Piekrītu, normāls plaudis sākas no 2kg. Bet 3-5 izcils! Tik un vienīgi svaigi gatavots!!! T.i. atnests un tūliņ, vai nu uz pannas vai ceplī. Kā saka- asakām jābūt kā cecuma zariem! Treknā pavēdere- kas gan var būt labāks par to!
Liela nelaime tiem,kuri pieradinājuši savējos pie svaigām zivīm, vienīgā ēdamā zivs krogos utt.- lasis, pārējās iekšzemes, rūgta vilšanās. Ne velti saka, ka svaiga, tikko no ūdeņiem- delikatese, pastāvejusi- zivs.
BrunoL, 11.aprīlis 2020, 20:02
Problēma tajā, ka pie patiesa kūpiņa tikt var tikai portāla bildēs, proti siekalas saskrien, bet tos kūpinājumus, kurus es redzu Centrāltirgū, dieviņ tētiņ,...........neatceros, kad es būtu pircis. Ieraugot tās pārturētās ar palmu eļļam iesmērētās zivis, skatoties uz tām slikti paliek. Tapēc, jau paliek lašveidīgās. Kādi bija bērnībā pārdošanā žāvēti milzīgi lucīši, par butēm nerunājāt. Tagad, tirgū žāvētai normālai vimbai virsū neesmu uzskrējis. Runā, ka kāds zvejnieks (ne)legalo pa rītiem pie ieejas tirgojot noteiktās dienās tirgojot. Jaunai paaudzei nav bijis lāgā lemts bijis izbaudīt patiesi mūsu delikateses un nav pieraduši arī pie mūsu zivīm, jo tās bija dabūnamas, pa lielam, tikai uz Jūrmalciemu šosejas.