Kūpinātavas

andzha33 [11.09.20]: Nezinu, kā ir iespējams nokūpināt veselu vistu 1h15min :) Cepeškrāsnī kur ir 200+ grādi vista nav tik ātri gatava...Vistai normāls kūpināšanas laiks 80 grādu temperatūrā ir apm 4h..
Ja tu, ejot 80 grādos pirtī, paķersi padusē līdzi vistu, es domāju, ka viņa gatava nekļūs nekad
11.septembris 2020, 11:46 | links
 
andzha33 [11.09.20]: Nezinu, kā ir iespējams nokūpināt veselu vistu 1h15min :) Cepeškrāsnī kur ir 200+ grādi vista nav tik ātri gatava...Vistai normāls kūpināšanas laiks 80 grādu temperatūrā ir apm 4h..
Cepeškrāsnī pie 200° vista ir gatava pa syundu.
11.septembris 2020, 11:44 | links
 
Nezinu, kā ir iespējams nokūpināt veselu vistu 1h15min :) Cepeškrāsnī kur ir 200+ grādi vista nav tik ātri gatava...Vistai normāls kūpināšanas laiks 80 grādu temperatūrā ir apm 4h..
11.septembris 2020, 10:03 | links
 
Par temperatūru nav šaubu- esmu parbaudījis ar dažādiem termometriem
11.septembris 2020, 10:00 | links
 
Par to arī bija jautājums- kā tā var būt!?
11.septembris 2020, 09:58 | links
 
Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?

raihs, 10.septembris 2020, 21:50


Man, kā reiz, ir tieši pretējs jautājums :) Pārstāvu koka fronti un nemaz neredzu iespēju palīst zem 3 ar pusi stundām, tāpēc vienmēr brīnos par recepšu norādītajiem laikiem. Šeit bija labs peimērs ar vistu cepeškrāsnī, kāda viņa ir 80/90 grādos pēc stundas. Tas gan nenozīme, ka saku, ka tu melo, bet acīmredzot kaut kas notiek citādāk vai temperatūra ir cita ko rāda verķis vai kocenēs sanāk, ka plūsma iet kaut kā citādi garām, neesmu specs šajās lietās.
11.septembris 2020, 09:00 | links
 
Zirgagjimis [11.09.20]: Jurik [Vakar]: raihs [Vakar]: Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?Fizikā pie dažādiem spiedieniem tas ir ok. Vai tajās kūpinātavās ir kādi spiedieni -hvzJā, jā, jurik-durik,
Kūpinātavās ir riktīgi spiedieni!:)
Sīkaļa pamodies! Škic atpakaļ palātā!:D
11.septembris 2020, 07:34 | links
 
Jurik [10.09.20]: raihs [Vakar]: Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?Fizikā pie dažādiem spiedieniem tas ir ok. Vai tajās kūpinātavās ir kādi spiedieni -hvz
Jā, jā, jurik-durik,
Kūpinātavās ir riktīgi spiedieni!:)
11.septembris 2020, 06:57 | links
 
raihs [10.09.20]: Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?
Fizikā pie dažādiem spiedieniem tas ir ok. Vai tajās kūpinātavās ir kādi spiedieni -hvz
10.septembris 2020, 23:21 | links
 
raihs [10.09.20]: Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?
Es vistu cepeškrāsnī gatavu dabūju 200 grādos kādā nepilnā 1,5 stundā. Vista 2-2,2kg, abas kūpinātavā 70-90grādos 3,5 stundas.
10.septembris 2020, 22:28 | links
 
Raih, tava jautajuma ir ar atbilde, Maza / Liela. Vel ir slegta,vai un.ttt
10.septembris 2020, 22:27 | links
 
raihs [10.09.20]: Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?
Arī izmēri un proukcijas daudzums...
Melnajā pirtī nokūpināt var gan,tikai ilgāk jākūpina!un tas drīzāk būs aukstais kūpiņš.
Tu savu kūpinātava tajās 1,15st ver vaļā?
Man paiet 3,5-4h bet es kūpinu vairāk kā 20 vistas... reizes četras atveru,mainu plauktus vietām,pieleju vannītē šķidrumu utt...
10.septembris 2020, 22:10 | links
 
Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?

raihs, 10.septembris 2020, 21:50


Dzelzs kūpinātava strādā kā cepeškrāsns. Koka kūpinātavā koks tā neuzkarst.
10.septembris 2020, 21:59 | links
 
Man interesē viens jautājums- kā pie vienādas temperatūtas (ap 60-70°) var sanākt tā, ka es mazā dzelzs kūpinātavā kūpinu vistu 1h 15min, bet citi lielā koka - 3h-3h 30min? Tepmeratūra tak vienāda! No otras puses- ja 60° pirtī tak arī vistu nenokūpināsi... Kur noslēpums?
10.septembris 2020, 21:50 | links
 
Kāds šeit ir viedoklis par koka kūpinātavas siltināšanu un, ja siltinājāt, kādu pīrāgu veidojāt?

Paldies.

Azverins, 10.augusts 2020, 12:05


Jau četrus gadus kūpinu siltinātā koka kūpinātavā gan zivis gan gaļu. Varu kūpināt gan auksto gan karsto jebkurā gadalaikā un jebkuros laika apstākļos. Viss vienmēr sanāk nemainīgi labs.
10.septembris 2020, 21:03 | links
 
Pravietis [20.08.20]: par copi un rīkiem.
Copenes,zivis un kaut kas cits
«
»

16.07.17 cl@coperis14
6 Skatījumi 1328

Muca,restes iekša,caurums vidu metāla plāksne virsū caurumam lai dūmi cirkulējas pa visu mucu vienmērīgi,truba un piemetināts resīvers,un grādus līdz 80 varu dabūt,kūpināju zivis viss ok


[0] Komentāri

Pravietis
Pravietis :

Super...., nezinu gan kāpēc ražotājiem tas neienāk prātā. Laikam tādēļ, ka ķīnieši. Manuprāt, Loti pareizs kungam funktieris, man ir tieši tāda pati konstrukcija. Esmu par šo rakstījis un esmu bijis neprašas apsmiets. Muca stāv gan vertikāli un kurtuve (buržujka) nedaudz zemāk attiecībā pret žāvētavu. Tas tādēļ, ka vilkme (gaisa spiediens) mēdz būt dažāds. Savienotājdūmvads man ir regulējams, lai varētu taisīt visus iespējamos (karstos, vidējos un aukstos) kūpinājumus. Man ir sabīdāmas viena ptrā caurules. Ļoti svarīgs ieguvums ir tas, ka minimalizēts ir kancerogēno vielu daudzums kūpiņā. Ēdīsim taču vārītos vēzīšus, bet ne "kūpinātos vēzīšus". :). Ļoti iesaku arī tiem , kuriem nav pagaidām kūpinātavas. Lai veicās....
Pravieti,
Tu kārtējo reizi apliecini, ka esi stipri dīvains subjekts ar straujām degradācijas progresijas pazīmēm!
Tavs kūpiņš, ar vecu, lejā satecējušu, sasmirdušu tauku aromātu tev liekas labs?!
Nu jā, kas kuram liekas labs!
Bomži, kas vakaros dežūrē pie maximas konteineriem, gan jau arī teiks, ka tur var dabūt gana labas un gardas lietiņas! :)))
20.augusts 2020, 12:21 | links
 
par copi un rīkiem.
Copenes,zivis un kaut kas cits
«
»

16.07.17 cl@coperis14
6 Skatījumi 1328

Muca,restes iekša,caurums vidu metāla plāksne virsū caurumam lai dūmi cirkulējas pa visu mucu vienmērīgi,truba un piemetināts resīvers,un grādus līdz 80 varu dabūt,kūpināju zivis viss ok


[0] Komentāri

Pravietis
Pravietis :

Super...., nezinu gan kāpēc ražotājiem tas neienāk prātā. Laikam tādēļ, ka ķīnieši. Manuprāt, Loti pareizs kungam funktieris, man ir tieši tāda pati konstrukcija. Esmu par šo rakstījis un esmu bijis neprašas apsmiets. Muca stāv gan vertikāli un kurtuve (buržujka) nedaudz zemāk attiecībā pret žāvētavu. Tas tādēļ, ka vilkme (gaisa spiediens) mēdz būt dažāds. Savienotājdūmvads man ir regulējams, lai varētu taisīt visus iespējamos (karstos, vidējos un aukstos) kūpinājumus. Man ir sabīdāmas viena ptrā caurules. Ļoti svarīgs ieguvums ir tas, ka minimalizēts ir kancerogēno vielu daudzums kūpiņā. Ēdīsim taču vārītos vēzīšus, bet ne "kūpinātos vēzīšus". :). Ļoti iesaku arī tiem , kuriem nav pagaidām kūpinātavas. Lai veicās....
20.augusts 2020, 11:23 | links
 
Jurchiks [14.08.20]: Uznāca iedvesma un uzmeisteroju sev kūpinātavu.
https://youtu.be/EtUfZk_0Npw
Skaisti un gaumīgi. Tagad tik pirmo kūpiņu vēl ieliec. :) Lai labi kūp.
14.augusts 2020, 16:40 | links
 
Uznāca iedvesma un uzmeisteroju sev kūpinātavu.
https://youtu.be/EtUfZk_0Npw
14.augusts 2020, 13:35 | links
 
Azverins [11.08.20]: Kengurs24 [7:48]: Azverins [Vakar]: Azverins [Vakar]: Kāds šeit ir viedoklis par koka kūpinātavas siltināšanu un, ja siltinājāt, kādu pīrāgu veidojāt?

Paldies.Ja pieturas pie sākotnējā jautājuma, tad šeit neviens neko tādu nepiekopj?Ja man būtu jābūvē jauna,izvēlētos koka...siltināt neko nevajag,normālus dēļus un būs ok.Uguns riski tādai daudz lielāki!atvērta var uzliesmot,pats esmu redzējis kā aizdegas pēc aukstā kūpinājuma dzesējot gaļu!ūdeni pa rokai un būs ok! Un ja kas,viss ir remontējams!;)
...pašam jāzin kam izmantosi!man ir Abas siltināta 500l kuru mierīgi var atstāt bez uzraudzības,tīrīt vienkārši un kūpiņš labs!Kalpo ideāli jau 6gadus!Ir jau koka kaste(30 gadi, ja ne vairāk)kubikmetrs, ir plàns modernizēt, truba ap 2.5/3 metri, nav bijušas problēmas ar degšanu, tāpēc domāju vai pie viena ir jēga siltināt, jo paliela.
Ja baigi vajag, būvē pīrāgu kā pirts pērtuvē!Kā būs grūti teikt,cieši saliktu vagonku izspēdīs!
11.augusts 2020, 10:43 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager