Kūpinātavas

daddy_j [30.07.20]: Bet Tu tač redzi, ka ir ambīcijas uz kvalitātes/receptes atkārtojamību, ja Jāņunkuls gadu no gada bliež un slīpē. Domā tas viņam tipa tīri cilvēcīgi - 10gr sāls, 15gr cukura, pasniegts vienmēr 17:35 uz balta galdauta ar violetām salfetēm :). Ordnungs visās lietās.

Jurik, 30.jūlijs 2020, 09:44

Īstenībā es arī tieši tāpat daru, precīzi grami un tehnoloģiskais process, lai būtu atkārtojamība un nemainīga kvalitāte. Gan marinādēm kūpiņam, gan marinādēm gurķiem, sēnēm, gan sīrupiem, vīnam, gan vītinātai gaļiņai... piem. vīnam ir liela starpība vai pieliek 250 vai 280g cukura uz litru...

Man tas sanāk dabiski, vnk lieku sastāvdaļas, pierakstu, tāpat tehnoloģiju, pēc tam garšojot saprotu, kas ir OK, un ko vajag savādāk...nākamajā reizē atkal... ja tur sāk ņemties "pēc garšas", vai mistiskās "ēdamkarotes" vai "glāzes", tad čau pilnīgs...Ok, pirmajā reizē var "ēdamkarotes" vai "glāzes" uz gramiem pārrēķināt, cipari ir zināmi, bet tālāk operēju tikai ar gramiem.

Lai labi garšo!

Man profiņi uzražo šādu!Marinēju 48h bez ūdens,nedaudz uzsmidzinot etiķi 50/50 ābolu un galda!arī kūpināšanas procesā! Un āda ir mīksta!:)
30.jūlijs 2020, 11:22 | links
 
Bet Tu tač redzi, ka ir ambīcijas uz kvalitātes/receptes atkārtojamību, ja Jāņunkuls gadu no gada bliež un slīpē. Domā tas viņam tipa tīri cilvēcīgi - 10gr sāls, 15gr cukura, pasniegts vienmēr 17:35 uz balta galdauta ar violetām salfetēm :). Ordnungs visās lietās.

Jurik, 30.jūlijs 2020, 09:44


Īstenībā es arī tieši tāpat daru, precīzi grami un tehnoloģiskais process, lai būtu atkārtojamība un nemainīga kvalitāte. Gan marinādēm kūpiņam, gan marinādēm gurķiem, sēnēm, gan sīrupiem, vīnam, gan vītinātai gaļiņai... piem. vīnam ir liela starpība vai pieliek 250 vai 280g cukura uz litru...

Man tas sanāk dabiski, vnk lieku sastāvdaļas, pierakstu, tāpat tehnoloģiju, pēc tam garšojot saprotu, kas ir OK, un ko vajag savādāk...nākamajā reizē atkal... ja tur sāk ņemties "pēc garšas", vai mistiskās "ēdamkarotes" vai "glāzes", tad čau pilnīgs...Ok, pirmajā reizē var "ēdamkarotes" vai "glāzes" uz gramiem pārrēķināt, cipari ir zināmi, bet tālāk operēju tikai ar gramiem.

Lai labi garšo!
30.jūlijs 2020, 09:57 | links
 
kūpināšanas amatieri Raihu, kurš kūpina savam priekam


Bet Tu tač redzi, ka ir ambīcijas uz kvalitātes/receptes atkārtojamību, ja Jāņunkuls gadu no gada bliež un slīpē. Domā tas viņam tipa tīri cilvēcīgi - 10gr sāls, 15gr cukura, pasniegts vienmēr 17:35 uz balta galdauta ar violetām salfetēm :). Ordnungs visās lietās.

Es, protams, tik paķircinu, neko ļaunu negribot.

Aivar! Tam Raiha 5G vēl pietrūkst atpakaļsaite ar historēzi. Tipa lai var ieslēgt un aizmirst. (alibaba XH-W1219 )
30.jūlijs 2020, 09:44 | links
 
Un kad juvelieris pēkšņi kļūst par kūpinātāju,tā ir augstākā pilotāža!varu iedomāties kā viņš 3 vistām raudādams mizo 600gr sīpolu!!!vēl ķiploks un ķimene!un cik laika tas aizņem!?
Es 30 vistas BEZ ūdens iemarinēju 30minūtēs ar garšv.maisijumu bez E kurš sastāv no 12 daļām...piem.kadiķoga,sinepju sēklas,paprika,citronpipari utt..kūpinu 30vistas ap 4 stundām.Malka sauss alksnis 1maiss par 2,5e....
Katram sava recepte!un katram savs kūpiņš ir labākais!:)

Kengurs24, 30.jūlijs 2020, 08:32


Nav iespējams salīdzināt kūpināšanas amatieri Raihu, kurš kūpina savam priekam un vēderam, ar profesionāli Kengurs, kurš kūpina, lai kaut ko nopelnītu, jo 30 vistas saprātīgā laikā noēst nevar. :)

Amatierim tas ir hobijs, bauda, tad neskaita ne naudu ne laiku...droši vien arī kuru katru vistu viņš marinādē neliek... Profiem citādāk, tur visam jābūt maksimāli efektīvam, jāskaita katra minūte, kustība un cents, tb jācenšas dabūt pēc iespējas lētākas izejvielas un materiālus...
30.jūlijs 2020, 09:05 | links
 
geos [29.07.20]: Ar to es gribēju teikt, ka pie visa vainīgs ir BUMSis! :) Viņš te tā nopopularizēja savu "Buma mucu", ka pat es uzmūrēju to pašu, tikai no šamotķieģeļiem. Raiha KOTA Electric Smoker ir tas pats, tikai elektrisks variants. Es jau pāris gadus peilēju, jāatliek kādi 320 EUR un nevar saprast vai vēl ražo. Formula vienkārša kā pieckapeika, "kurtuvē" kurini kaut vecas riepas (vai elektrību) un gaļiņai liec tikai augstākās klases skaliņus vai skaidas. Ļoooti labs variants, ja vajag NEDAUDZ kaut kā smeķīga.pirm gad
Pirms gadiem sešiem pirmo reizi KOTU ieraudziju Somos un ko šī var.Patīk , ka ir kvalitativa emalija uzklata. Jānis vel ticis skaidrībā ar temperaturas noturesanu. Pieļauju , ka biju viens no pirmajiem , kas atveda to uz LV. Pie mums tas nav noperkamas cik meklějām. Jaskatas netaa. Domāju ka noteikti vel razo. Varbūt ir jau kas jauns uzmeistarots śim ražotājam. Lai vai kaa, bet Somi zivis uz priežu ćiekuriem lika. Rezultats super. Ja kads grib noteikti iesaku. Cik man paziņas sūtija takaa laikā, tad caur Igaunjoem loğistiku vareja sakartot. A mums tak tagad Tallinks ved uz Alandiem. Tur Mattson veikalos ari bija izliktas. Bija ari mazakas un citas formas. Tas taa informācijai. Patere 1.4 kw/1h.
30.jūlijs 2020, 08:59 | links
 
Jurik [30.07.20]: kūpinu 30vistas ap 4 stundām.

Nelecies, bet liec vienu no 30 galdā! ;)
10e!pēc nedēļas būs! Tik nenorij savu "aso" mēli!;)
30.jūlijs 2020, 08:46 | links
 
kūpinu 30vistas ap 4 stundām.


Nelecies, bet liec vienu no 30 galdā! ;)
30.jūlijs 2020, 08:36 | links
 
Jurik [30.07.20]: Iegūtās atziņas:

Geos ir iemācījies ļoti labi gatavot, bet dēļ šašlika, kas kūst mutē, no viņa novēršas cilvēku grupas.

Raihs ar juveliera precizitāti kūpina uz 5G un pasludina, ka Bekas, Bertolle, Čildas 'Mastering the art of french cooking' ir padomju atliekas, pa cik tur kaudzēm receptes ar 'šķipsniņ sāls un pipari', 'šķipsniņ muskat', trešdaļglāzes (tas gan diezgan precīzi 66,666666666 ml)

Rubeņi ir elitāri, bet sausi.

Mans piedāvājums, lai tiktu ar šo jezgu kādā skaidrībā, jādibina CL lasītāju kolēģija (piesaku savu kandidatūru). Diskusijas iniciatori kolēģijas biedriem klāj galdā savus juvelieru kūpinājumus, kūstošos šašlikus, sinepes un kas tur vēl par regālijām nāk klāt. Kolēģijas biedri ar tīru sirdsapziņu un pilnu vēderu sludina verdiktu un kronē CL labāko šefu :)
Un kad juvelieris pēkšņi kļūst par kūpinātāju,tā ir augstākā pilotāža!varu iedomāties kā viņš 3 vistām raudādams mizo 600gr sīpolu!!!vēl ķiploks un ķimene!un cik laika tas aizņem!?
Es 30 vistas BEZ ūdens iemarinēju 30minūtēs ar garšv.maisijumu bez E kurš sastāv no 12 daļām...piem.kadiķoga,sinepju sēklas,paprika,citronpipari utt..kūpinu 30vistas ap 4 stundām.Malka sauss alksnis 1maiss par 2,5e....
Katram sava recepte!un katram savs kūpiņš ir labākais!:)
30.jūlijs 2020, 08:32 | links
 
Iegūtās atziņas:

Geos ir iemācījies ļoti labi gatavot, bet dēļ šašlika, kas kūst mutē, no viņa novēršas cilvēku grupas.

Raihs ar juveliera precizitāti kūpina uz 5G un pasludina, ka Bekas, Bertolle, Čildas 'Mastering the art of french cooking' ir padomju atliekas, pa cik tur kaudzēm receptes ar 'šķipsniņ sāls un pipari', 'šķipsniņ muskat', trešdaļglāzes (tas gan diezgan precīzi 66,666666666 ml)

Rubeņi ir elitāri, bet sausi.

Mans piedāvājums, lai tiktu ar šo jezgu kādā skaidrībā, jādibina CL lasītāju kolēģija (piesaku savu kandidatūru). Diskusijas iniciatori kolēģijas biedriem klāj galdā savus juvelieru kūpinājumus, kūstošos šašlikus, sinepes un kas tur vēl par regālijām nāk klāt. Kolēģijas biedri ar tīru sirdsapziņu un pilnu vēderu sludina verdiktu un kronē CL labāko šefu :)
30.jūlijs 2020, 07:29 | links
 
Es te tā skatos,nez kā vēl pagājušā gadsimta nogalē laukos kūpināja un bēdu nezināja. :) Tagad tas jau velk uz augstāko pilotāžu. :) Ta i ar copi tāpat. Ir veči kas velk ar vecākām metodēm un nesūdīgi, un ir tādi kas ar "pievienoto vērtību" lai pazīmētos. :) Bet tas tik tā,no malas. :)
30.jūlijs 2020, 00:19 | links
 
Katrā ziņā izrādās vistas fileju uz pannas var izcept tā ka pauri nes nost. Būs rudenī laiks, pastāstīšu. Diemžēl vajag juvelierisku pieeju - nežēlot karstumu, nepakļauties iedomām, ka varētu nebūt gatavs, ļaut gala materiālam "atpūsties". Un ir baigās blaknes - kad iemācies gatavot, tad maķenīt sākās baigās problēmas - ar draugiem dodoties uz restorāniem izrādās, ka katrā otrajā ēst gatavo metinātājs, ģeologs, statistiķis, nevis pavārs. Tā, lūk, draugi! :)
29.jūlijs 2020, 23:50 | links
 
Debīlie cl linki...
29.jūlijs 2020, 23:49 | links
 
raihs [29.07.20]: mjuniors [9m]: Mans pašteizējais variants :
Ūdens-900
Etiķis-700(varētu būt tomēr 600, vēl meklēju)
Sīpoli-600
Ķiploki-200
Ķimenes-20
Cuk/sāls-150/150
Marinēju 40-48stundas.
Šis marinādes daudzums ir paredzēts 3 nelielām vistām.

raihs, 29.jūlijs 2020, 23:26
Piesakos, Raih, uz nelielu degustāciju! Man ir arī "produkts" degustācijai atlikts priekš tevis.
Welcome[/quote]Welcome
29.jūlijs 2020, 23:48 | links
 
mjuniors [29.07.20]: Mans pašteizējais variants :
Ūdens-900
Etiķis-700(varētu būt tomēr 600, vēl meklēju)
Sīpoli-600
Ķiploki-200
Ķimenes-20
Cuk/sāls-150/150
Marinēju 40-48stundas.
Šis marinādes daudzums ir paredzēts 3 nelielām vistām.

raihs, 29.jūlijs 2020, 23:26

Piesakos, Raih, uz nelielu degustāciju! Man ir arī "produkts" degustācijai atlikts priekš tevis.[/quote]Welcome
29.jūlijs 2020, 23:48 | links
 
Mans pašteizējais variants :
Ūdens-900
Etiķis-700(varētu būt tomēr 600, vēl meklēju)
Sīpoli-600
Ķiploki-200
Ķimenes-20
Cuk/sāls-150/150
Marinēju 40-48stundas.
Šis marinādes daudzums ir paredzēts 3 nelielām vistām.

raihs, 29.jūlijs 2020, 23:26[/quote]
Piesakos, Raih, uz nelielu degustāciju! Man ir arī "produkts" degustācijai atlikts priekš tevis.
29.jūlijs 2020, 23:40 | links
 
Vistas Šašliku cepot galvenais ir bieži grozīt, lai aprauj apkārt garoziņu tad iekšā paliks sulīgā marināde.
29.jūlijs 2020, 23:37 | links
 
Par tām minūtēm pastāstīšu gadienu. Vārdu sakot, es baigi samācījies grillēt gaļu pēc augstākā plaukta pavāru latiņas, proti, tā lai no gaļas neiztek ne grama sulas, nulle ogļu, visas labākās pārtikas vielas nesadeg, neiztek, bet nonāk tavā vēderā. Šāda pašskola prasījusi pāris gadus un daudzas izgāšanās. Pats uzprasos 12 cilvēku pasākumā būt šašļika šefpavārs. Jēziņ, kā es nolohojos! Izrādās, visiem atnākušajiem pieņemts kurināt jebkāda veida šasļiku 30-50 minūtes. Paaudzēs iededzināta formula. Lieki piebilst, ka manu ģeniālo un mutē kūstošo šašliku VISI nodēvēja par jēlu un knapi turējās neviebušies. Kopš tās dienas, es nekad vairs negatavoju un negatavošu lielam baram puszināmu cilvēku. Joka pēc, šogad pēc Jāņiem iebraucu ciemā pie šiem pašiem uzcept gaļiņu. Bez variantiem - stundu gaidīju savu iesmiņu... Tā, lūk, komrādi, ir ar ēdienu! :)))
29.jūlijs 2020, 23:27 | links
 
mjuniors [29.07.20]: Ar tām receptēm ir visādi, vienam garšo otrs špļaudās. Man patīk etiķaina ar labi jūtamu sāli, bet citiem nē. Recepte ~ 3:2:1. Cukurs, sāls, etiķis (9%). Etiķis: viena rieva pudelē. Gaļa 2-3 kg. Bet principā ir pašam jāeksperimentē.
Mans pašteizējais variants :
Ūdens-900
Etiķis-700(varētu būt tomēr 600, vēl meklēju)
Sīpoli-600
Ķiploki-200
Ķimenes-20
Cuk/sāls-150/150
Marinēju 40-48stundas.
Šis marinādes daudzums ir paredzēts 3 nelielām vistām.
29.jūlijs 2020, 23:26 | links
 
Ar tām receptēm ir visādi, vienam garšo otrs špļaudās. Man patīk etiķaina ar labi jūtamu sāli, bet citiem nē. Recepte ~ 3:2:1. Cukurs, sāls, etiķis (9%). Etiķis: viena rieva pudelē. Gaļa 2-3 kg. Bet principā ir pašam jāeksperimentē.
29.jūlijs 2020, 23:14 | links
 
geos [29.07.20]: Redz, dabā izrādās bula laikā stress arī noķer. Nenervozējiet, taču, pilsoņi. Nu, ne jau par man mīļu tēmu - kulināriju! :)
Tā vietā, lai analizētu cēloņus/sekas un to iemeslus, kaut kāds āksts vienkārši tupi *irš, nezinādams nedz temperatūras, nedz kūpinātavas uzbūvi. Es esmu juvelietis pēc profesijas, temperatūru precizitāte man ir iedzīta asinīs. Zinu, ka starp 1040° un 1060° grādiem metālu kausēšanā ir grandioza atšķirība! Tāpat kā ar receptēm- mani tracina receptes ar atslēgvārdiem - pieberiet šķipsniņu, ieberiet ēdamkaroti(svara diapazons var atšķirties 2x),pievienojiet sāli, etiķi pēc garšas, utt padomju laiku murgi, jad nebija normālu svaru, un viss tika mērīts "šķipsniņās" vai "pēc garšas". NĒ, normāla recepte skan aptuveni tā- 10 grami sāls , 20 grami ķimenes, 300 grami sīpolu, ķiploku, cukura, utt. Bez pielaidēm. Ar konkrētu marinēšanad laiku! Un ja tad kaut kas nepatīk, tad maini sāli/cukuru/ķiplokus šurp-turp pēc personiskiem ieskatiem.
29.jūlijs 2020, 23:08 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager