Starp citu, varu ieteikt, ko var izmēģināt sagatavot ar autoklāvu - pēlēkos zirņus ar speķīti - sanāk prīmā ēdiens. Nevajag ēst tos pretīgos sausos zirņus, ko uz jaungada sagaidīšanu liek galdā, bet gan treknāku variantu. Tad arī zirņu nemīlētāji teiks - eu, tas patiešām ir garšīgi.
Sabriedina zirņus (šo gan jādara apzinīgi, lai tie burkā pārāk neizplestos), jāpakausē tauki ar sīpoliem, jāielej burkā un jāpiešauj kādas garšvielas pēc saviem ieskatiem. Nekā sarežģīta.
Savulaik biju noprovējis laikam visus bodēs atrodamos zirņu veidus - jāatzīst, mans neveiksmīgākais vārījums bija 5x labāks par bodēs atrodamajiem.
Hotentots, 2.aprīlis 2024, 23:13
Ta pliki tauki vai sacepti circenīši?
2.aprīlis 2024, 23:26 | links