Pliči tā vispār ir sērga, cik tukša darba un pacietības viņi dzīvē atņēmuši...:).. un makšķerēšana vispār ļoooti nomierina!
22.jūlijs 2021, 23:49 | links
Pravietis [22.07.21]: Pravietis [27m]: [quote=653809]Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.Pliči lai aug abavniekam!:D
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?
Nupat notiesājām cepeškrāsnī gatavotos līņus un karūsu. Manējie atkal sūta dežūrēt uz līņu ceļa. Par cik, nedēļā man ir divas ceturtdienas, dūņu garšu laikam nejūtu. Recepte. Uz katru zivi ņem vienu vidēju sīpolu, vienu vidēju ķiploka daivu, Uz trim zivīm vienu Francis majonēzes paciņu (kas vēlās var nedaudz piejaukt krējumu). Es nē. Daudz dārzā augušu diļļu. Apstrādātās zivis ierīvē ar sāli un ieber vēderā. Apkaisa ar maltu melno piparu un koriandu, tos ieber vēderā. Ar majonēzi apziež virspusi un iespiež vēderos. Apkaisa ar šķēlēs sagrieztu sīpolu un ieber vēderos, tāpat to dara ar smalki saspiestu un sagrieztu ķiploku un sasmalcinātām dillēm. Dažreiz apkaisu ar sarīvētu sieru. Cepeškŗāsnī cepu 190 C no 45 min līdz stundai, atkarībā no zivs lieluma. Cepešpanna obligāti jāņem ar restēm, lai zivis nepludotu. Pirms zivi liek pannā, ieliek cepampapīru, kuru aplej ar olīveļļu. Zem restes ielej pusi glāzes ūdens. Visu liek uzkarsētā krāsnī. Aptuveni piecpadsmit minūtes pirms gatavības apber ar varītiem kartupeļiem. Var apslacīt ar eļļu un visu atkal pārklāj ar cepampapīru. Ieliku recepti tādēļ, ka neatzīstu, ka labu zivju garšu nokauj ar n -tajām garšvielām. Izbaudīt labu zivju garšu tas taču super. Ir vēja zivis, pliči un citas mazvērtīgas un vēl saldētas zivis, kuras var vārīt kaut vai ketčupā līdz asakas izšķīst.....Izklausās labi!bet, vai var vējazivi salidzināt ar plici!??
Willy, 22.jūlijs 2021, 22:25
Katram mums ir savas zivis kuras garšo. Es viņas nelietoju, jo varu noķert labākas..... Pliči tā vispār ir sērga, cik tukša darba un pacietības viņi dzīvē atņēmuši...:)..
Pravietis [27m]: [quote=653809]Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?
Nupat notiesājām cepeškrāsnī gatavotos līņus un karūsu. Manējie atkal sūta dežūrēt uz līņu ceļa. Par cik, nedēļā man ir divas ceturtdienas, dūņu garšu laikam nejūtu. Recepte. Uz katru zivi ņem vienu vidēju sīpolu, vienu vidēju ķiploka daivu, Uz trim zivīm vienu Francis majonēzes paciņu (kas vēlās var nedaudz piejaukt krējumu). Es nē. Daudz dārzā augušu diļļu. Apstrādātās zivis ierīvē ar sāli un ieber vēderā. Apkaisa ar maltu melno piparu un koriandu, tos ieber vēderā. Ar majonēzi apziež virspusi un iespiež vēderos. Apkaisa ar šķēlēs sagrieztu sīpolu un ieber vēderos, tāpat to dara ar smalki saspiestu un sagrieztu ķiploku un sasmalcinātām dillēm. Dažreiz apkaisu ar sarīvētu sieru. Cepeškŗāsnī cepu 190 C no 45 min līdz stundai, atkarībā no zivs lieluma. Cepešpanna obligāti jāņem ar restēm, lai zivis nepludotu. Pirms zivi liek pannā, ieliek cepampapīru, kuru aplej ar olīveļļu. Zem restes ielej pusi glāzes ūdens. Visu liek uzkarsētā krāsnī. Aptuveni piecpadsmit minūtes pirms gatavības apber ar varītiem kartupeļiem. Var apslacīt ar eļļu un visu atkal pārklāj ar cepampapīru. Ieliku recepti tādēļ, ka neatzīstu, ka labu zivju garšu nokauj ar n -tajām garšvielām. Izbaudīt labu zivju garšu tas taču super. Ir vēja zivis, pliči un citas mazvērtīgas un vēl saldētas zivis, kuras var vārīt kaut vai ketčupā līdz asakas izšķīst.....Izklausās labi!bet, vai var vējazivi salidzināt ar plici!??
Willy, 22.jūlijs 2021, 22:25
Pravietis [22.07.21]: [quote=653809]Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.Izklausās labi!bet, vai var vējazivi salidzināt ar plici!??
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?
Nupat notiesājām cepeškrāsnī gatavotos līņus un karūsu. Manējie atkal sūta dežūrēt uz līņu ceļa. Par cik, nedēļā man ir divas ceturtdienas, dūņu garšu laikam nejūtu. Recepte. Uz katru zivi ņem vienu vidēju sīpolu, vienu vidēju ķiploka daivu, Uz trim zivīm vienu Francis majonēzes paciņu (kas vēlās var nedaudz piejaukt krējumu). Es nē. Daudz dārzā augušu diļļu. Apstrādātās zivis ierīvē ar sāli un ieber vēderā. Apkaisa ar maltu melno piparu un koriandu, tos ieber vēderā. Ar majonēzi apziež virspusi un iespiež vēderos. Apkaisa ar šķēlēs sagrieztu sīpolu un ieber vēderos, tāpat to dara ar smalki saspiestu un sagrieztu ķiploku un sasmalcinātām dillēm. Dažreiz apkaisu ar sarīvētu sieru. Cepeškŗāsnī cepu 190 C no 45 min līdz stundai, atkarībā no zivs lieluma. Cepešpanna obligāti jāņem ar restēm, lai zivis nepludotu. Pirms zivi liek pannā, ieliek cepampapīru, kuru aplej ar olīveļļu. Zem restes ielej pusi glāzes ūdens. Visu liek uzkarsētā krāsnī. Aptuveni piecpadsmit minūtes pirms gatavības apber ar varītiem kartupeļiem. Var apslacīt ar eļļu un visu atkal pārklāj ar cepampapīru. Ieliku recepti tādēļ, ka neatzīstu, ka labu zivju garšu nokauj ar n -tajām garšvielām. Izbaudīt labu zivju garšu tas taču super. Ir vēja zivis, pliči un citas mazvērtīgas un vēl saldētas zivis, kuras var vārīt kaut vai ketčupā līdz asakas izšķīst.....
Zaceps82 [22.07.21]: Willy [16:38]: Zaceps82 [16:34]: nelietotaajs [13:38]: Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.Paldies!;)...gan noderēs!
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?Iztīrītus un jau sagrieztus gabaliņos ierīvē ar sāli un aplej ar pienu! ~ 10h paturi ledusskapī un tad noskalo ar ūdeni! Cepjot miltiem var pievienot maltu muskatriekstu!A ja cilvēks grib kūpināt!?Tad dāsni sakaisi timiānu (pirms kūpināšanas ļauj lai vismaz pāris h ievelkas tas timiāns)
Willy [22.07.21]: Zaceps82 [16:34]: nelietotaajs [13:38]: Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.Tad dāsni sakaisi timiānu (pirms kūpināšanas ļauj lai vismaz pāris h ievelkas tas timiāns)
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?Iztīrītus un jau sagrieztus gabaliņos ierīvē ar sāli un aplej ar pienu! ~ 10h paturi ledusskapī un tad noskalo ar ūdeni! Cepjot miltiem var pievienot maltu muskatriekstu!A ja cilvēks grib kūpināt!?
Zaceps82 [22.07.21]: nelietotaajs [13:38]: Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.Ok, paldies. Būs jāizmēģina!
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?Iztīrītus un jau sagrieztus gabaliņos ierīvē ar sāli un aplej ar pienu! ~ 10h paturi ledusskapī un tad noskalo ar ūdeni! Cepjot miltiem var pievienot maltu muskatriekstu!
Zaceps82 [22.07.21]: nelietotaajs [13:38]: Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.A ja cilvēks grib kūpināt!?
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?Iztīrītus un jau sagrieztus gabaliņos ierīvē ar sāli un aplej ar pienu! ~ 10h paturi ledusskapī un tad noskalo ar ūdeni! Cepjot miltiem var pievienot maltu muskatriekstu!
nelietotaajs [22.07.21]: Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.Iztīrītus un jau sagrieztus gabaliņos ierīvē ar sāli un aplej ar pienu! ~ 10h paturi ledusskapī un tad noskalo ar ūdeni! Cepjot miltiem var pievienot maltu muskatriekstu!
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?
Jautājums ārpus visiem kontekstiem. Šogad ievēroju neparastu skatu. Ķirši nogatavojušies melni. Parasti ( nu jau kādus 10gadus) tos ir apēduši strazdi vēl pusgatavus. Atlido milzīgs bars, divas stundas un ķiršu vairāk nav. Moš pārēdišies visus šos lidojošos mošķus, kā dundurus, to šogad ir īpaši daudz.
Nav tā , ka esmu baigais ornitologs, vienkārši gribas saprast apkārt notiekošos dabas procesus.
RaimisD, 19.jūlijs 2021, 19:36
Ir bijuši gadi, kad strazdu nav kādā vietā, bet toties ir citur bezjēgā.
Mūspusē arī bija kādi lieli bari, bet ķiršu vēl nebija, sīki, zaļi āboli tiem īpaši neinteresēja, tagad nav manīti, kaut kur citur aizlidojuši. Būtībā visa dzīvā radībā vadās pēc pieejamā barības daudzuma,dundurus parasti ķer bezdelīgas, čurkstes, svīres un arī lapsenes, ja kas. Bet strazdi vairāk pa zemi un kokiem meklējās - skrejvaboles,tārpi visādi, zirnekļi utt. dundurus viņiem noķert būs grūtāk.
Pie mums izperējušies strazdi tagad ēd ķiršus kaut kur apmēram Polijā, pie mums tagad barojoties Karēlijas- S-Pēterburgas pusē šķīlušies.
Domaataajs, 19.jūlijs 2021, 23:36
Jautājums ārpus visiem kontekstiem. Šogad ievēroju neparastu skatu. Ķirši nogatavojušies melni. Parasti ( nu jau kādus 10gadus) tos ir apēduši strazdi vēl pusgatavus. Atlido milzīgs bars, divas stundas un ķiršu vairāk nav. Moš pārēdišies visus šos lidojošos mošķus, kā dundurus, to šogad ir īpaši daudz.
Nav tā , ka esmu baigais ornitologs, vienkārši gribas saprast apkārt notiekošos dabas procesus.
RaimisD, 19.jūlijs 2021, 19:36
copings [16.07.21]: Čau visiem.Uzmatē, attauko, uzpūt plastmasas grunti un krāsu. Visu liec plānā kārtā. Un notin ar izeni stiķa vietas, gredzenus un roktura mīksto daļu.
Negaiditi radās jautājums, atrestaurejot savu pirmo feeder kātu, ar ko, kādu utt, var krāsot makšķerkātu? Šoreiz nav tur lieta tajā ka vieglāk nopirkt jaunu utt, makšķeres netrūkst, kā vecas, tā nesen pirktas. Vienkārši radās ideja.
Abavnieks [17.07.21]: Tā ir, ka uz līdakām nav braukts kopš 1. Maija...Citreiz defekts var būt efekts
Rerange 130MR, laikam uzpūties stāvot kastē uz balkona :D
Tikai interesanti,ka citās 3 twicha kastēs nevienam citam voblerim tā nav :D