Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
kā "skatuves meita" kļuva par "rokaspuisi"...

https://tautaruna.nra.lv/slavenibas/403479-laima-vaikule-kritusi-krievijas-nezelastiba/

murgsz, lai gan "raganu medības" arī pie mums notiek, tepat forumā...
22.janvāris 2023, 09:35 | links
 
Njā vecie labie laiki, ne tikai zivis bet arī žurki bija vairāk.. )
21.janvāris 2023, 22:53 | links
 
Bjorgvins [21.01.23]: Speciāli droši ka ne.Bet laikam jau paši izauga.Pa visu kuģi gāja bezjēgā kabeļu trases ietvertas metāla aizsargā.Nu tur žurkas skraidīja biezā slānī. Reizēm drausmi spiedza.Visticamām lielie brāļi mazos ēda.Ar žurkām cīnījās visādos veidos.Ne tikai indēja.Kuģa komandieris bija izsludinājis prēmiju par noķertām žurkām.Neatceros to daudzumu,vai nu 30 vai 50 gabalu,bet varēja dabūt nedēļu atvaļinājuma.Tie kas dienēja obligāto kara dienestu, mēģināja to izmantot.Nuko neizdarīsi,ja pa trim gadiem pienākas viens atvaļinājums 10 dienas,lieku reizi aizlaist mājās.Nu noķer žurķi un aiznes komandierim atrādīt.Šis piefiksē.Otrā dienā nes to pašu žurku atkal.Tā,kamēr uzķēra.Tad komandieris lika mest no komandtiltņa žurku aiz borta.Nu čaļi uztaisīja sačoku.Nu tā kamēr atkal viltniekus nepieķēra.Tad lika žurkai pirms izmešanas asti nogriezt.Žurka bez astes ieskaitē negāja.Mani šitas sports neaizrāva.Nu pirmkārt dienesta termiņš stipri īsāks.Otrkārt tāpat divus atvaļinājumus nopelnīju.Pirmajā reizē atvilkās mičmanis no diviziona štāba.Runā tu esot mākslinieks.Kāds es sūda mākslinieks.Aiz nefig darīt karikatūras zīmēju.Forši.Uztaisi sienas avīzi. Ta ej tu ieskrieties.Piesipās kā pie staba.Dabūju uztaisīt 2 gabalas.Domāju,ka pat paldies nepateiks.Necerēts dāsnums.Pēc 3 dienām atnāca pavēle,ka man piešķirts atvaļinajums 7 dienas.Haļava.Nu otru gandrīz ar asinīm nopelnīju.Kaujas mācībās reaktīvā dziļumbumba iestrēga stobrā.Komandieris ilgi staigāja gar ierindu līdz izvēlējās mani.Nezin ko tādu biju izdarījis.Laikam ģīmis bezkaunīgs.Pārējos evakuēja.Tā mēs divatā klapējām to sūdu ārā. Sūds svēra 112,5 kg.Sajūtas interesantas.Auksti sviedri pār muguru lija.Ja tas sūds būtu jobnījis,diez vai kāds saprastu kur manas,kur komandiera aknas.Atkal pavēle par atvaļinājumu.

Labs!Ja nav zivju,ir mauki žurki!:DDD...
21.janvāris 2023, 20:20 | links
 
Vakariņu ēdiens: Komandiera aknas pulvera kažokā :)
Lieliskas atmiņas!
21.janvāris 2023, 19:26 | links
 
:)))
Labs stāsts !
21.janvāris 2023, 19:21 | links
 
Speciāli droši ka ne.Bet laikam jau paši izauga.Pa visu kuģi gāja bezjēgā kabeļu trases ietvertas metāla aizsargā.Nu tur žurkas skraidīja biezā slānī. Reizēm drausmi spiedza.Visticamām lielie brāļi mazos ēda.Ar žurkām cīnījās visādos veidos.Ne tikai indēja.Kuģa komandieris bija izsludinājis prēmiju par noķertām žurkām.Neatceros to daudzumu,vai nu 30 vai 50 gabalu,bet varēja dabūt nedēļu atvaļinājuma.Tie kas dienēja obligāto kara dienestu, mēģināja to izmantot.Nuko neizdarīsi,ja pa trim gadiem pienākas viens atvaļinājums 10 dienas,lieku reizi aizlaist mājās.Nu noķer žurķi un aiznes komandierim atrādīt.Šis piefiksē.Otrā dienā nes to pašu žurku atkal.Tā,kamēr uzķēra.Tad komandieris lika mest no komandtiltņa žurku aiz borta.Nu čaļi uztaisīja sačoku.Nu tā kamēr atkal viltniekus nepieķēra.Tad lika žurkai pirms izmešanas asti nogriezt.Žurka bez astes ieskaitē negāja.Mani šitas sports neaizrāva.Nu pirmkārt dienesta termiņš stipri īsāks.Otrkārt tāpat divus atvaļinājumus nopelnīju.Pirmajā reizē atvilkās mičmanis no diviziona štāba.Runā tu esot mākslinieks.Kāds es sūda mākslinieks.Aiz nefig darīt karikatūras zīmēju.Forši.Uztaisi sienas avīzi. Ta ej tu ieskrieties.Piesipās kā pie staba.Dabūju uztaisīt 2 gabalas.Domāju,ka pat paldies nepateiks.Necerēts dāsnums.Pēc 3 dienām atnāca pavēle,ka man piešķirts atvaļinajums 7 dienas.Haļava.Nu otru gandrīz ar asinīm nopelnīju.Kaujas mācībās reaktīvā dziļumbumba iestrēga stobrā.Komandieris ilgi staigāja gar ierindu līdz izvēlējās mani.Nezin ko tādu biju izdarījis.Laikam ģīmis bezkaunīgs.Pārējos evakuēja.Tā mēs divatā klapējām to sūdu ārā. Sūds svēra 112,5 kg.Sajūtas interesantas.Auksti sviedri pār muguru lija.Ja tas sūds būtu jobnījis,diez vai kāds saprastu kur manas,kur komandiera aknas.Atkal pavēle par atvaļinājumu.
21.janvāris 2023, 19:04 | links
 
Raimi, kādas žurkas,.... te ir jāmētājās ar pipelēm....
21.janvāris 2023, 18:42 | links
 
Bjorgvins [21.01.23]: Maziņš atmiņu stāsts par žurku indēšanu.Žurka uz kuģa ir diezgan netīkams moments.Uz zvejas kuģa parasti beidzas ar zvejas rīku sapostīšanu un drausmām trāļmeistara lamām.Vienīgais pozitīvais - žurka uz zvejas kuģa ir ārkārtīgi rets gadījums. nu un tagad pie lietas.Man vēl šodien nav skaidrs,kāpēc žurkas mitinās uz karakuģa.Drausmos daudzumos.It kā nebūtu motivācijas.Ko grauzt nav.Bet žurkas skraidīja visur. Man čomam pārskrēja pāri galvai.Šim tās žurkas tad visur rādījās.Naktī saggribas uz tualeti.Nomiegojies kaut kā iemauc kājas apavos un aizvelcies uz gaļjunu.No spaiņa ar sūdainiem avīžu papīriņiem izlēc kādas 30 žurkas un noskrien pa kājām.Uz kādu brīdi aizmirsti kāpēc te atnāci.Nu un reizēm notika cīņa ar žurķiem. Tika indēti.Visu ekipāžu uz diennakti nodzina krastā.Ķīmiķi skafandros lēja piemeklētās kaujas gāzes uz nebēdu.Pēc šitā pasākuma kādu nedēļu bija relatīvs miers.Tad sākās viss no gala.Nu viereiz atnāca drausmīgi draudīgs apkārtraksts. Bija izcēlusies Melnās jūras flote.Nu tur ķīmiķis vai nu ļoti slikti bija mācījies ķīmiju,vai nu gribēja dabūt Nobela prēmiju.Parasti izmantoja kādu ierakumu gāzu paveidu.Tas ir gāze sēstās lēnām uz leju un ieplūst katrā šķirbā.A tur izmantoja zilskābi.Viegli gaistoša.Ceļās uz augšu.Trīs sutkas noturēja.Tad taisīja vaļā.Žurkas visas dzīvas. A 4 matrožiem letāls iznākums.Kaut kā tā.
Nemēģinājāt izaudzināt ,, žurku karali" ?
Žurku kanibālu.
21.janvāris 2023, 17:30 | links
 
aigarsa2 [6:22]: Skatos, ka tā sapuvusī domāšana tā pat ir palikusi!!!Atbilde paralēlajā topikā.

