Kūpinātavas

Jā, tagad ir atkal viela pārdomām!!! Truba vai mūrēšana?!?!?!
2.novembris 2020, 19:16 | links
 
Bail ka izdegs ātri! Pirms tam bija keramikas caurules 3 gab. Likās ka ir pa garu (3 metri)un savu mūžu ir nokalpojušas

erzelis5, 2.novembris 2020, 18:28


Parastā dzelsz truba izčākst pa 2 gadi, nerūsējošā truba man jau 10 gadi nav izdegusi, māla ķieģeļu kurtuve gan prasās pēc renovācijas... ja būvēsi no šamota kīeģeļiem, tad varbūt...bet arī labu-pareizu javu vajag, kas tur gan karstumu, gan mitrumu, gan salu... darbs un izmaksas nesalīdzināmas...
2.novembris 2020, 18:46 | links
 
erzelis5 [02.11.20]: Jā, 2-3m... bet kāpēc gribi mūrēt nevis ielikt nerūsošo ventilācijas/skursteņa trubu 125-150 mm diametrā?

daddy_j, 2.novembris 2020, 17:08


Bail ka izdegs ātri! Pirms tam bija keramikas caurules 3 gab. Likās ka ir pa garu (3 metri)un savu mūžu ir nokalpojušas[/quote]Ņerža tik ātri neizdegs. Man ar ir mūrēta eja, ugunsdrošie ķieģeļi + māls. Virsū liepas būdiņa ar durvīm sānā, lai dūms nenāk acīs.
2.novembris 2020, 18:35 | links
 
Jā, 2-3m... bet kāpēc gribi mūrēt nevis ielikt nerūsošo ventilācijas/skursteņa trubu 125-150 mm diametrā?

daddy_j, 2.novembris 2020, 17:08[/quote]

Bail ka izdegs ātri! Pirms tam bija keramikas caurules 3 gab. Likās ka ir pa garu (3 metri)un savu mūžu ir nokalpojušas
2.novembris 2020, 18:28 | links
 
Kūpinu tikai ar alksni un bumbieru. Ļoti garšīgi gan zivis, gan vista , gan gaļa
2.novembris 2020, 18:12 | links
 
Labvakar, dūmotāji! Kāds būtu optimālākais garums tunelim (trubai), kas savienotu kūpinātavu ar uguns kurināšanas vietu (krāsni)??? Tuneli ir doma mūrēt no ķieģeļa. Pati kūpinātava ir dzelzs kaste (75x75x120 ar 2-viem plauktiem un koka pārsegumu (jumtiņu))(pagaidām). Bet ir doma dzelzi noņemt un apšūt ar koku. Pārsvarā tiks kūpināta vista un zivs, pa retam kāds gaļas gabals.
Labprāt uzklausīšu Jūsu domas un priekšlikumus!!! (bez apdir..nas)

erzelis5, 31.oktobris 2020, 19:19


Jā, 2-3m... bet kāpēc gribi mūrēt nevis ielikt nerūsošo ventilācijas/skursteņa trubu 125-150 mm diametrā?
2.novembris 2020, 17:08 | links
 
2,5m
31.oktobris 2020, 19:20 | links
 
Labvakar, dūmotāji! Kāds būtu optimālākais garums tunelim (trubai), kas savienotu kūpinātavu ar uguns kurināšanas vietu (krāsni)??? Tuneli ir doma mūrēt no ķieģeļa. Pati kūpinātava ir dzelzs kaste (75x75x120 ar 2-viem plauktiem un koka pārsegumu (jumtiņu))(pagaidām). Bet ir doma dzelzi noņemt un apšūt ar koku. Pārsvarā tiks kūpināta vista un zivs, pa retam kāds gaļas gabals.
Labprāt uzklausīšu Jūsu domas un priekšlikumus!!! (bez apdir..nas)
31.oktobris 2020, 19:19 | links
 
Man pavasarī vējš kārtīgu bumbieri nolauza.Sazāğēju +-45 cm garumā,ar domu,varbūt,kādam karošu grebējam vajag....
15.oktobris 2020, 22:35 | links
 
Ir gan minēts, un pat vairākkārt, tāpēc jau arī liku saiti uz to lapu.
Piemēram: Obstbäume wie Apfel, Erle, Mandel, Aprikose, Esche, Birke, Kirsche, Ahorn, Pfirsich und Birne gehören zu einer Weichholzkategorie, die Ihrem Fleisch oder Meeresfrüchte einen weichen Geschmack verleiht. (Piešķirot gaļai un zivīm maigu garšu).

dim, 15.oktobris 2020, 17:41


Ātrumā neievēroju.
15.oktobris 2020, 20:06 | links
 
Paldies,par pieredzi un viedokļiem. Rīt jānomēģina, tad arī es zināšu, cik labs būs. :)
15.oktobris 2020, 17:57 | links
 
7up; Vari droši laist kūpiņā tas pats kas ābele ,pamaisi ar alksnīti un būs SSSuper.
15.oktobris 2020, 17:43 | links
 
Bumbieris (Birne) tur nav minēts.

Domaataajs, 15.oktobris 2020, 17:22


Ir gan minēts, un pat vairākkārt, tāpēc jau arī liku saiti uz to lapu.
Piemēram: Obstbäume wie Apfel, Erle, Mandel, Aprikose, Esche, Birke, Kirsche, Ahorn, Pfirsich und Birne gehören zu einer Weichholzkategorie, die Ihrem Fleisch oder Meeresfrüchte einen weichen Geschmack verleiht. (Piešķirot gaļai un zivīm maigu garšu).
15.oktobris 2020, 17:41 | links
 
Domaataajs [15.10.20]: Bumbieris (Birne) tur nav minēts.
Tāpēc jau sākumā jautāju par konkrēti bumbiera koksnes īpašībām, kūpināšanā.
15.oktobris 2020, 17:29 | links
 
Bumbieris (Birne) tur nav minēts.
15.oktobris 2020, 17:22 | links
 
Jautājums speciem: vai ar bumbieru malku var tāpat kā ar ābeli un ķirsi kūpināt? Neatradu nevienu atsauci uz šādu variantu. Dārzā vajadzēja dažām bumbierēm zarus apzāģēt un nu ir rupji sprungulīši, domāju kur likt, krāsnī vai kūpinātavā?

7up, 15.oktobris 2020, 15:55

Ja var ticēt rakstītam vārdam (jo pats ar bumbieri kūpināt neesmu mēģinājis), tad var gluži tāpat kā ar ķirsi, ābeli utt. (šeit detalizētāk sarakstīts par dažādu kokšņu lietošanu kūpināšanai - https://grillbereich.de/das-beste-holz-zum-raeuchern/)

dim, 15.oktobris 2020, 16:49

Tas caur translate izlaists.
Zivis un visi citi jūras veltes ir veselīgākā “gaļa”. Veselīgākā zivs ir tuncis, kurā ir vismazāk tauku no visām gaļām un maksimāli daudz olbaltumvielu un vitamīnu, kas ir ideāli piemērots mūsu sirds veselībai un labsajūtai. Vieglākā augļu mežu kategorija, piemēram, ābols vai valrieksts, mandele vai alksnis ar maigu un patīkamu garšu, ir ideāla kombinācija zivju un visu citu jūras velšu kūpināšanai.

Visu veidu zivis, piemēram, jūrasmēle, ķepas, snapers, jūras asaris, tilapija, tunzivis, forele un zandarts, lai pilnībā smēķētu un būtu gatavas kalpošanai, prasa ne vairāk kā pusstundu.
15.oktobris 2020, 17:20 | links
 
Jautājums speciem: vai ar bumbieru malku var tāpat kā ar ābeli un ķirsi kūpināt? Neatradu nevienu atsauci uz šādu variantu. Dārzā vajadzēja dažām bumbierēm zarus apzāģēt un nu ir rupji sprungulīši, domāju kur likt, krāsnī vai kūpinātavā?

7up, 15.oktobris 2020, 15:55


Ja var ticēt rakstītam vārdam (jo pats ar bumbieri kūpināt neesmu mēģinājis), tad var gluži tāpat kā ar ķirsi, ābeli utt. (šeit detalizētāk sarakstīts par dažādu kokšņu lietošanu kūpināšanai - https://grillbereich.de/das-beste-holz-zum-raeuchern/)
15.oktobris 2020, 16:49 | links
 
Willy [15.10.20]: 7up [45m]: Jautājums speciem: vai ar bumbieru malku var tāpat kā ar ābeli un ķirsi kūpināt? Neatradu nevienu atsauci uz šādu variantu. Dārzā vajadzēja dažām bumbierēm zarus apzāģēt un nu ir rupji sprungulīši, domāju kur likt, krāsnī vai kūpinātavā?Es liktu alksnim klāt!sausus!;) Kūpinš būs karamelizēti zeltains ar rudenīgu piesitienu!;) alu neaizmirsti!;D
Nē, man ir ,,zaļi zari,,. Tāpēc domāju, vai der zivju kūpiņam un vai neietekmēs tas garšu.
15.oktobris 2020, 16:47 | links
 
7up [15.10.20]: Jautājums speciem: vai ar bumbieru malku var tāpat kā ar ābeli un ķirsi kūpināt? Neatradu nevienu atsauci uz šādu variantu. Dārzā vajadzēja dažām bumbierēm zarus apzāģēt un nu ir rupji sprungulīši, domāju kur likt, krāsnī vai kūpinātavā?
Pamēģini bišķi pieliekot bumbieri klāt, visu uzreiz neliec vienā reizē klāt.
15.oktobris 2020, 16:36 | links
 
7up [15.10.20]: Jautājums speciem: vai ar bumbieru malku var tāpat kā ar ābeli un ķirsi kūpināt? Neatradu nevienu atsauci uz šādu variantu. Dārzā vajadzēja dažām bumbierēm zarus apzāģēt un nu ir rupji sprungulīši, domāju kur likt, krāsnī vai kūpinātavā?
Es liktu alksnim klāt!sausus!;) Kūpinš būs karamelizēti zeltains ar rudenīgu piesitienu!;) alu neaizmirsti!;D
15.oktobris 2020, 16:09 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager