Makšķerēšana jūrā

Ko varat ieteikt vilkt gumijas garajos plānajos zābakos lai nesvīstu un nesaltu pēdas ? Vilnas zeķē ir silts, bet kāja sasvīst un ir slapja deļ kā sāk salt ...

xctaps, 22.septembris 2021, 11:52


Pie visa iepriekš teiktā gribu piebilst ; apģērbu un apavu lietošanas instrukcija jāievēro. Proti, ja teikts, ka nav jāvelk apakšā zem termoveļas un zeķēm dabisko materiālu pantaloni, maikas un citas zeķes, tad tas tā jādara. Pārbaudīts praksē, ka īpaši šajā laikā, kad jāstrādā bieži vien ar slapju muguru, liekie (dabiskie) apģērba gabali apgrūtina sviedru caurkļūšanu caur apģērba slāņiem. Ilgstoši paliks slapja mugura un šekums. Kājās arī nesals, ja ievēro lietošanas noteikumus, neskatoties pat uz to, ka pēc ilgstošas zeķu nemainīšanas sieriņus var izgriezt.... Rezerves zeķes nebūs balasts....
22.septembris 2021, 12:41 | links
 
xctaps [22.09.21]: Ko varat ieteikt vilkt gumijas garajos plānajos zābakos lai nesvīstu un nesaltu pēdas ? Vilnas zeķē ir silts, bet kāja sasvīst un ir slapja deļ kā sāk salt ...
Tikai un vienīgi termo zeķes. Ir ļoti silti un visu mitrumu izvada uz āru. Ir bijis tā ka putinieku novelk un zābaka iekšpuse pilnībā slapja, bet kājām silti un nesalsts.
22.septembris 2021, 12:07 | links
 
Ko varat ieteikt vilkt gumijas garajos plānajos zābakos lai nesvīstu un nesaltu pēdas ? Vilnas zeķē ir silts, bet kāja sasvīst un ir slapja deļ kā sāk salt ...

xctaps, 22.septembris 2021, 11:52


Ja paliec pie vilnas zeķes, tad pamēģini avīzēs ietīt (bet īstajās avīzēs, nevis rimi reklāmlapās). Avīze uzsūks mitrumu.

Izmēģini termozeķes, tām ideja ir ka novada mitrumu uz ārējo slāni... 21 gadsimts taču!

Arī mugurā šodien nevelkam vectēvu vates fufaikas, bet membrānu kombineZonus un termoveļu. Ar ko kājas sliktākas??
22.septembris 2021, 11:58 | links
 
Ko varat ieteikt vilkt gumijas garajos plānajos zābakos lai nesvīstu un nesaltu pēdas ? Vilnas zeķē ir silts, bet kāja sasvīst un ir slapja deļ kā sāk salt ...
22.septembris 2021, 11:52 | links
 
Varbūt kāds sēž Jūrkalnes apkārtnē un var padalīries ar info vai zāle nenāk?
22.septembris 2021, 08:35 | links
 
Šonakt bijām netālu no Lūžņas- manā praksē dinamiskākā cope... Labi ja reizes piecas apsēdos krēslā, lai uzpīpotu, jo nācās visas trīs makšķeres cilāt uz riņķi un pirmo reizi trāpījās, ka pārsvarā nāca dupleti. Izmērs visdažādākais, daudz bija mazo un pusbutīšu, bet kopsavilkumā norma savilkta un lādot savu rijību izstiepām lomu uz auto- aptuveni pusotrs kilometrs bija jāčāpo, muguras kūpēja. Tas no 20 līdz 3
22.septembris 2021, 07:45 | links
 
edzuss2 [21.09.21]: Janis96 [9:10]: Brusis [Vakar]: Iebarot vajag.Bet barība jātaisa jau laicīgi,iepriekšējā rudenī,kad sieva nav mājās;
Vajag 10 kg. reņģu,2 kg. naktstārpu,3 kg. garneļu,divus lielos ķiplokus,kg.vistu galvu,četrus vēžus un divas ēdamkarotes bremžu eļļas.Visu samaļ ar gaļas mašīnu,rūpīgi sajauc ar rokām.Gatavo masu,plānā kārtā uzziež uz avīzēm un novieto vietās,kur ir apgrūtināta piekļuve.Antresolu,skapju augšas,zem dīvāniem,vannas.Istabas temperatūrā šis maisījums pusgada laikā ideāli izžūst.To maigo dvesmu,kas žūstot radīsies dzīvoklī,var sievai pamatot aptuveni šādi;,,,Ar jūras smaku piesūkušās drēbes,zābaki,makšķeres,netīrīgi kaimiņi,otri kaimiņi visu laiku cep un rij zivis,te nekas nesmird,nez kur pati biji un t.t.,,. Bet toties nākošajā rudenī.
-Jūras krastā ,no mugursomas tiek lepni izvilkts maisiņš ar sauso barību.Spainītī sajauc ar jūras smilti.un met iekšā.Butes atskries no 5 km.apkārtnes.Veiksmi.DDNepilnīga recepte. Bremzeni dzelteno vai sarkano?Visas kārtis jau uzreiz nevar atklāt :))
Ak jā, pareizi! Kurš īsts copmanis atklās visiem savu slepeno recepti. Mož mix 50/50...nu vai citā strādājošākā proporcijā :)
21.septembris 2021, 19:32 | links
 
Liepājas molītī kāda bute arī ķeras ?
21.septembris 2021, 17:33 | links
 
Janis96 [21.09.21]: Brusis [Vakar]: Iebarot vajag.Bet barība jātaisa jau laicīgi,iepriekšējā rudenī,kad sieva nav mājās;
Vajag 10 kg. reņģu,2 kg. naktstārpu,3 kg. garneļu,divus lielos ķiplokus,kg.vistu galvu,četrus vēžus un divas ēdamkarotes bremžu eļļas.Visu samaļ ar gaļas mašīnu,rūpīgi sajauc ar rokām.Gatavo masu,plānā kārtā uzziež uz avīzēm un novieto vietās,kur ir apgrūtināta piekļuve.Antresolu,skapju augšas,zem dīvāniem,vannas.Istabas temperatūrā šis maisījums pusgada laikā ideāli izžūst.To maigo dvesmu,kas žūstot radīsies dzīvoklī,var sievai pamatot aptuveni šādi;,,,Ar jūras smaku piesūkušās drēbes,zābaki,makšķeres,netīrīgi kaimiņi,otri kaimiņi visu laiku cep un rij zivis,te nekas nesmird,nez kur pati biji un t.t.,,. Bet toties nākošajā rudenī.
-Jūras krastā ,no mugursomas tiek lepni izvilkts maisiņš ar sauso barību.Spainītī sajauc ar jūras smilti.un met iekšā.Butes atskries no 5 km.apkārtnes.Veiksmi.DDNepilnīga recepte. Bremzeni dzelteno vai sarkano?
Visas kārtis jau uzreiz nevar atklāt :))
21.septembris 2021, 09:51 | links
 
Brusis [20.09.21]: Iebarot vajag.Bet barība jātaisa jau laicīgi,iepriekšējā rudenī,kad sieva nav mājās;
Vajag 10 kg. reņģu,2 kg. naktstārpu,3 kg. garneļu,divus lielos ķiplokus,kg.vistu galvu,četrus vēžus un divas ēdamkarotes bremžu eļļas.Visu samaļ ar gaļas mašīnu,rūpīgi sajauc ar rokām.Gatavo masu,plānā kārtā uzziež uz avīzēm un novieto vietās,kur ir apgrūtināta piekļuve.Antresolu,skapju augšas,zem dīvāniem,vannas.Istabas temperatūrā šis maisījums pusgada laikā ideāli izžūst.To maigo dvesmu,kas žūstot radīsies dzīvoklī,var sievai pamatot aptuveni šādi;,,,Ar jūras smaku piesūkušās drēbes,zābaki,makšķeres,netīrīgi kaimiņi,otri kaimiņi visu laiku cep un rij zivis,te nekas nesmird,nez kur pati biji un t.t.,,. Bet toties nākošajā rudenī.
-Jūras krastā ,no mugursomas tiek lepni izvilkts maisiņš ar sauso barību.Spainītī sajauc ar jūras smilti.un met iekšā.Butes atskries no 5 km.apkārtnes.Veiksmi.DD
Nepilnīga recepte. Bremzeni dzelteno vai sarkano?
21.septembris 2021, 09:10 | links
 
Austrālijā gāzām šito Tunča eļlu https://www.ebay.com.au/itm/122654543497 uz zuša gabaliņiem un ķērām haizivi.

Smirdēja ārprātīgi, tik ļoti, ka man bija bail likt koferī un vest uz LV :)
20.septembris 2021, 21:32 | links
 
Jā, katru gadu vienas un tās pašas diskusijas.
Šodien Užavā, lepnā vientulībā pirmā makšķere iemesta 06:41, pēdējā izvilkta ap pusdivpadsmitiem, kad pazuda mākoņi, bija spoža saule un kādu stundu jau bija pilnīgs klusums.
Kāda zivtele tika atlaista, kāda nodila pie krasta, uz māju aizbrauca 14 nu tādas plaukstiņas. Lapiņu uzbrukums šoreiz izpalika. Kondīcija neslikta, galīgi izkāmējušu nebija. Vēderā pārsvarā gliemeži.
Labākā cope bija līdz kādiem 8, pēc tam tikai tad, kad palielāks mākonis sēdēja saulei pretī.
Ēda visu kas bija piedāvājumā, gan slieku, gan vārītu garneli ar un bez ķiploku mērces un dillēm, gan saldētavā aizķērušos pārpalikumus jau no aizpagājušās sezonas bez kaut kādiem atraktoriem.
Pēc tam maza ekskursija pa citam točkām bez makšķerēšanas. Vienā vēl tika mestas medūzas krastā pa kādai, tā kā sezona vēl tikai būs.
Jūrkalnē viena kompānija ap pustrijiem taisījās uz copi, bet domāju, ka līdz vakaram, vai līdz mākoņu parādīšanās brīdim lielas izredzes uz pēterlomiem viņiem nevarēja būt. Visur citur klusums no copmaņiem, darbadiena.
20.septembris 2021, 20:27 | links
 
Bute ir plēsīgā zivs, un kā zināms, iebarot, piemēram līdakas lielas jēgas nav. Labāk un daudz lietderīgāk ir "nolasīt" jūru un atrast kaut 30 cm dziļāku vietiņu, kur necopes reizē bute nogūlusies. Kad but ņem kārtīgi, tad ēsmas izvēle ir otrajā plānā, pirmajā ir met un velc. Bet tomēr galvenais, tāpat kā citām zivīm ir makšķerēt, kur tā zivs ir.
20.septembris 2021, 19:00 | links
 
Jā, jā....esmu pamanījis, ka jūras nodaļā nolasās visatjautīgākie..., tikai bremžu eļļas vietā no seniem laikiem itkā liekot WD40. Bet tā ir gaumes lieta. Pārējie ingredienti sakapāti svaigā veidā tiešām varētu piesaistīt buti un pat lasi.
20.septembris 2021, 18:26 | links
 
Brusi.Tev šito recepti vajadzētu patentēt.Bet diez vai esi veicis laboratoriskos izmēģinājumus.Ja būtu veicis tad mēspar to recepti neuzzinātu.Sieva būtu nositusi.
20.septembris 2021, 17:34 | links
 
:DDD labs
20.septembris 2021, 17:24 | links
 
Iebarot vajag.Bet barība jātaisa jau laicīgi,iepriekšējā rudenī,kad sieva nav mājās;
Vajag 10 kg. reņģu,2 kg. naktstārpu,3 kg. garneļu,divus lielos ķiplokus,kg.vistu galvu,četrus vēžus un divas ēdamkarotes bremžu eļļas.Visu samaļ ar gaļas mašīnu,rūpīgi sajauc ar rokām.Gatavo masu,plānā kārtā uzziež uz avīzēm un novieto vietās,kur ir apgrūtināta piekļuve.Antresolu,skapju augšas,zem dīvāniem,vannas.Istabas temperatūrā šis maisījums pusgada laikā ideāli izžūst.To maigo dvesmu,kas žūstot radīsies dzīvoklī,var sievai pamatot aptuveni šādi;,,,Ar jūras smaku piesūkušās drēbes,zābaki,makšķeres,netīrīgi kaimiņi,otri kaimiņi visu laiku cep un rij zivis,te nekas nesmird,nez kur pati biji un t.t.,,. Bet toties nākošajā rudenī.
-Jūras krastā ,no mugursomas tiek lepni izvilkts maisiņš ar sauso barību.Spainītī sajauc ar jūras smilti.un met iekšā.Butes atskries no 5 km.apkārtnes.Veiksmi.DD
20.septembris 2021, 17:15 | links
 
Tak ko ņematies...ciets , mīksts. Sezona vēl visa priekšā. Tak kariet, smērējiet un mauciet. Pirmkārt un galvenokārt, zivs ir jāķer kur viņja ir! Ne asakas.
20.septembris 2021, 16:43 | links
 
Katrs savas vajadzības apmierina (onanē)pa savam. :).

Pravietis, 20.septembris 2021, 14:05[/quote]


Nu, ja tādas ir tās tavas vajadzības šeit, tad man vairs komentāru nav! :)
Lai veicas arī pie ūdeņiem!
20.septembris 2021, 16:30 | links
 
Neviens atraktors nav sevi attaisnojis.Reiz itkā ķiploks svaigais uzlaboja copi.Nosacīti.
20.septembris 2021, 16:21 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager