onkyo [28.10.21]: Kād plusi iznestajai kurtuvei? Tur jau sanāk aukstā kūpināšana, karstajai diez vai izdosies dabūt nepieciešamo temperatūru.
Tur ar tiem trubas diametriem, garumu, lenķi malkas gabarītiem un mitrumu galvenais nesačakarēties. Savādāk var sanākt, kā man ar čomu jaunībā.
Mums vecs zveinieks uz pirkstiem apstāstīja, kā kam jābūt. Vai mēs slikti klausījāmies vai kā.
Uzkalnā uzklapējām būdu. Ierakām trubu, kādu atradām un kā pagadās. Piemudijām kurtuvi no ,, buržuikas,, Čoms gāja par dzinēju un bija dabūjis gaļas gabalu. Iekārām. Sākam kurināt. Izskatās ok, dūmi griežās kaste silst. Pēc 6 stundām paši kapitāli piekurinājušies, nosvilinājuši trīs palielas tačkas ar malku. Metām mieru. Garšojam gaļu. Ož un garšo nemērā pēc dūmiem gaļas garšu nejūt ( ja pamērītu benzopirēna rādītājus, tie lakam būtu desmtkārši virs normas ) Tajās vietās kur āda, nogriežot to vēl varēja ēst. Sadalam gaļu uz pusēm, katram kūpinātājam pa gabalam. Gaļa pa malām brūnganīgi sarkana, vidū jēla.
Rezultātā sačakarējām cūķi.