RaimisD, 21.janvāris 2023, 12:50



nu nepārvērtē sevi... neviens necerēja uz Tavu atbildi.....bet es, jā Paldies!!!!
21.janvāris 2023, 15:55 | links
 
Maziņš atmiņu stāsts par žurku indēšanu.Žurka uz kuģa ir diezgan netīkams moments.Uz zvejas kuģa parasti beidzas ar zvejas rīku sapostīšanu un drausmām trāļmeistara lamām.Vienīgais pozitīvais - žurka uz zvejas kuģa ir ārkārtīgi rets gadījums. nu un tagad pie lietas.Man vēl šodien nav skaidrs,kāpēc žurkas mitinās uz karakuģa.Drausmos daudzumos.It kā nebūtu motivācijas.Ko grauzt nav.Bet žurkas skraidīja visur. Man čomam pārskrēja pāri galvai.Šim tās žurkas tad visur rādījās.Naktī saggribas uz tualeti.Nomiegojies kaut kā iemauc kājas apavos un aizvelcies uz gaļjunu.No spaiņa ar sūdainiem avīžu papīriņiem izlēc kādas 30 žurkas un noskrien pa kājām.Uz kādu brīdi aizmirsti kāpēc te atnāci.Nu un reizēm notika cīņa ar žurķiem. Tika indēti.Visu ekipāžu uz diennakti nodzina krastā.Ķīmiķi skafandros lēja piemeklētās kaujas gāzes uz nebēdu.Pēc šitā pasākuma kādu nedēļu bija relatīvs miers.Tad sākās viss no gala.Nu viereiz atnāca drausmīgi draudīgs apkārtraksts. Bija izcēlusies Melnās jūras flote.Nu tur ķīmiķis vai nu ļoti slikti bija mācījies ķīmiju,vai nu gribēja dabūt Nobela prēmiju.Parasti izmantoja kādu ierakumu gāzu paveidu.Tas ir gāze sēstās lēnām uz leju un ieplūst katrā šķirbā.A tur izmantoja zilskābi.Viegli gaistoša.Ceļās uz augšu.Trīs sutkas noturēja.Tad taisīja vaļā.Žurkas visas dzīvas. A 4 matrožiem letāls iznākums.Kaut kā tā.
21.janvāris 2023, 12:52 | links
 
aigarsa2 [21.01.23]: Skatos, ka tā sapuvusī domāšana tā pat ir palikusi!!!
Atbilde paralēlajā topikā.
21.janvāris 2023, 12:50 | links
 
Andreiko.Tu gribēji teikt,ka tajā vietā mugura pāriet viegli nosēdētā šķiņķī?
21.janvāris 2023, 12:15 | links
 
Šmitaprāt, viszivīgākā ūdens plančka ir Ālandu ezers. :)))
Dunduks jau dažos jautājumos viņš briesmīgs, savukārt nodomi labi. Bija pirms kādas nedēļas utreņņajā panorāmī labas un pareizas lietas klāstīja. Jautājums tikai, kā būs ar realizāciju, varbūt paliks tikai tāds aizkrāsnes circen's.
21.janvāris 2023, 09:37 | links
 
daddy_j [20.01.23]: Vo kāds mums tagad ZM - https://nra.lv/latvija/403340-smits-mazas-hes-latvijas-upes-ir-jajauc-nost.htm

Viņš norādīja, ka lielā daļa ezeru resursu netiek izmantoti pienācīgi, tādēļ nepieciešams ezeru audits, tie jāattīra un jāsaprot, kādas zivis tur laist. Savukārt mazās HES Latvijas upēs, Šmits uzskata, ka ir jājauc nost, jo to pienesums energoapgādē ir nekāds salīdzinājumā pret kaitējumu, ko tie nodara dabai.

tiesa bišķi luni arī nolaida - Kāpēc uz Ālandu salām Somijā brauc cilvēki un tas ir milzīgs tūrisma virziens? Tāpēc, ka tur ezeros ir zivis. Mums arī tas ir jāpanāk. Ir zivju ataudzēšanas programmas, kam turklāt ir pieejami līdzekļi," uzsvēra Šmits. ...vispār jau Ālandos ezeru gandrīz nav, tas ir Baltijas jūras Botnijas līcis...

varbūt vajag kādai makšķernieku organizācijai ministru apgaismot? tā jau izklausās cerīgi...
Mož saputrojās ar Somijas iekšzemes ezeriem
21.janvāris 2023, 09:31 | links
 
Savā laikā tā pa Eiropu braukāju. Kamēr nebija starpvalstu lietas sakārtotas.
Varēja pārkāpt uz nebēdu.

Skatos, ka tā sapuvusī domāšana tā pat ir palikusi!!!
21.janvāris 2023, 06:22 | links
 
Vo kāds mums tagad ZM - https://nra.lv/latvija/403340-smits-mazas-hes-latvijas-upes-ir-jajauc-nost.htm

Viņš norādīja, ka lielā daļa ezeru resursu netiek izmantoti pienācīgi, tādēļ nepieciešams ezeru audits, tie jāattīra un jāsaprot, kādas zivis tur laist. Savukārt mazās HES Latvijas upēs, Šmits uzskata, ka ir jājauc nost, jo to pienesums energoapgādē ir nekāds salīdzinājumā pret kaitējumu, ko tie nodara dabai.

tiesa bišķi luni arī nolaida - Kāpēc uz Ālandu salām Somijā brauc cilvēki un tas ir milzīgs tūrisma virziens? Tāpēc, ka tur ezeros ir zivis. Mums arī tas ir jāpanāk. Ir zivju ataudzēšanas programmas, kam turklāt ir pieejami līdzekļi," uzsvēra Šmits. ...vispār jau Ālandos ezeru gandrīz nav, tas ir Baltijas jūras Botnijas līcis...

varbūt vajag kādai makšķernieku organizācijai ministru apgaismot? tā jau izklausās cerīgi...

daddy_j, 20.janvāris 2023, 18:33


Bet Daugavu ar Latvenergo ikgada kompensāciju gan par Latvijas Ebro varēja uztaisīt!
20.janvāris 2023, 22:04 | links
 
Vo kāds mums tagad ZM - https://nra.lv/latvija/403340-smits-mazas-hes-latvijas-upes-ir-jajauc-nost.htm

Viņš norādīja, ka lielā daļa ezeru resursu netiek izmantoti pienācīgi, tādēļ nepieciešams ezeru audits, tie jāattīra un jāsaprot, kādas zivis tur laist. Savukārt mazās HES Latvijas upēs, Šmits uzskata, ka ir jājauc nost, jo to pienesums energoapgādē ir nekāds salīdzinājumā pret kaitējumu, ko tie nodara dabai.

tiesa bišķi luni arī nolaida - Kāpēc uz Ālandu salām Somijā brauc cilvēki un tas ir milzīgs tūrisma virziens? Tāpēc, ka tur ezeros ir zivis. Mums arī tas ir jāpanāk. Ir zivju ataudzēšanas programmas, kam turklāt ir pieejami līdzekļi," uzsvēra Šmits. ...vispār jau Ālandos ezeru gandrīz nav, tas ir Baltijas jūras Botnijas līcis...

varbūt vajag kādai makšķernieku organizācijai ministru apgaismot? tā jau izklausās cerīgi...
20.janvāris 2023, 18:33 | links
 
andreiko [20.01.23]: https://nra.lv/latvija/403351-vitenbergs-javerte-iespeja-partraukt-ligumus-ar-trim-karteli-iesaistitajiem-pasazieru-parvadatajiem.htm
dabūs labākas shēmas vietā:) letiņu veiksmes stāsts turpināsies:)
20.janvāris 2023, 10:29 | links
 
 
bet tā taču ir bijis vienmēr un visur, ja jautājumu nevar atrisināt par naudu, tad to var atrisināt par ļoti lielu naudu

svens76, 20.janvāris 2023, 09:43


...Leijene zvana Kariņam:
- kas notiek, jums tur LV, neviena godīga cilvēka nav??!
- ir, bet tie ir šausmīgi dārgi...
:)
20.janvāris 2023, 09:45 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager