Latviešu nacionālajā virtuvē jau sen ir iekļauti kukaiņi. Piemēram, makšķernieki regulāri uzturā lieto mušu kāpurus, trīsuļodu kāpurus un dažādus ūdens kukaiņus. Cik neesmu lasījis receptes par zivju zupu no neķidātām zivīm, tik vienmēr esmu domājis, ka labprāt tādu neēstu. Pirmkārt, man ne visai patīk doma par to, ka es ēdu iekšu iekšas, jeb tautā runājot sūdus, kas ir zivju zarnās. Otrkārt, mušu kāpuru buljons, pat ja tas ir izkāsts un tur nepeld baltie, mani baigi nevilina.
+ Slieku lietošana uzturā ir zināma jau daudzus gadus, gliemežu ēšana arī nav nekāds jaunums un visnotaļ Latvijā tiek piekopta. Tā ka dzied circenītis aizkrāsnē, šņakt un vairs nedzied, nav nekas baigi šokējošs :DDDD
+ Slieku lietošana uzturā ir zināma jau daudzus gadus, gliemežu ēšana arī nav nekāds jaunums un visnotaļ Latvijā tiek piekopta. Tā ka dzied circenītis aizkrāsnē, šņakt un vairs nedzied, nav nekas baigi šokējošs :DDDD
27.februāris 2023, 12:24 | links