Pravietis [22.07.21]: [quote=653809]Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.Izklausās labi!bet, vai var vējazivi salidzināt ar plici!??
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?
Nupat notiesājām cepeškrāsnī gatavotos līņus un karūsu. Manējie atkal sūta dežūrēt uz līņu ceļa. Par cik, nedēļā man ir divas ceturtdienas, dūņu garšu laikam nejūtu. Recepte. Uz katru zivi ņem vienu vidēju sīpolu, vienu vidēju ķiploka daivu, Uz trim zivīm vienu Francis majonēzes paciņu (kas vēlās var nedaudz piejaukt krējumu). Es nē. Daudz dārzā augušu diļļu. Apstrādātās zivis ierīvē ar sāli un ieber vēderā. Apkaisa ar maltu melno piparu un koriandu, tos ieber vēderā. Ar majonēzi apziež virspusi un iespiež vēderos. Apkaisa ar šķēlēs sagrieztu sīpolu un ieber vēderos, tāpat to dara ar smalki saspiestu un sagrieztu ķiploku un sasmalcinātām dillēm. Dažreiz apkaisu ar sarīvētu sieru. Cepeškŗāsnī cepu 190 C no 45 min līdz stundai, atkarībā no zivs lieluma. Cepešpanna obligāti jāņem ar restēm, lai zivis nepludotu. Pirms zivi liek pannā, ieliek cepampapīru, kuru aplej ar olīveļļu. Zem restes ielej pusi glāzes ūdens. Visu liek uzkarsētā krāsnī. Aptuveni piecpadsmit minūtes pirms gatavības apber ar varītiem kartupeļiem. Var apslacīt ar eļļu un visu atkal pārklāj ar cepampapīru. Ieliku recepti tādēļ, ka neatzīstu, ka labu zivju garšu nokauj ar n -tajām garšvielām. Izbaudīt labu zivju garšu tas taču super. Ir vēja zivis, pliči un citas mazvērtīgas un vēl saldētas zivis, kuras var vārīt kaut vai ketčupā līdz asakas izšķīst.....
22.jūlijs 2021, 22:25 | links