Kūpinātavas

Kur recepte?
5.augusts 2020, 14:05 | links
 

Kūpiņš!Lāpstiņa tīkliņā!Gabali ap kg.
5.augusts 2020, 13:48 | links
 
Klau spečuki! Kā ir ar ķirsīti, plūmīti, ābelīti? Jūs miksējat ar alkšņa malku vai bez? Vai iekuriet ar alksnīti un tad kad manta krāsnī iekšā pāriet uz citām? Citur cik cilvēku tik viedokļu,netieku skaidrībā ;)

zepers, 4.augusts 2020, 22:11


Te nu ir iespēja miksēt un izvērsties un katram ir sava pareizā recepte.
es personīgi iekuru ar sausu malku (ne skujkoku, ne bērzu), uzsildu, pēc tam pēc vajadzības. esmu licis zaļu alksni ar visām lapām, ābeli gan sausu gan zaļu. Personīgi neesmu ķirsi mēģinājis. Kadiķi pašās beigās un nedaudz un ne vienmēr.
Vot uz plika metāla režģa gan nelieku, vai nu uz kociņiem vai uzkarināt.
Tā kā atliek tikai darīt.
4.augusts 2020, 23:35 | links
 
4.augusts 2020, 22:31 | links
 
Klau spečuki! Kā ir ar ķirsīti, plūmīti, ābelīti? Jūs miksējat ar alkšņa malku vai bez? Vai iekuriet ar alksnīti un tad kad manta krāsnī iekšā pāriet uz citām? Citur cik cilvēku tik viedokļu,netieku skaidrībā ;)
4.augusts 2020, 22:11 | links
 
Ok, paldies par atbildēm.
4.augusts 2020, 19:58 | links
 
par buma mucu vislabāk bums varētu arī izstāstīt.
Un škiet ka viņa sadaļā par šo tēmu kaut kas bija reiz runāts.
4.augusts 2020, 16:53 | links
 
Siltā laikā var nesiltināt. Pārējais vienkārši jādara ! Neviens gatavu mutē neieliks...
4.augusts 2020, 16:32 | links
 
GrowPro93 [04.08.20]: GrowPro93 [Vakar]: Sveiki.
Interesē Buma muca.
Izbūros cauri gandrīz visai šai sadaļai un radās daži jautājumi.

Lūgums atbildēt tiem, kuri reāli šādu izmanto.

1. Kā ir ar tām temperatūrām? Var noturēt vienmērīgu un kāda ir tā reālā temperatūra, pie kuras notiek kūpināšana?

2. Vai var nokūpināt ne tikai vistu vai zivi, bet arī kādu cūkgaļas gabalu? Kādās temperatūrās tas notiek un +- laiks?

3. Vai ir nepieciešami kādi uzlabojumi attiecībā pret oriģinālu? Piemēram, siltināt??
Par buma mucu nezinu...
Vai var nokūpināt ne tikai vistu vai zivi, bet arī kādu cūkgaļas gabalu? Kādās temperatūrās tas notiek un +- laiks?
Zivi var da jebkur,gaļu arī gandrīz jebkādā pečkā,bet vistai vajag visnopietnāko pieeju!Ja grib mīkstu ādu!
Ja kautcik tradicionāli kūpina,tad vistai laiks ap 3h+- temp.70-80+-siltinātā kūpinātavā
Gaļa vismaz man, kūpinot gabalus līdz 1,2kg gatava būs ātrāk...jāatcerās,ka tas ir karstais kūpinājums!pus gadu glabāt nevarēs!:)
4.augusts 2020, 16:31 | links
 
GrowPro93 [03.08.20]: Sveiki.
Interesē Buma muca.
Izbūros cauri gandrīz visai šai sadaļai un radās daži jautājumi.

Lūgums atbildēt tiem, kuri reāli šādu izmanto.

1. Kā ir ar tām temperatūrām? Var noturēt vienmērīgu un kāda ir tā reālā temperatūra, pie kuras notiek kūpināšana?

2. Vai var nokūpināt ne tikai vistu vai zivi, bet arī kādu cūkgaļas gabalu? Kādās temperatūrās tas notiek un +- laiks?

3. Vai ir nepieciešami kādi uzlabojumi attiecībā pret oriģinālu? Piemēram, siltināt?
?
4.augusts 2020, 16:05 | links
 
GrowPro93 [03.08.20]: Sveiki.
Interesē Buma muca.
Izbūros cauri gandrīz visai šai sadaļai un radās daži jautājumi.

