Mazsālīts lasis vai vimba - sāls un cukurs! Kad zivs uz maizes tad pa virsu piperu un sīpolu. Viss!! Tik vienkārši!
edzuss2, 15.augusts 2021, 21:14
Par gaumi nestrīdas, katram sava garšas izjūta, bet kā mani mācīja sirmgalvis, tad izvelkot zivi no ūdens tai ūdeni vairs nav jāredz. Un tā recepte svaigi izvilktai forelei vai lasim bija 1:2:3, tas ir tējkarote piparu, divas cukura, trīs sāls uz 1KG svaigas filejas, tin maisiņā, sēdies virsū un pēc 20 min. liec uz maizes. Ar šmigu var apēst dajebko, mednieku amaizantās zaķa spiras un svaigus pautus utt., pats gan esmu tikai dzinējs bijis un "trāpījās" uzkodā svaigi pauteļi, kas līdzīgs tai svaigajai laša filejai "no zem pakaļas" jo dzimtenīte bija pusgraņonka un ap 50° !!!
Ne asakas, VĪRI, tfu tfu tfu . . . .