Kūpinātavas

raihs [29.07.20]: Kengurs24 [11m]: raihs [38m]: Kengurs24 [21:11]: daddy_j [8:50]: Dažreiz vēl tumšākas...

Kengurs24, 28.jūlijs 2020, 22:21

Paskaties zemāk, Raiham smukas vistiņas, zeltainas (vai arī kamera labāka) :D ...bet šitādus darvas pikučus ēdot, ātri vēzī iedzīvosies...Es gan stipri šaubos,vai Raiha vistu kāds pirktu ,ja redzētu ar kādām "uzpariktēm" viņš bez malkas to 70min laikā "nokūpina"!!!:DDD ar impulsiem...Kādēļ bez malkas? Uz pamatnes tiek sabērtas skaidas. Kūpināšanas princips un temperatūra tiek ievērota. Kas tev nepatīk? Ja tu nejēdz pat temperatūru kūpinātavā nomērīt, tad es tur neesmu vainīgs. Un tu vēl bāz tos debīlos lutera :DDD... Idiots....Nesatraucies!būs jau labi!Tie tavi pirmie soļi...pamēģini labāk nosvērt to savu mākslas darbu pirms un pēc 70min "impulsu procedūras"...ja apakšā ir skaidas,tad kur paliek tauki!?:DDD un kā tu domā to pečku iztīrīt?!No sākuma ieber skaidas, tad ieliek speciālu tvertni taukiem. Tad testes ar kūpināmo produktu. Verstehen?
...un 70 min.vista gatava!:DDD krasvčiks!;)
29.jūlijs 2020, 22:58 | links
 
Ar to es gribēju teikt, ka pie visa vainīgs ir BUMSis! :) Viņš te tā nopopularizēja savu "Buma mucu", ka pat es uzmūrēju to pašu, tikai no šamotķieģeļiem. Raiha KOTA Electric Smoker ir tas pats, tikai elektrisks variants. Es jau pāris gadus peilēju, jāatliek kādi 320 EUR un nevar saprast vai vēl ražo. Formula vienkārša kā pieckapeika, "kurtuvē" kurini kaut vecas riepas (vai elektrību) un gaļiņai liec tikai augstākās klases skaliņus vai skaidas. Ļoooti labs variants, ja vajag NEDAUDZ kaut kā smeķīga.
29.jūlijs 2020, 22:57 | links
 
Redz, dabā izrādās bula laikā stress arī noķer. Nenervozējiet, taču, pilsoņi. Nu, ne jau par man mīļu tēmu - kulināriju! :)
29.jūlijs 2020, 22:50 | links
 
Kengurs24 [29.07.20]: raihs [38m]: Kengurs24 [21:11]: daddy_j [8:50]: Dažreiz vēl tumšākas...

Kengurs24, 28.jūlijs 2020, 22:21

Paskaties zemāk, Raiham smukas vistiņas, zeltainas (vai arī kamera labāka) :D ...bet šitādus darvas pikučus ēdot, ātri vēzī iedzīvosies...Es gan stipri šaubos,vai Raiha vistu kāds pirktu ,ja redzētu ar kādām "uzpariktēm" viņš bez malkas to 70min laikā "nokūpina"!!!:DDD ar impulsiem...Kādēļ bez malkas? Uz pamatnes tiek sabērtas skaidas. Kūpināšanas princips un temperatūra tiek ievērota. Kas tev nepatīk? Ja tu nejēdz pat temperatūru kūpinātavā nomērīt, tad es tur neesmu vainīgs. Un tu vēl bāz tos debīlos lutera :DDD... Idiots....Nesatraucies!būs jau labi!Tie tavi pirmie soļi...pamēģini labāk nosvērt to savu mākslas darbu pirms un pēc 70min "impulsu procedūras"...ja apakšā ir skaidas,tad kur paliek tauki!?:DDD un kā tu domā to pečku iztīrīt?!
No sākuma ieber skaidas, tad ieliek speciālu tvertni taukiem. Tad testes ar kūpināmo produktu. Verstehen?
29.jūlijs 2020, 22:47 | links
 
raihs [29.07.20]: Kengurs24 [21:11]: daddy_j [8:50]: Dažreiz vēl tumšākas...

Kengurs24, 28.jūlijs 2020, 22:21

Paskaties zemāk, Raiham smukas vistiņas, zeltainas (vai arī kamera labāka) :D ...bet šitādus darvas pikučus ēdot, ātri vēzī iedzīvosies...Es gan stipri šaubos,vai Raiha vistu kāds pirktu ,ja redzētu ar kādām "uzpariktēm" viņš bez malkas to 70min laikā "nokūpina"!!!:DDD ar impulsiem...Kādēļ bez malkas? Uz pamatnes tiek sabērtas skaidas. Kūpināšanas princips un temperatūra tiek ievērota. Kas tev nepatīk? Ja tu nejēdz pat temperatūru kūpinātavā nomērīt, tad es tur neesmu vainīgs. Un tu vēl bāz tos debīlos lutera :DDD... Idiots....
Nesatraucies!būs jau labi!Tie tavi pirmie soļi...pamēģini labāk nosvērt to savu mākslas darbu pirms un pēc 70min "impulsu procedūras"...ja apakšā ir skaidas,tad kur paliek tauki!?:DDD un kā tu domā to pečku iztīrīt?!
29.jūlijs 2020, 22:43 | links
 
Kengurs24 [29.07.20]: daddy_j [8:50]: Dažreiz vēl tumšākas...

Kengurs24, 28.jūlijs 2020, 22:21

Paskaties zemāk, Raiham smukas vistiņas, zeltainas (vai arī kamera labāka) :D ...bet šitādus darvas pikučus ēdot, ātri vēzī iedzīvosies...Es gan stipri šaubos,vai Raiha vistu kāds pirktu ,ja redzētu ar kādām "uzpariktēm" viņš bez malkas to 70min laikā "nokūpina"!!!:DDD ar impulsiem...
Kādēļ bez malkas? Uz pamatnes tiek sabērtas skaidas. Kūpināšanas princips un temperatūra tiek ievērota. Kas tev nepatīk? Ja tu nejēdz pat temperatūru kūpinātavā nomērīt, tad es tur neesmu vainīgs. Un tu vēl bāz tos debīlos lutera :DDD... Idiots....
29.jūlijs 2020, 22:07 | links
 
Man jau liekas, ka tādiem Rubeņiem un līdzīgiem, kas apjomos aug, receptēs sāls vienkārši paliek vairāk un vairāk, jo pie lielākas ražošanas jādabu lielāks termiņš, jo loģistikas ķēdes sarežģītākas. Tad arī nobīdās "vecā garša". Bet nu pilnīgi miskastē mest ar nevaru. Jāņos baudīju Rubeņu šašlika marinādi - garšas balanss patika. Tomēr pašgatavotas lietas ir daudz labāk! :)
29.jūlijs 2020, 22:01 | links
 
Katram savas garšas kārpiņas. Kuram etiķis, kuram sinepes, kuram cukurs!
29.jūlijs 2020, 21:33 | links
 
Man gan liekas, ka Rubeņu žavējumi ir elitāri. Varēja būt nedaudz mitrāki, vistas ar želeju. Bet tādus kūpiņus mēs paši protam uztaisīt. Ļoti žēl, ka nekūpina zivis. Pazīstams strādnieks aptuveni 5 gadus atpakaļ stāstīja, ka ceham brīžam apkārt savestas malkas grēdas tādā augstumā, ka pašu ražotni no ārpuses neredz. Viens no retajiem Latvijas uzņēmumiem, kas tur cieņā darba tikumu un kvalitāti.
29.jūlijs 2020, 21:30 | links
 
daddy_j [29.07.20]: Dažreiz vēl tumšākas...

Kengurs24, 28.jūlijs 2020, 22:21

Paskaties zemāk, Raiham smukas vistiņas, zeltainas (vai arī kamera labāka) :D ...bet šitādus darvas pikučus ēdot, ātri vēzī iedzīvosies...
Es gan stipri šaubos,vai Raiha vistu kāds pirktu ,ja redzētu ar kādām "uzpariktēm" viņš bez malkas to 70min laikā "nokūpina"!!!:DDD ar impulsiem...
29.jūlijs 2020, 21:11 | links
 
Pravietis [29.07.20]: Tiem, kas kūpina savām vajadzībām, iesaku taisīt kūpinātavas pašiem, proti tā, lai tās būtu viegli transformējamas. Buržujku(Godmaņa krāsniņu) var pārvietot vajadzīgā attālumā no kūpināšanas kameras, lai var gatavot visus iespējamos kūpinājumus (aukstos, karstos, vidējos). Es to daru, pagarinot, starp kurtuvi un kameru attālumu, ievietojot vajadzīga garuma cauruli. Plusu tādām kupinātavām ir vairāk nekā mīnusu. Azbesta caurules gan nevajadzētu... :).
Kaut kā neesam redzējuši ne tavu kūpinātavu, ne tavas kūpinātās zivis, ne arī zivis kā tādas, bet visu tu zini, labprāt iesaki un pamāci!:)
29.jūlijs 2020, 12:37 | links
 
Tiem, kas kūpina savām vajadzībām, iesaku taisīt kūpinātavas pašiem, proti tā, lai tās būtu viegli transformējamas. Buržujku(Godmaņa krāsniņu) var pārvietot vajadzīgā attālumā no kūpināšanas kameras, lai var gatavot visus iespējamos kūpinājumus (aukstos, karstos, vidējos). Es to daru, pagarinot, starp kurtuvi un kameru attālumu, ievietojot vajadzīga garuma cauruli. Plusu tādām kupinātavām ir vairāk nekā mīnusu. Azbesta caurules gan nevajadzētu... :).
29.jūlijs 2020, 12:32 | links
 
Smirdini politikas sadaļā, "špion".
29.jūlijs 2020, 12:19 | links
 
Ja Jūsu kūpinātavām kurtuve ir atseviķi un malciņas degšanas procesā tauki nepil uz oglēm, vai karstas metāla virsmas, tad viss ir OK. Benzopirēna saturs ir vislielākais šašlikam un grillētiem gaļas produktiem. Ja degšanas temperatūra ir līdz 500 C, tad benzopirēna tur ir niecīgs daudzums. Kvepi paši par sevi nav tas kaitīgākais, bet degošie tauki.
29.jūlijs 2020, 11:12 | links
 
raihs [28.07.20]: urmaas [Vakar]: "Rubeņu" izstrādājumiem sen vairs nav tas smeķis. Ja kādreiz speciāli braucu uz to bodīti, tad tagad pat izstrādājumiem neskatos virsū.Kur diez iemesls?
Janķel, tak skaidra bilde, krievi pie vainas. Savus špionus iesūtījuši ražotnē un bojā letiņu zīmola kvalitāti. :DDDDD
29.jūlijs 2020, 10:59 | links
 
a par melno... no receptes arī atkarīgs.
Lauku variantā diezgan populāri ir pēdējo
dūmu ar lielu karstumu padot ar zaļu kadiķi ar visām skujām... Tas dod specifisku piegaršu, kas dažiem ļoti patīk, bet nu , protams, ka paliek mels, skuju koks tak...
29.jūlijs 2020, 10:22 | links
 
Vistas gan vairāk kā gadu neesmu kūpinājis, bet gaļa, desas un zivis sanāk brūngani-zeltainas. Fiška ir ķirša malkas piešpricē, ar tīru alksni tāda krāsa īsti nesnāk.







29.jūlijs 2020, 10:18 | links
 
Zemnieku tirdziņos, kam melna vistiņa nejēdz kūpināt un ilgi nepastāvēs. Ir gadījies iepirkties, grauz un sagaršo kvēpus.
Raiham tiešām smuka sanākusi.
Man ir karstā kūpinātava, ieber skaidas vai pāris alkšņa pagalītes krāsai. Ar to melnumu nav ko aizrauties.
29.jūlijs 2020, 09:58 | links
 
Maximā gaļa ar ir smuka, zeltaina....bet zemnieku tirdziņos melna!:D kuru Tu ņemsi???

Kengurs24, 29.jūlijs 2020, 09:43


Maxima "kūpina" ar ķīmiju, par to vispār runa neiet :) kā to melno PVD ļauj tirgot, es brīnos, bet katrs indējas kā grib.

Es pats kūpinu un vītinu un zivs un vista un speķis sanāk zeltaini, savukārt krūtiņu un šķiņki vajag ietīt marlē, tad viss melnums paliks tur.
29.jūlijs 2020, 09:54 | links
 
daddy_j [29.07.20]: Dažreiz vēl tumšākas...

Kengurs24, 28.jūlijs 2020, 22:21

Paskaties zemāk, Raiham smukas vistiņas, zeltainas (vai arī kamera labāka) :D ...bet šitādus darvas pikučus ēdot, ātri vēzī iedzīvosies...
Maximā gaļa ar ir smuka, zeltaina....bet zemnieku tirdziņos melna!:D kuru Tu ņemsi???
29.jūlijs 2020, 09:43 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager