Ja jau, tad jau, bet tas ir mans personīgais uzskats un priecājos, ka tādu un līdzīgu uzskatu cilvēki paliek vairāk.
Lielās zivis vienmēr laižu vaļā un uzskatu ka tā ir jādara, protams ir sanācis, kad nesanāk. Kāpēc, lai sanāktu pašam vai kādam citam vēlreiz noķert un arī tāpēc, ka viņas ir daudz reproduktīvākas un iznērš daudz vairāk ikru.
Mazās līdz kādi 65 laižu vaļā, jo viņam tā gaļa ir maz un lai paaugās.
Līdz ar to manā skatījumā ja patur, tad visoptimālākais izmērs ir ~65-77cm, jo tur jau ir gaļa un vēl nav pāraugusi un liela.
Kas attiecas uz paturamo skaitu, tad uzskatu ka piecas ir par daudz, optimāli būtu trīs ar augšējā izmēra limitu līdz 80cm, savulaik esmu runājis ar Olti par šo tēmu, kā arī par izmēra limitu karpām, bet tas neguva atzinību un dzirdīgas ausis!
Par līdaku atlaišanu, neatlaišanu Gunārs Klēģeris savulaik uzrakstīja labu rakstu - ieteiktu izlasīt, ja neesiet lasījuši:
https://manalidaka.wordpress.com/2017/01/17/kas-notiek-ar-lidaku-ja-to-ker-un-atlaiz/
Edzuss2
Man ir trīs bērni, tā kā ģimene nav maza un pusdienās ģimenei aiziet ~1,1kg gaļas, līdz ar to ja ņemu zivis, tad ņemu, ja ne tad nē!
Kas attiecas uz zivju ēšanu, tad viņas ir jāēd regulāri, pat padomju savienības laikos bija ceturtdienas zivju dienas, jo ir vesela rinda aminoskābes, ko var iegūt ēdot tikai zivis, ņemot vēra ka Latvijā ir ļoti izplatītas sirds, asinsvadu slimības, tad no holesterīna viedokļa zivis ir daudz veselīgākas par ceptu vistu ar ādu vai kārtīgu cūkgaļas cepeti ar speķīti, pats vairāk grēkoju tieši uz cepeša pusi.
Lielās zivis vienmēr laižu vaļā un uzskatu ka tā ir jādara, protams ir sanācis, kad nesanāk. Kāpēc, lai sanāktu pašam vai kādam citam vēlreiz noķert un arī tāpēc, ka viņas ir daudz reproduktīvākas un iznērš daudz vairāk ikru.
Mazās līdz kādi 65 laižu vaļā, jo viņam tā gaļa ir maz un lai paaugās.
Līdz ar to manā skatījumā ja patur, tad visoptimālākais izmērs ir ~65-77cm, jo tur jau ir gaļa un vēl nav pāraugusi un liela.
Kas attiecas uz paturamo skaitu, tad uzskatu ka piecas ir par daudz, optimāli būtu trīs ar augšējā izmēra limitu līdz 80cm, savulaik esmu runājis ar Olti par šo tēmu, kā arī par izmēra limitu karpām, bet tas neguva atzinību un dzirdīgas ausis!
Par līdaku atlaišanu, neatlaišanu Gunārs Klēģeris savulaik uzrakstīja labu rakstu - ieteiktu izlasīt, ja neesiet lasījuši:
https://manalidaka.wordpress.com/2017/01/17/kas-notiek-ar-lidaku-ja-to-ker-un-atlaiz/
Edzuss2
Man ir trīs bērni, tā kā ģimene nav maza un pusdienās ģimenei aiziet ~1,1kg gaļas, līdz ar to ja ņemu zivis, tad ņemu, ja ne tad nē!
Kas attiecas uz zivju ēšanu, tad viņas ir jāēd regulāri, pat padomju savienības laikos bija ceturtdienas zivju dienas, jo ir vesela rinda aminoskābes, ko var iegūt ēdot tikai zivis, ņemot vēra ka Latvijā ir ļoti izplatītas sirds, asinsvadu slimības, tad no holesterīna viedokļa zivis ir daudz veselīgākas par ceptu vistu ar ādu vai kārtīgu cūkgaļas cepeti ar speķīti, pats vairāk grēkoju tieši uz cepeša pusi.
13.novembris 2021, 22:46 | links