Nēesmu nekāds speciālists. Visu no šeit gudrākiem esmu mācījies. Kā arī nav man termometrs kūpinātavai..aptuveno temp. nosaku pieliekot roku pie kūpinātavas durvīm.
Šodien pa dienu veselu vistu nokūpināju un pašlaik kūpinās butes.
Butes nekur nemērcēju - neredzu tam jēgu. Pirms lieku iekšā nokaisu ar sāli un tā vairāk sāli iebēru vēderā, lai procesa laikā sāls iziet pa visu buti. Ķiploku pa virsu un aiziet.
Sākumā izkarsēju kūpinātavu. Tad butes iekšā un aptuveni 30min ar durvīm vaļā apžāvēju. Tad durvis ciet un lēnu garu kurinu augšā līdz noteiktam momentam...tad atkal ar mazāku uguni. Atkarīgs no laikapstākļiem bet aptuveni stunda vai ilgāk un ņemu arā! Man garšo sulīgas ne sausas butes tādēļ bik ātrāk ņemu arā. Beidzu kurināt un durvis vaļā lai viss apžūst un sastingst.
Resti nosmērēju ar eļļu un zivs izcili nonāk nost.
Kurinu ar ābeli.
Re man gari sanāca - pie vainas rums :)))
Ķengurs ļoti labi zin šo drēbi.. :) ieklausās viņā!
Šodien pa dienu veselu vistu nokūpināju un pašlaik kūpinās butes.
Butes nekur nemērcēju - neredzu tam jēgu. Pirms lieku iekšā nokaisu ar sāli un tā vairāk sāli iebēru vēderā, lai procesa laikā sāls iziet pa visu buti. Ķiploku pa virsu un aiziet.
Sākumā izkarsēju kūpinātavu. Tad butes iekšā un aptuveni 30min ar durvīm vaļā apžāvēju. Tad durvis ciet un lēnu garu kurinu augšā līdz noteiktam momentam...tad atkal ar mazāku uguni. Atkarīgs no laikapstākļiem bet aptuveni stunda vai ilgāk un ņemu arā! Man garšo sulīgas ne sausas butes tādēļ bik ātrāk ņemu arā. Beidzu kurināt un durvis vaļā lai viss apžūst un sastingst.
Resti nosmērēju ar eļļu un zivs izcili nonāk nost.
Kurinu ar ābeli.
Re man gari sanāca - pie vainas rums :)))
Ķengurs ļoti labi zin šo drēbi.. :) ieklausās viņā!
16.novembris 2020, 20:55 | links