Stintes

gurķīšu zivis!
Protams, ka alus. Es gan nelikšu alu pie miltiem, kā Kilkas receptē, bet ........, protams :)))))))
Mr. Vieplis, varbūt vakarā stinc + alus vakaru pie manis?
5.marts 2010, 09:54 | links
 
Paldies Kungi ;)
Vēl vienc jautjums - vai cepot astes un spuras griežat nost, jeb cepat līdz kraukšķim?
5.marts 2010, 09:52 | links
 
Griesēj, un nedauc alus.
:))
5.marts 2010, 09:51 | links
 
Dr.Griezeej
Nu jā, bums pareizi glagoļī :)
Pie kulteņa pēc patika var dažādas garšvielas pievienot :) Galvenais lielākā daudzumā eļļas cept, lai skriukšķis lielāx :) Pirms lietošanas tik uz virtuves dvieļa notecināt lieko eļļu! Ir gan kadri, kam patīk glumāx :DD
5.marts 2010, 09:47 | links
 
Uzmanīgi atdali no pūšļa jo tur var būt tārpi,sakul ar olām un uz pannas virsū Das ist fantastish :))
5.marts 2010, 09:42 | links
 
Kaimiņš tiko issniedza ap 100gab stintes. Šim vakar baigā ķera bija. Vakardienas Buma ieteikums un ķeras prognoze nostrādāja :))))
Mr.Kilka, ko ieteiktu ar ikriem darīt?
5.marts 2010, 09:30 | links
 
Sakiet kas notiek ar stintēm, ventspils pusē,vārbūt kāds ir bijis.Paldies iepriekš
5.marts 2010, 09:29 | links
 
Tieši tā, daudziem tā ir kā delikatese,tirgū tādu svaigu nedabūt,tas arī viss:)
Vakar Lielupē pāri 100 ,cope ir atdzīvojusies.(tas pie kāpas) vidus barā!
5.marts 2010, 08:47 | links
 
Lauric
Stinte ir ļoooooooooti garšīga zivtele. Un pie normālas copes to var ātri saķert gastronomijai pietiekošā daudzumā. laikam neesi nekad ēdis stintes ;)
Es daru šādi:
1)stintītes notīra, tad apvārta alus mīklā (gatavo no tumšā alus un miltiem, tādu riktīgi šķidru pļuru) tad cep uz pannas cieši liekot vienu pie otras, lai var apgriezt visu uzreiz, kā penkoku. Sāla pēc vēmēm. Šādi saceptu jau var šķit iekšā uzreiz. Ja vēlies garšas kārpiņas palutināt vēl vairāk, tad:
2)Uz pannas apcem salmiņos sagrieztus burkānus (es rīvēju uz rupjās rīves), sīpolus un nedaudz ķiploku (arī, protams smalki sagrieztu). Šim piejauc tomātu pastu (nevis mērci!) un sagrieztus tomātus savā sulā, pasautē, un pielej etiķi. Tad Stikla traukā kārto vienu kārtu cepto salaku, vienu sautējuma, vienu salaku, vienu sautējuma...kamēr trauks pills. Uz 25 min iešauj 180 grādos cepeškrāsnī. Ēdams ir uzreiz, karsts, vai arī pēc dzesēšanas auksts, nākamajā dienā. Ar katru dienu asaciņa paliek arvien mīkstāka... Mmmmmmm...mēli var norīt.
Lieto ar - iepriekš saldētavā nodzesētu (kādu nedēļu) ņabīti un plānām citrona šķēlīšu ceturtdaļām :))))))))
3)var taisīt visu iepriekšminēto bez tomātiem;
4)etiķa vietā ņemt baltvīnu;
5)etiķa vietā ņemt Rīgas melno Balzāmu.
Labu apetīti ;)))
Jā, darbs ir piņķerīgs, gan ķert, gan pārstrādāt, bet ir to vērts :))))))))))))))
Ne asakas!
5.marts 2010, 08:40 | links
 
Lauriic

Arī man patīk ķert lielas zivis, arī ziemā parasti nemērķēju uz izmēru zem 300 gr, labāk 5 normālas pa visu dienu, nekā 50 simtnieciņi. Tas ievadam.

Stintēs esmu bijis, čomi pierunāja, Ventā. Četrās stundās ar divām makšķerītēm slapja mugura, slapjas, nosalušas rokas un daudz(nesvēru) stintes Rimi maisinš, tirkšķēja, kad nesu. Atskatoties - cope ļoti dinamiska. Rezultāts - garšīgs, ēdām vēl dienas 3...

Mīnusi - sieva zadolbala, jo katreiz, kad braucam uz Ventu asaros, vimbās, mēdz atgādināt - aizej pēc gurķuzivīm, saķer gurķus....

Stintēs var aizbraukt tad, kad viņas patiešām ņem, 3-4 stundas atšancē un miers :)

Atradīsi sev atbildi?
5.marts 2010, 08:39 | links
 
Ak dievs!Laikam ņe tuda papal!Tik tiešām uzrakstiju nesaprotamā valodā?!Man copē interesē pati cīņa ar zivi...jo lielāku jo labāk!Man tik daudz neinteresē pati zivs,kā pats vilkšanas process!Labāk vienu lielu nekā daudz mazas!Taču cik saprotu salaku lielums grozās ap 20cm,tad.......nu kāds kaifs sīkās copēt?!Es parasti meklēju kur lielākas dabūt.Liekas,ka uz salakām sēž cita cilvēku kategorija,kuru es neizprotu un tādēļ man ir interese un rodas jautājums....kāpēc un kas tajā slēpjas?!Un manos tekstos šajā gadijumā nebija jāmeklē zemūdens akmeņi,kā lielākā daļa to saprata!!!
5.marts 2010, 08:24 | links
 
Vai kāds nepateiktu , kur ķeras stintes, esu iesācējs - paldies jau iepriekš
5.marts 2010, 08:15 | links
 
Laurīt tu savu jautājumu uzdevi tā itkā pats nebūtu makšķernieks varēji vēl uzprasīt kāda jēga lūrēt visu dienu vienā caurumā.Tādus jautājumus parasti uzdot tie kas nav copmaņi.
4.marts 2010, 22:31 | links
 
No Jelgavas uz kāpu braucot jau nu uz Priedaines kontrolpunktu galīgi nav jābrauc:)
Pa apvadceļu jābrauc Jūrmalenei taisni pāri!!!!
Tad pirmajā iespējamajā vietā(no Jūrmalenes apm2km) jāapgriežas, un apmēram 200m jāgriež pa labi. Tad apm 3km pa ceļu tik tāl kamēr tālāk nevar aizbraukt, jo pilns ar mašīnām:)
4.marts 2010, 22:27 | links
 
Ļoti normāls jautājums. Kas tevi piesaista bļitkošanai tur tak velk tik mailītes?
4.marts 2010, 22:23 | links
 
Lauric, Tev liekas ka uzdevi normālu jautājumu, uz kuru var vienkārši atbildēt?
Pastāsti pats, kas Tevi piesaista copei, tur arī būs atbilde:)))
4.marts 2010, 22:20 | links
 
Tā stinte ir garšīga ziftiņa un skaitās taču lašveidīgā:)
4.marts 2010, 22:17 | links
 
Janisardiviems,Vecīt,slims esi?!Es normālu jautājumu uzdevu uz kuru gribu dzirdēt normālas atbildes,nevis kautkāda pāķa tizlus izteicienus!
4.marts 2010, 22:14 | links
 
Lauric: es to tā neatstātu:)))
4.marts 2010, 22:09 | links
 
Idin kas tevi piesaista copei?
4.marts 2010, 22:07 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager