Lauric
Stinte ir ļoooooooooti garšīga zivtele. Un pie normālas copes to var ātri saķert gastronomijai pietiekošā daudzumā. laikam neesi nekad ēdis stintes ;)
Es daru šādi:
1)stintītes notīra, tad apvārta alus mīklā (gatavo no tumšā alus un miltiem, tādu riktīgi šķidru pļuru) tad cep uz pannas cieši liekot vienu pie otras, lai var apgriezt visu uzreiz, kā penkoku. Sāla pēc vēmēm. Šādi saceptu jau var šķit iekšā uzreiz. Ja vēlies garšas kārpiņas palutināt vēl vairāk, tad:
2)Uz pannas apcem salmiņos sagrieztus burkānus (es rīvēju uz rupjās rīves), sīpolus un nedaudz ķiploku (arī, protams smalki sagrieztu). Šim piejauc tomātu pastu (nevis mērci!) un sagrieztus tomātus savā sulā, pasautē, un pielej etiķi. Tad Stikla traukā kārto vienu kārtu cepto salaku, vienu sautējuma, vienu salaku, vienu sautējuma...kamēr trauks pills. Uz 25 min iešauj 180 grādos cepeškrāsnī. Ēdams ir uzreiz, karsts, vai arī pēc dzesēšanas auksts, nākamajā dienā. Ar katru dienu asaciņa paliek arvien mīkstāka... Mmmmmmm...mēli var norīt.
Lieto ar - iepriekš saldētavā nodzesētu (kādu nedēļu) ņabīti un plānām citrona šķēlīšu ceturtdaļām :))))))))
3)var taisīt visu iepriekšminēto bez tomātiem;
4)etiķa vietā ņemt baltvīnu;
5)etiķa vietā ņemt Rīgas melno Balzāmu.
Labu apetīti ;)))
Jā, darbs ir piņķerīgs, gan ķert, gan pārstrādāt, bet ir to vērts :))))))))))))))
Ne asakas!
5.marts 2010, 08:40 |
links