nē? Varbūt kāds lieto un var padalīties ar pieredzi? Paldies.Lietoju šo:
https://m.facebook.com/3dmaster.lv/photos/a.2644752188885575/2644756618885132/?type=3
Esmu apmierināts.Nu tā jau kungu! ;))Bet ir OK.Tas jau galvenais! ;))Es labāk biežāk, bet svaigi kūpinātu! :)Ir varianti viņu pieslēgt pie balona??Variants ir uzlikt uz 2 riņķu gāzes plītiņas
PM
26.februāris 2020, 11:47 | links
 
Patiešām kūpināta zivs ir jākūpina, jo cept var arī uz grilla. Garša atkarīga no malciņas aromāta, pat malkas mitrumam ir nozīme. Un tad šis stāsts būs par garšu. Nevis bleķa būdām, to cenu utt...
26.februāris 2020, 10:56 | links
 
Klau, man CEPEŠKRĀSNIJ rakstīts, ka zivi optimāli CEPT 160-180 grādos...

250 grādos jau būs grilēta, par ceptu vai kūpinātu nemaz nerunājot. :)

Karstā kūpināšana 80-90 grādi, aukstā līdz 30, bet to ar parasto kūpinātavu nemaz nemēģiniet, tur vajag dūmu ģeneratoru...
26.februāris 2020, 09:56 | links
 
Intreses pēc pajautāšu.
Čomam ir abas kūpinātava, kūpinam asarus. Viss sanāk skaisti, zeltaina krāsa utt. , bet zivij zvīņa paliek tik mīksta ka nāk ar gaļu kopā nost. Kas par vainu, par augsu grādi? Jeb pa ilgi turēts?
Laukos ķieģeļu kūpinatava, process ilgaks mazliet, bet asaris sanāk stipri tumšāks. Zvīņa brūna un cieta, gaļa atlobas ideāli.

jenots13, 26.februāris 2020, 06:40


es domāju ventilācijas par maz, mitrums netiek ārā un zivs vnk sautējās. "ķieģeļņīca" strādā uz caurplūdi.
26.februāris 2020, 09:49 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager