daddy_j [30.07.20]: Bet Tu tač redzi, ka ir ambīcijas uz kvalitātes/receptes atkārtojamību, ja Jāņunkuls gadu no gada bliež un slīpē. Domā tas viņam tipa tīri cilvēcīgi - 10gr sāls, 15gr cukura, pasniegts vienmēr 17:35 uz balta galdauta ar violetām salfetēm :). Ordnungs visās lietās.Man profiņi uzražo šādu!Marinēju 48h bez ūdens,nedaudz uzsmidzinot etiķi 50/50 ābolu un galda!arī kūpināšanas procesā! Un āda ir mīksta!:)
Jurik, 30.jūlijs 2020, 09:44
Īstenībā es arī tieši tāpat daru, precīzi grami un tehnoloģiskais process, lai būtu atkārtojamība un nemainīga kvalitāte. Gan marinādēm kūpiņam, gan marinādēm gurķiem, sēnēm, gan sīrupiem, vīnam, gan vītinātai gaļiņai... piem. vīnam ir liela starpība vai pieliek 250 vai 280g cukura uz litru...
Man tas sanāk dabiski, vnk lieku sastāvdaļas, pierakstu, tāpat tehnoloģiju, pēc tam garšojot saprotu, kas ir OK, un ko vajag savādāk...nākamajā reizē atkal... ja tur sāk ņemties "pēc garšas", vai mistiskās "ēdamkarotes" vai "glāzes", tad čau pilnīgs...Ok, pirmajā reizē var "ēdamkarotes" vai "glāzes" uz gramiem pārrēķināt, cipari ir zināmi, bet tālāk operēju tikai ar gramiem.
Lai labi garšo!
30.jūlijs 2020, 11:22 | links