Man patīk ABBAS ražojumi
18.novembris 2020, 06:33 | links
zaraza [17.11.20]: kūpinātāji kas dzīvo līča piekrastē manā tuvumā,entajās paaudzēs darot tikai tā. Tikai tāpēc arī sekoju šim piemēram.+ primāri viņi kūpina, lai saglabātu svaru...
aldenss, 16.novembris 2020, 21:51
Tīri filosofiska atkāpe - lai cik jocīgi neliktos, taču ir situācijas, kad tieši paaudzēs tradicionālo specu izstrādājumi ir tālu no pilnības kulinārā ziņā. Izskaidrojums ir vienkāršs - viņi paaudžu garumā savus produktus ir taisījuši vairumā ar mērķi pārdot, attiecīgi viss ir optimizēts uz kritērijiem, kas būtiski šim mērķim - kā ātrāk un mazāks čakars, kā mazāk atbirumu, kā ilgāk glabājas utt. Garša utml. ir pēdējā prioritāte, pareizāk sakot, tā ir prioritāte tikai tiktālu, cik pircējiem, parasti ne pārāk izlutinātiem pilsētniekiem, liekas OK. Visgaršīgākās lietas parsti ir tās, ko tradicionāli taisījuši salīdzinoši nelielos daudzumos tikai savas saimes lietošanai, bet tur parasti sanāk vairāk patērēt laiku un darbu nekā sērijveida produkcijai.
7up [17.11.20]: copis [8:29]: Edzuss2 Gan jau sanāk garšīgi arī bez termometra ,bet labāk kontrolēt procesu ar termometru ,nevajag jau nekādus dārgos,labi der (pats izmantoju)virtuves cepešu termometrs ,kūpinātavā jāizurbj 3-4mmcaurumiņš kurā kad kūpina iesprauž termometu ,un viss notiek....Aļikā maksā 2eur.No Aļika ilgi jāgaida, tepat jebkurā būvmateriālu veikalā nopērkami, pats pirku jaunu savai dzelzs kūpinātavai. Labi ir bik dārgāk 4€, bet nu ideāls.+++
copis [17.11.20]: Edzuss2 Gan jau sanāk garšīgi arī bez termometra ,bet labāk kontrolēt procesu ar termometru ,nevajag jau nekādus dārgos,labi der (pats izmantoju)virtuves cepešu termometrs ,kūpinātavā jāizurbj 3-4mmcaurumiņš kurā kad kūpina iesprauž termometu ,un viss notiek....Aļikā maksā 2eur.No Aļika ilgi jāgaida, tepat jebkurā būvmateriālu veikalā nopērkami, pats pirku jaunu savai dzelzs kūpinātavai. Labi ir bik dārgāk 4€, bet nu ideāls.
kūpinātāji kas dzīvo līča piekrastē manā tuvumā,entajās paaudzēs darot tikai tā. Tikai tāpēc arī sekoju šim piemēram.
aldenss, 16.novembris 2020, 21:51
aldenss [16.11.20]: edzuss2 [29m]: aldenss [26m]: No savām brīvdienu Liepenes 100 butēm kūpiņam izlasīju ap 60 mazākās. Man kūpinātava no padumjo laiku lielā atkritumu konteinera ar divviru vāku( kam ap 40,tas noteikti atcerēsies par kādu ir runa). 1h lai apžūst zem liesmas ar 1/2 vāku vaļā pēc tam 2h zem 70-80° uz slapja alkšņa ar vāku ciet . Sāli kaisu jau noņemtām,tikai tā esot pareizi,lieku kārtās ,kastē,pa vidu sviesta papīrs(reti kuram tāds vēl ir). Nevajag nekādus ķiplokus un garšvielas. Kaimiņi stāv rindā. Pieredze man nav diži liela, drīzāk vidēja. Butes kūpinu 15 gadus. Butēs braucu 1-2 reizes sezonā.Katrā ziņā "vecajos vilkos" der ieklausīties!:)
P.S. drīzumā metīšu to konteineri lūžņos, metāla dēļ pil kondensāts uz produkta. Jātaisa kūpinātava no koka.Nestrīdos - cik makšķernieki tik kūpināšanas veidi! Un katram kaimiņi stāv rindā :))
Tikai domāju ka korekti nav teikt - tikai tā ir pareizi!!
Pareizi ir tad ja pašam garšo, ģimenei un apkārtējiem - tad tiešām viss ir bijis pareizi :))Protams ka nav pateizi ,bet kūpinātāji kas dzīvo līča piekrastē manā tuvumā,entajās paaudzēs darot tikai tā. Tikai tāpēc arī sekoju šim piemēram.
edzuss2 [16.11.20]: aldenss [26m]: No savām brīvdienu Liepenes 100 butēm kūpiņam izlasīju ap 60 mazākās. Man kūpinātava no padumjo laiku lielā atkritumu konteinera ar divviru vāku( kam ap 40,tas noteikti atcerēsies par kādu ir runa). 1h lai apžūst zem liesmas ar 1/2 vāku vaļā pēc tam 2h zem 70-80° uz slapja alkšņa ar vāku ciet . Sāli kaisu jau noņemtām,tikai tā esot pareizi,lieku kārtās ,kastē,pa vidu sviesta papīrs(reti kuram tāds vēl ir). Nevajag nekādus ķiplokus un garšvielas. Kaimiņi stāv rindā. Pieredze man nav diži liela, drīzāk vidēja. Butes kūpinu 15 gadus. Butēs braucu 1-2 reizes sezonā.Protams ka nav pateizi ,bet kūpinātāji kas dzīvo līča piekrastē manā tuvumā,entajās paaudzēs darot tikai tā. Tikai tāpēc arī sekoju šim piemēram.
P.S. drīzumā metīšu to konteineri lūžņos, metāla dēļ pil kondensāts uz produkta. Jātaisa kūpinātava no koka.Nestrīdos - cik makšķernieki tik kūpināšanas veidi! Un katram kaimiņi stāv rindā :))
Tikai domāju ka korekti nav teikt - tikai tā ir pareizi!!
Pareizi ir tad ja pašam garšo, ģimenei un apkārtējiem - tad tiešām viss ir bijis pareizi :))
edzuss2 [16.11.20]: Willy - beigu fāzē esi mēģinājis zaļu kadiķi piemest uz uguns? Esmu lasījis un dzirdējis, ka dod labu efektu, bet nēesmu izmēģinājis.Esmu licis īpašiem kūpiņiem sev! Kadiķītis viens man aug!
Domaataajs [16.11.20]: Domaataajs [19:28]: Par zivs likšanu sālsūdenī!?priekš kam mērcēt?Par copi!! Un par zivīm :)) ir taču svētku nedēļa!
Willy, 16.novembris 2020, 19:12
Lai nebūtu jāber sāls virsū pēc žāvēšanas + gļotas (ja ir) tiek nomazgātas pirms žāvēšanas.
Vismaz butes man patīk sālsūdenī pamērcēt. Manuprāt, vienmērīgāk izsālās un neizvelkas mitrums ārā. Bet tas ir tīri subjektīvi.Butes pāris reizes esmu kūpinājis,lielas pieredzes nav...
Varbūt tai kūpinātavai kautkas nav ar jumtu...dūmam kautkur ārā jātiek! Varbūt tāpēc zivs vienk.izsūt?
Willy, 16.novembris 2020, 19:50
Varētu būt arī tā.
Skaidrs ir tas, ka katram ir sava pareizā recepte zivs pagatavošanai un apgalvot, ka pareizi ir tā un ne citādi, diez vai būs korekti.
Nu es te pakomentēju arī to ko citi raksta.
Un katrai zivij ir atškirīga pagatavošana.
Par copi, zēni un meitenes!
Domaataajs [19:28]: Par zivs likšanu sālsūdenī!?priekš kam mērcēt?
Willy, 16.novembris 2020, 19:12
Lai nebūtu jāber sāls virsū pēc žāvēšanas + gļotas (ja ir) tiek nomazgātas pirms žāvēšanas.
Vismaz butes man patīk sālsūdenī pamērcēt. Manuprāt, vienmērīgāk izsālās un neizvelkas mitrums ārā. Bet tas ir tīri subjektīvi.Butes pāris reizes esmu kūpinājis,lielas pieredzes nav...
Varbūt tai kūpinātavai kautkas nav ar jumtu...dūmam kautkur ārā jātiek! Varbūt tāpēc zivs vienk.izsūt?
Willy, 16.novembris 2020, 19:50
aldenss [16.11.20]: No savām brīvdienu Liepenes 100 butēm kūpiņam izlasīju ap 60 mazākās. Man kūpinātava no padumjo laiku lielā atkritumu konteinera ar divviru vāku( kam ap 40,tas noteikti atcerēsies par kādu ir runa). 1h lai apžūst zem liesmas ar 1/2 vāku vaļā pēc tam 2h zem 70-80° uz slapja alkšņa ar vāku ciet . Sāli kaisu jau noņemtām,tikai tā esot pareizi,lieku kārtās ,kastē,pa vidu sviesta papīrs(reti kuram tāds vēl ir). Nevajag nekādus ķiplokus un garšvielas. Kaimiņi stāv rindā. Pieredze man nav diži liela, drīzāk vidēja. Butes kūpinu 15 gadus. Butēs braucu 1-2 reizes sezonā.Nestrīdos - cik makšķernieki tik kūpināšanas veidi! Un katram kaimiņi stāv rindā :))
P.S. drīzumā metīšu to konteineri lūžņos, metāla dēļ pil kondensāts uz produkta. Jātaisa kūpinātava no koka.
edzuss2 [16.11.20]: Willy - beigu fāzē esi mēģinājis zaļu kadiķi piemest uz uguns? Esmu lasījis un dzirdējis, ka dod labu efektu, bet nēesmu izmēģinājis.Kadiķis dod produktam brūnāku krāsu. Tā vietā var iemest beigu fāzē ugunī sauju lauru lapas.
Willy [16.11.20]: Labais!viss tas process,romantika!Tā ir īstā copes garša!;)Veikalā to nenopirkt!!
edzuss2 [16.11.20]: Willy [7m]: edzuss2 [11m]: Nēesmu nekāds speciālists. Visu no šeit gudrākiem esmu mācījies. Kā arī nav man termometrs kūpinātavai..aptuveno temp. nosaku pieliekot roku pie kūpinātavas durvīm.Labais!viss tas process,romantika!Tā ir īstā copes garša!;)
Šodien pa dienu veselu vistu nokūpināju un pašlaik kūpinās butes.
Butes nekur nemērcēju - neredzu tam jēgu. Pirms lieku iekšā nokaisu ar sāli un tā vairāk sāli iebēru vēderā, lai procesa laikā sāls iziet pa visu buti. Ķiploku pa virsu un aiziet.
Sākumā izkarsēju kūpinātavu. Tad butes iekšā un aptuveni 30min ar durvīm vaļā apžāvēju. Tad durvis ciet un lēnu garu kurinu augšā līdz noteiktam momentam...tad atkal ar mazāku uguni. Atkarīgs no laikapstākļiem bet aptuveni stunda vai ilgāk un ņemu arā! Man garšo sulīgas ne sausas butes tādēļ bik ātrāk ņemu arā. Beidzu kurināt un durvis vaļā lai viss apžūst un sastingst.
Resti nosmērēju ar eļļu un zivs izcili nonāk nost.
Kurinu ar ābeli.
Re man gari sanāca - pie vainas rums :)))
Ķengurs ļoti labi zin šo drēbi.. :) ieklausās viņā!Tev viss kā no grāmatas!galvenais saprast kūpinātavu!;))
Vai tad rums ar bij receptē?;DRums ir neatņemama sastāvdaļa (reizēm) :))
Tak ārā auksts ir un visu laiku jāvaktē kūpinātava :)
Paldies par grāmatu, jo zinu ko saki.
Willy [16.11.20]: edzuss2 [11m]: Nēesmu nekāds speciālists. Visu no šeit gudrākiem esmu mācījies. Kā arī nav man termometrs kūpinātavai..aptuveno temp. nosaku pieliekot roku pie kūpinātavas durvīm.Rums ir neatņemama sastāvdaļa (reizēm) :))
Šodien pa dienu veselu vistu nokūpināju un pašlaik kūpinās butes.
Butes nekur nemērcēju - neredzu tam jēgu. Pirms lieku iekšā nokaisu ar sāli un tā vairāk sāli iebēru vēderā, lai procesa laikā sāls iziet pa visu buti. Ķiploku pa virsu un aiziet.
Sākumā izkarsēju kūpinātavu. Tad butes iekšā un aptuveni 30min ar durvīm vaļā apžāvēju. Tad durvis ciet un lēnu garu kurinu augšā līdz noteiktam momentam...tad atkal ar mazāku uguni. Atkarīgs no laikapstākļiem bet aptuveni stunda vai ilgāk un ņemu arā! Man garšo sulīgas ne sausas butes tādēļ bik ātrāk ņemu arā. Beidzu kurināt un durvis vaļā lai viss apžūst un sastingst.
Resti nosmērēju ar eļļu un zivs izcili nonāk nost.
Kurinu ar ābeli.
Re man gari sanāca - pie vainas rums :)))
Ķengurs ļoti labi zin šo drēbi.. :) ieklausās viņā!Tev viss kā no grāmatas!galvenais saprast kūpinātavu!;))
Vai tad rums ar bij receptē?;D
edzuss2 [16.11.20]: Nēesmu nekāds speciālists. Visu no šeit gudrākiem esmu mācījies. Kā arī nav man termometrs kūpinātavai..aptuveno temp. nosaku pieliekot roku pie kūpinātavas durvīm.Tev viss kā no grāmatas!galvenais saprast kūpinātavu!;))
Šodien pa dienu veselu vistu nokūpināju un pašlaik kūpinās butes.
Butes nekur nemērcēju - neredzu tam jēgu. Pirms lieku iekšā nokaisu ar sāli un tā vairāk sāli iebēru vēderā, lai procesa laikā sāls iziet pa visu buti. Ķiploku pa virsu un aiziet.
Sākumā izkarsēju kūpinātavu. Tad butes iekšā un aptuveni 30min ar durvīm vaļā apžāvēju. Tad durvis ciet un lēnu garu kurinu augšā līdz noteiktam momentam...tad atkal ar mazāku uguni. Atkarīgs no laikapstākļiem bet aptuveni stunda vai ilgāk un ņemu arā! Man garšo sulīgas ne sausas butes tādēļ bik ātrāk ņemu arā. Beidzu kurināt un durvis vaļā lai viss apžūst un sastingst.
Resti nosmērēju ar eļļu un zivs izcili nonāk nost.
Kurinu ar ābeli.
Re man gari sanāca - pie vainas rums :)))
Ķengurs ļoti labi zin šo drēbi.. :) ieklausās viņā!