Lūgums atbildēt tiem, kuri reāli šādu izmanto.

1. Kā ir ar tām temperatūrām? Var noturēt vienmērīgu un kāda ir tā reālā temperatūra, pie kuras notiek kūpināšana?

2. Vai var nokūpināt ne tikai vistu vai zivi, bet arī kādu cūkgaļas gabalu? Kādās temperatūrās tas notiek un +- laiks?

3. Vai ir nepieciešami kādi uzlabojumi attiecībā pret oriģinālu? Piemēram, siltināt?
Par reālajām temperatūrām Tev vis labāk mācēs izstāstīt Pravietis. Principā viss pareizāk tas notiek iebāžot kūpinātavā roku, bez termometriem.:)
3.augusts 2020, 18:24 | links
 
Sveiki.
Interesē Buma muca.
Izbūros cauri gandrīz visai šai sadaļai un radās daži jautājumi.

Lūgums atbildēt tiem, kuri reāli šādu izmanto.

1. Kā ir ar tām temperatūrām? Var noturēt vienmērīgu un kāda ir tā reālā temperatūra, pie kuras notiek kūpināšana?

2. Vai var nokūpināt ne tikai vistu vai zivi, bet arī kādu cūkgaļas gabalu? Kādās temperatūrās tas notiek un +- laiks?

3. Vai ir nepieciešami kādi uzlabojumi attiecībā pret oriģinālu? Piemēram, siltināt?
3.augusts 2020, 16:07 | links
 
Atceros Somijā kakinens aiz patecības par vairāku vakaru dzirdīšanu nukūpināja zivis.Kūpnāja bez nekā,bet siltas ielika uz laiku stiprā sālsūdenī.Bija labais.
3.augusts 2020, 11:42 | links
 
Varbūt ar kādu varētu sarunāt zivju kūpināšanu Rīgā maksājot ar zivīm? Es vakar vēl saķēru 16kg brekšu, 6x1,5kg un pārējie ap 1kg. Līdz šim vislaik zivis laižu vaļā, jo nav kā realizēt.
2.augusts 2020, 10:34 | links
 
[quote=626882]Klusā daba ar Džekiem, Zyklon-B kameru un Daugves sprāgoņām. Zinu, ka tajā pietrūkst alus. No instrukcijas saprotu, ka vajag arī cukura graudus. Tipa ķeskas ārā, sāls, pipari, laurulapas? Tam visam ir jāstāv kaut kādu laiku vai uzreiz iekšā gāzes kamerā?

Jurik, 1.augusts 2020, 12:47[/quote
ŠĪ nebūs kūpināšana, tā vairāk ir grillēšana jab pepināšana, kā Alsungā saka....
1.augusts 2020, 22:48 | links
 
Ķengur, tu arī kūpini bez tauku pannas? Arī ar vienu šāvienu divus zaķus šauj? "Gards" kūpiņš ar vecu tauku aromatu, kas sasūkušies uz grīdas kūpinātavā un plus tārpi copei?!:)))
Ja ne, tad pamācies gudrībā no pravieša! :)))
1.augusts 2020, 22:37 | links
 
Sālsūdens. Ja tikai sāls tad var būt sauss beigās.
Ķiplociņu, sīpoliņu, zaļumiņu to pēc izjūtām uzreiz vai žāvēšanas laikā.
Variāciju jūra, viss ar darbu un izdomu.
1.augusts 2020, 15:42 | citēt | ziņot | links

Piekrītu, tā var kūpināt karpu, vai arī švammi, bet lai izbaudītu katras zivs specifisko garšu, tikai un vienīgi sāls! Viss pārējais- PICA. Visas garšo vienādi, tik atšķirās asaku daudzums.
Zivis sāla tad, kad ņem ārā no kūpinātavas!
1.augusts 2020, 22:17 | links
 
Pravietis [01.08.20]: Pravietis [Vakar]: Visi liekie tauki un šķidrumi nopil apakšā kūpināšanas kameras zemē, nesadegot, kas ir ļoti svarīgi.Pravieti,
Saprotu, ka tev tur viss riktīgi pa prasto.
Katrā ziņā, es noteikti negribētu ēs tādu kūpinājumu, kas ir tapis tavā kūpinātavā, kurā tauki tek uz zemes, nevis uz pannas. Viņi tur uzkrājas, smird utt. Vienīgais labums noteikti ir tāds, ka tev baltie tārpi nav jāpērk, kad brauc uz copi. Attaisi kūpinātavu un salasi pa zemi!
Lai vai kā, bet rekomendēju tev tomēr nedaudz piedomāt par ēdiena kvalitāti, kuru tu gatavo, kā arī par to, kur un kādos sanitārijas apstākļos tu to gatavo!
Ne asakas!

Karakums, 1.augusts 2020, 15:33
Es visu saprotu, arī to, ka tavs pataloģiskais naids ir garīgās novirzes izpausme. Tu pats to nekontrolē. Tas ir normali. Neko jaunu es tev nevaru pateikt, sāc lietot zālītes un tad neskraidīs pa galvu tarakāni un manā kūpinātavā nedzīvos baltie tārpiņi.......;). Atpestī mani no savas vajāšanas mānijas gada garumā. Administrātors slikti rīkojas, ka ļauj tev nepārtraukti demolēt forumu, īstenībā viņš grauj tavu veselību. Nu ko man darīt, sākt ar tevi koķetēt...daži tā dara. Bet nu negribu es ar tevi komunicēt.
Pravieti,
Man prieks, ka tu pats atzīsti ka tava kūpinātava un viss tavs smalkais apraksts par tavu izsmalcināto kūpināšanas procedūru ir ...ūds!:)
Un vienīgais, ko tu esi spējīgs, tas ir "palaist balodi", paraudāt kārtējo reizi par tevis vajāšanu un nosaukt mani par pacientu!:)))
1.augusts 2020, 22:16 | links
 
Pravietis [Vakar]: Visi liekie tauki un šķidrumi nopil apakšā kūpināšanas kameras zemē, nesadegot, kas ir ļoti svarīgi.Pravieti,
Saprotu, ka tev tur viss riktīgi pa prasto.
Katrā ziņā, es noteikti negribētu ēs tādu kūpinājumu, kas ir tapis tavā kūpinātavā, kurā tauki tek uz zemes, nevis uz pannas. Viņi tur uzkrājas, smird utt. Vienīgais labums noteikti ir tāds, ka tev baltie tārpi nav jāpērk, kad brauc uz copi. Attaisi kūpinātavu un salasi pa zemi!
Lai vai kā, bet rekomendēju tev tomēr nedaudz piedomāt par ēdiena kvalitāti, kuru tu gatavo, kā arī par to, kur un kādos sanitārijas apstākļos tu to gatavo!
Ne asakas!

Karakums, 1.augusts 2020, 15:33

Es visu saprotu, arī to, ka tavs pataloģiskais naids ir garīgās novirzes izpausme. Tu pats to nekontrolē. Tas ir normali. Neko jaunu es tev nevaru pateikt, sāc lietot zālītes un tad neskraidīs pa galvu tarakāni un manā kūpinātavā nedzīvos baltie tārpiņi.......;). Atpestī mani no savas vajāšanas mānijas gada garumā. Administrātors slikti rīkojas, ka ļauj tev nepārtraukti demolēt forumu, īstenībā viņš grauj tavu veselību. Nu ko man darīt, sākt ar tevi koķetēt...daži tā dara. Bet nu negribu es ar tevi komunicēt.
1.augusts 2020, 21:26 | links
 
mjuniors [01.08.20]: Šito izgudrojumu nesaprotu.. Kādēļ jāliek vēl bleķī, ja apakšā ir jau ogles un dūms.. Ņem un cep..Un savu dūma garšu tāpat dabūsi.

Tas būs grilēts!ja vāks virsū tad kūpināts!:)
Jābūvē kamīns...savàm vajadzībām ideāli!
1.augusts 2020, 18:56 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager