Vakar smuka diena. Z daļā maz cilvēku. Tikai igauņu mašīnas, pie krasta maz zivju. Pagaidām labāk braukt uz ezera sākumu, uz Silto ezeru, tur lielākas iespējas, jo tālāk var aiziet.
8.janvāris 2023, 09:02 | links
Gimene1968 [07.01.23]: Pirmdien 09.01.braucam no Alūksnes uz Igauniju ,Rapinas apgabalu copē,ir viena brīva vieta.Ja vēlies pievienoties zvani 28330928. Vai arī kādam ir divas brīvas vietas un brauc uz turieni no Alūksnes vai caur Alūksni varam pievienoties.Atvainojos,bet plāni mainijās ,pirmdien nebrauksim
Mierkalns [05.01.23]: Igauņi raksta,ka Peipusā no rītdienas 06.01.23 atļauts 2km kājām no krasta Tartu un Jōgevas apriņķos.Ja brauksi tad padod ziņu, es varētu uz asītes piemesties.
Kā Jūs to sāli tados kvantumos varat ielocīt, vai nav vienkāršāk sadalīt pa porcijām un iesaldēt, izņem vēlāk kad vēlme rodās sacep garoziņā. Nē nu ja kādam garšo aluss tad protams vītināta.
Un kur problēma, sasaldētā zivtiņā?
Cieņā.
addd, 5.janvāris 2023, 13:15
addd [05.01.23]: vītināšanai lieku "kā stāv", t.i noskaloju un kārtām zivis-sāls-zivis... nelielu slogu virsū (šķīvis+burka ar ūdeni) un viss...Ar to sāli ir tā, ka daudzi zivi pēc sālīšanas tikai noskalo un karina vītināties.
daddy_j, 4.janvāris 2023, 12:24
Kā Jūs to sāli tados kvantumos varat ielocīt, vai nav vienkāršāk sadalīt pa porcijām un iesaldēt, izņem vēlāk kad vēlme rodās sacep garoziņā. Nē nu ja kādam garšo aluss tad protams vītināta.
Un kur problēma, sasaldētā zivtiņā?
Cieņā.
vītināšanai lieku "kā stāv", t.i noskaloju un kārtām zivis-sāls-zivis... nelielu slogu virsū (šķīvis+burka ar ūdeni) un viss...
daddy_j, 4.janvāris 2023, 12:24
tie kilogrami raudu nekad nav interesējuši. tikām vienu gadu uz razdaču, bet mukām prom, meklējām asari. rauda smuka, garda ar tai peipī, dažus kg paņēmu marinēšanai. grūti iedomāties cik buutu savilkts ja paliktu tur. bet tā dēļ raudas speciāli nekad nebraucu, nav mana zivs tā
svens76, 4.janvāris 2023, 12:29
daddy_j [04.01.23]: cepta marinādē ar sīpoliem arī oktie kilogrami raudu nekad nav interesējuši. tikām vienu gadu uz razdaču, bet mukām prom, meklējām asari. rauda smuka, garda ar tai peipī, dažus kg paņēmu marinēšanai. grūti iedomāties cik buutu savilkts ja paliktu tur. bet tā dēļ raudas speciāli nekad nebraucu, nav mana zivs tā
svens76, 4.janvāris 2023, 11:54
cik kilogramus tādā veidā pievārēsi?? aiz mēles neraustu :)
2-3kg var sacept, no tiem nākamā dienā pusi ielikt marinādē... pa lielam, viss... saldēta? - tad es labāk maximas reklāmas lapas panētas cepu... :)
toties vītinātu var glabāt un uzkost līdz "jaunajai ražai".
konservi, protams, ārpus konkurences... intereses pēc varētu iemainīt pret mežacūku, nu bundžas 5...
daddy_j [04.01.23]: Es biju pirmo reizi tajā ezera no 27 līdz 29 un to noķerto raudu daudzumu ir traki sagatavot ēšanai un ir konzervi un kotletēm laba laikam bet iedomājos ko citi cilvēki dara ar viņam .Tu liec ar visām iekšām vai tīri.
Zintis74, 3.janvāris 2023, 23:12
Peipusa raudai vienīgais pielietojums - vītināt - 10% sāls šķīdumā (tb uz 10kg zivīm, 1 kg sāls) uz 3 dienām, tad paskalot un izkarināt... pēc 3-4 nedēļām var sākt baudīt... līdz jāņiem noēdas pa tīro...
daddy_j [04.01.23]: Es biju pirmo reizi tajā ezera no 27 līdz 29 un to noķerto raudu daudzumu ir traki sagatavot ēšanai un ir konzervi un kotletēm laba laikam bet iedomājos ko citi cilvēki dara ar viņam .Tu liec ar visām iekšām,vai tīri.
Zintis74, 3.janvāris 2023, 23:12
Peipusa raudai vienīgais pielietojums - vītināt - 10% sāls šķīdumā (tb uz 10kg zivīm, 1 kg sāls) uz 3 dienām, tad paskalot un izkarināt... pēc 3-4 nedēļām var sākt baudīt... līdz jāņiem noēdas pa tīro...
cepta marinādē ar sīpoliem arī ok
svens76, 4.janvāris 2023, 11:54
daddy_j [04.01.23]: Es biju pirmo reizi tajā ezera no 27 līdz 29 un to noķerto raudu daudzumu ir traki sagatavot ēšanai un ir konzervi un kotletēm laba laikam bet iedomājos ko citi cilvēki dara ar viņam .cepta marinādē ar sīpoliem arī ok
Zintis74, 3.janvāris 2023, 23:12
Peipusa raudai vienīgais pielietojums - vītināt - 10% sāls šķīdumā (tb uz 10kg zivīm, 1 kg sāls) uz 3 dienām, tad paskalot un izkarināt... pēc 3-4 nedēļām var sākt baudīt... līdz jāņiem noēdas pa tīro...
Es biju pirmo reizi tajā ezera no 27 līdz 29 un to noķerto raudu daudzumu ir traki sagatavot ēšanai un ir konzervi un kotletēm laba laikam bet iedomājos ko citi cilvēki dara ar viņam .
Zintis74, 3.janvāris 2023, 23:12
Ir padoms. Savulaik sievastēvs uz peipi brauca gandrīz katru nedēļu, likumsakarīgi no autobusa lidz ezeram puse neaizgāja, tad nu tie kas saķēra, tiem, kam nesanāca pat uzkāpt, zivis notirgoja.
usis, 3.janvāris 2023, 21:55