Copmaņu knifi

Dalīties par aprīkojuma ,dzinēju ,rīku ,spoļu,intresantu mānekļu,remontu ,izgatavošanu
aakkis - a es par to nestrīdos un uz Ventu pa sanesumiem nestaigāju :DDD Arī pie tēva uz Daugavu braucot urbju tikai konkrēti zināmās vietā, kur hesam ūdeni laižot lejā - nevar pieraut klāt gliemezi :D Ir tikai viena atšķirība Rapalniekiem no pārējiem - es nezinu kā viņi to panāk, bet ar pirmajiem nažiem es reizas divas - trīs ieurbu gliemežos. un urbis bija lietojams. Protams,ne tik labi kā sākumā, bet tik un tā labāk nekā ļeņingrada :D Lai paliek katram savs urbis - taču ja mani uz ceļiem nenospiedīs ekonomiskā krīze, es labprāt neatgrieztos pie ļeņingradieša un turpinātu urbt ar rapalu vai mori :D es to saku tikai un vienīgi no savas pieredzes :D
20.janvāris 2010, 22:54 | links
 
aakkis
netraucē mirtinam.viņš tagad šaho motiļu iepirkuma cenas!!!:DDD
20.janvāris 2010, 22:52 | links
 
mirtin ;cik Tu caurumus teiksim Ventas baseina upēs pa sanesumiem esi izurbis?Ir ļoti daudz zivīgu vietu,kur ir zem ledus sanesumi,ledus ar sablīvējies ar visādiem straumes sanestiem draņķiem.Pat ir tā,ka vakar tur varēja ķert,bet nākošajā dienā jau saspiest sniegs apakšā.Tā nav mana pārliecība,ka Rapalnieku nokausi momentā,bet Barnaul-dažas minūtes un asi naži pielikti.Pa šo tēmu jau runāts un runāts.
20.janvāris 2010, 22:48 | links
 
mirtins
TU ir atpalicis no dzīves!!!ja nemaldos tad "Lauku avīzes" vietā jau vairākus gadus iznāk "Latvijas avīze",vai kā viņu dēvē!!!:)))
20.janvāris 2010, 22:45 | links
 
Viss ģeniālais ir vienkāršs - paņem lauku avīzi, izrauj caur žākli un liek uz nazi :DDD es tikai par :D
20.janvāris 2010, 22:42 | links
 
Es Barnaul urbim lieku saplāksni(šeibu) zem asmeni,katram nazim vienu tuvāk centram.Tos tikai cietam ledum,kad liku metāla,ar reizēm skrūvējās vaļā.Jau vairākus gadus atradu variantu:lieku plastmasas,kā gāzes baloniem pie reduktora,tikai ar 6mm diametru un pievelkot nav problēmu.Tas materiāls slāpē vibrāciju,pie kuras skrūves atslābst.
Pa lučiem;baro ar zirņiem,vārītiem kartupeļiem un tt.,makšķerē dažādi.Citi ar vairākām makšķerēm uz stāvošo,citi ar bļitkām.Es ar palielu mormišku,ieteicams ar garāku āķi,ēsma slieka un spēlēju pie pašas grunts,kā uz asariem.Tikai spēle mazliet lēnāka.Kad sanāk tos zirņus rīt,tad maisā zem lučiem vēl sauja ar zirņiem.
20.janvāris 2010, 22:36 | links
 
salokat parastu avīzi dubultā.un ieliekat starp bori un nažiem.tad labi novelkat skrūves,pēc pirmājiem caurumiem jāpārvelk,un naži nenāks vaļā!!
20.janvāris 2010, 22:33 | links
 
bet vēlreiz atgādināšu - nafig šito visu čakari. Nu sakož zobus un nopērk normālu urbi :D Kopš man ir rapalnieks - man ir pie kājas - skrūves, leņķi, līmes, asināšanas... vienkārši urbju un urbju :))))
20.janvāris 2010, 22:31 | links
 
Nu gribu redzēt, kā jūs tos uzgriežņus liekat skrūvei, kas tuvāk centrālajai asij :D Nezinu kādi jums ir bori, bet manam vecajam ļeņingradietim bija nepieciešamas īsās skrūves, jo citādi tās lienot laukā atspiedās pret vītnes sākumu. Kur nu tur vēl uzgriezni iebāzt. Par gumijām nezinu, kā jūs liekat, bet man tēvs entās ziemas ar šitādu nostrādāja - nekādu leņķi tas nemainīja - gumija kā blīve - taisna plakana, galvenais lai pacieta, lai nekustās naži. Kādu leņķi var nomainīt, ja paliek apakšā taisnu blīvi?

Labākais no dzirdētajiem piedāvājumiem ir no Vaira - aizkrāsot ciet. Līme man domāt nederēs, īpaši ja tā kaut kā ēc tam ir jāapstrādā, lai dabūtu vaļā. Man jau šķiet, ka pats vienkāršākais ir nešāt līdzi skrūvgriezi un ik pa laikam pievilkt - nezinu, kā ir jāčakarē skrūve, lai to sajātu vienā copes reizē. Es savulaik iztiku ar vienām skrūvēm visu sezonu un kead nelīmēju un netaisīju skrūves ciet, jo vienmēr nēsāju līdzi rezerves nažus, lai var copes laikā nomainīt. Vietās, kur pie ledus var tikt pierauts gliemezis un dolomīts, tas ir svarīgi.
20.janvāris 2010, 22:30 | links
 
Man pašam ir galīgi vecs urbis, nopirkts par polšu daudz daudz gadu atpakaļ. tagad pat neražo tādus nažus kas manam derētu :D. Izurbu tādus caurumus kas pas tagadējiem nažiem un skrūves nokontrēju tādā veidā kā rakstīju. Skrūves naf nekādas problēmas nopirkt jebkurā saimniecības preču veikalā. Norcha, ja Tavam urbim skrūvju gali neizlīstu ārpus nažiem tad arī pilnīgi iespējams ka skrūves vaļā nenāktu. Tā ka varbūt pietiek tikai ar skrūvju nomaiņu.
20.janvāris 2010, 22:17 | links
 
nor4a. Paņem skrūvi(ne to no bāra), un instrumentu bodē piemeklē ideālo skrūvgrieža maināmo galvu (vācu maksā apmēram latu) - i nebūs problēmu pievilkt, i atskrūvēt. Man svaigam barnaulietim bija līdzīgi.
Gumija - garām, labāk - kāds pakulu pavediens:))
20.janvāris 2010, 22:05 | links
 
http://au.iloctite.com/en/loctite-220-290-242-243-248-222-262-268-271-272-277-threadlockers te var izvēlēties, cik stipru līmi vajag.
20.janvāris 2010, 22:04 | links
 
Eksistē jau arī skrūvju līme, mazās pudelītēs autobodes tirgo, ražotāji dažādi, zināmākais varētu būt loctite, atšķiras pēc krāsām-zila, sarkana, ir tādas, ko jāsilda, lai varētu atskrūvēt.pielietošana vienkārša-piliens uz skrūves un skrūvē kopā,
20.janvāris 2010, 21:59 | links
 
var izmantot speciālos uzgriežņus ar kaprona buksēm iekšpusē,tāds pats variants kā bebrs iepriekš pateica,lučiem izmantoju sekojošu sistēmu,paliela sarkana mormiška,nedaudz virs tās spoguļnieks ,ar mormišku regulāri uzzit pa grunti,piebarošanai zirņi,(ne konservēti)kā ēsmu var izmantot pirmā luča gaļigo lūpu,praktiski nenolietojas visā copes dienā.
20.janvāris 2010, 21:54 | links
 
bebrit-vot man arī tāds štuks bija,būs jāmēģina.Jo pievelkot ar skrūvgriezi,čakarējas krustiņa vieta konkrēti.
20.janvāris 2010, 20:00 | links
 
Ieskrūvē garākas skrūves un tad no otras puses ar 2 uzgriežņiem nokontrē. Gumijas nekādā ziņā neliec, tas izmaina lenķi.
20.janvāris 2010, 19:53 | links
 
labi-bet vel skrūvju galvas,labi neieguļ nažu zeņģējuma vietās.Kāds milimetrs paliek virs virsmas,tas varētu dot lufti.
20.janvāris 2010, 19:46 | links
 
nor4a - plānu gumiju apakšā, kas darbosies kā atsperšaiba. Bet vislabāk. Nēsā līdzi skrūvgirezi un ik pa laikam pievelc.

Vēl labāk - nopērc jaunu rapalnieku :D Nekādu problēmu :D
20.janvāris 2010, 19:37 | links
 
Vecā labā sistēma - pievelc un nosmērē ar krāsu
20.janvāris 2010, 19:37 | links
 
Visiem tehniskiem džekiem-vajag padomu.Krievu urbīts pašos labākajos gados,pieliku jaunus nažus ar visām jaunām skrūvēm ,griež super.Bet pēc piektā aliņģa naži kustas-skrūves vaļā.Veči ko lai dara,ir taču kāds knifs.
20.janvāris 2010, 19:32 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager