Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Es gan neesmu lepns... sapuvušus sierus, appelējušas baltas desas, gliemežus (jēlus un vārītus), kā arī vecu alkoholu katrā laikā... :))

daddy_j, 27.februāris 2023, 16:31

Vot tu gluži kā mana sieva - sapelējušas desas un sieri, kā arī vecs alkohols vai labāk sarūgusi vīnogu sula. Gliemežus vēl neēd, bet uz viņas rūpīgi izraudzītajām olīvēm ledusskapī, es arī nepretendēju. Esmu baurs, no bauriem un neveidoju konkurenci cilvēkiem, ar izsmalcinātu gaumi :D Tupeņi, cūkgaļa un skābi kāposti. Fsjo! :DDDD Labi, atzīšos, kad dzīvoju laukos un mums bija govis, es regulāri patērēju uzturā vecu pienu :DDD

mirtins, 27.februāris 2023, 17:40


Neesmu laucinieks, bet zinu, ka vecs piens nenēdz būt. Tas var būt ieskābis, vēlāk pārtapis, rūgušpienā un tad sarūdzis, ja to tā netaisa biezpienu, sieru. Diezin, vai var iedzert pārrūgušu rūgušpienu.
27.februāris 2023, 19:01 | links
 
Es esmu nedisciplinēts pavārs. Taisu pats sev ēst vairāk nekā trīsdesmit gadus. Atveru ledusskapi, pakasu olas un tad izdomāju, ko ta rīsim.
27.februāris 2023, 17:44 | links
 
Es gan neesmu lepns... sapuvušus sierus, appelējušas baltas desas, gliemežus (jēlus un vārītus), kā arī vecu alkoholu katrā laikā... :))

daddy_j, 27.februāris 2023, 16:31


Vot tu gluži kā mana sieva - sapelējušas desas un sieri, kā arī vecs alkohols vai labāk sarūgusi vīnogu sula. Gliemežus vēl neēd, bet uz viņas rūpīgi izraudzītajām olīvēm ledusskapī, es arī nepretendēju. Esmu baurs, no bauriem un neveidoju konkurenci cilvēkiem, ar izsmalcinātu gaumi :D Tupeņi, cūkgaļa un skābi kāposti. Fsjo! :DDDD Labi, atzīšos, kad dzīvoju laukos un mums bija govis, es regulāri patērēju uzturā vecu pienu :DDD
27.februāris 2023, 17:40 | links
 
daddy_j [27.02.23]: Bujabēzi ik pa brīdim uztaisu, bet pa dārgo tas "Marseļas nabago zvejnieku" ēdiens sanāk - saldētas jūras veltes biezumiem, pudele baltvīna, fenhelis, tomāti... sīkzivis pa 1 eur/gab (pašizmaksa) nemaz nerēķinot :)
es vairāk priekšroku dodu tom kha zupiņai, par bāzīti tiek izmantots zandarta buljoniņš:)
27.februāris 2023, 17:38 | links
 
Sven, diezgan liels bibliogrāfisks retums.
Kātlis Ludvigs Opics "Mans ģenerālis". Latvijas valsts izdevniecība, Rīga 1964.
Pirmajā iekšlapā zem virsraksta iedrukāts "Štāba feldfēbeļa nedisciplinēts ziņojums"
27.februāris 2023, 17:36 | links
 
andreiko [27.02.23]: Man uz galda ir grāmata. Tajā melns uz balta iedrukāts: "Gaumes lieta, teica suns, laizīdams kaķim pakaļu."
tā cita gaume, es vairāk par to ka citam patīk māte, citam meita
27.februāris 2023, 17:27 | links
 
Man uz galda ir grāmata. Tajā melns uz balta iedrukāts: "Gaumes lieta, teica suns, laizīdams kaķim pakaļu."
27.februāris 2023, 17:20 | links
 
PS. šodien pusdienās bija bebrs. Dēls nomedīja.
27.februāris 2023, 17:06 | links
 
Bujabēzi ik pa brīdim uztaisu, bet pa dārgo tas "Marseļas nabago zvejnieku" ēdiens sanāk - saldētas jūras veltes biezumiem, pudele baltvīna, fenhelis, tomāti... sīkzivis pa 1 eur/gab (pašizmaksa) nemaz nerēķinot :)
27.februāris 2023, 17:05 | links
 
usis [27.02.23]: Es gan neesmu lepns... sapuvušus sierus, appelējušas baltas desas, gliemežus (jēlus un vārītus), kā arī vecu alkoholu katrā laikā... :))

daddy_j, 27.februāris 2023, 16:31
šķiet bujabēzi no sikzivju biezputras ar nesmādeji :)
vot saakumaa taas siikzivis jāsaķer:) neķeras maitas viņas...
27.februāris 2023, 16:42 | links
 
daddy_j [27.02.23]: Es gan neesmu lepns... sapuvušus sierus, appelējušas baltas desas, gliemežus (jēlus un vārītus), kā arī vecu alkoholu katrā laikā... :))
gaumes lieta tas viss
27.februāris 2023, 16:41 | links
 
Es gan neesmu lepns... sapuvušus sierus, appelējušas baltas desas, gliemežus (jēlus un vārītus), kā arī vecu alkoholu katrā laikā... :))

daddy_j, 27.februāris 2023, 16:31

šķiet bujabēzi no sikzivju biezputras ar nesmādeji :)
27.februāris 2023, 16:35 | links
 
Es gan neesmu lepns... sapuvušus sierus, appelējušas baltas desas, gliemežus (jēlus un vārītus), kā arī vecu alkoholu katrā laikā... :))
27.februāris 2023, 16:31 | links
 
Domaataajs [27.02.23]: Samals tos circeņus un tarakānus pulverī, nosauks par olbaltumvielu masu, piebērs maizei u.c produktiem, apēdīsiet un nemanīsiet.
A varbūt, ka jau ēdam.
Tieši tā, lai izbaro tos kukaiņus lopiem un mājdzīvniekiem, bet lopiņu arī žēl. Tas viss aiz barības trūkuma pasaulē. Ubagiem un trešo valstu iedzīvotājiem nāksies ēst sintētisko, modificēto gaļu un barību. Cenas liecina, ka daļai aborigēnu nāksies pāriet uz citām dzīves kvalitātēm. Izskatās karš procesu paātrinās. Patreiz tāds klusums sabiedrībā.
27.februāris 2023, 16:19 | links
 
andreiko [27.02.23]: Jo blakus turpat netālu atradās kāpuru ferma...
Kur, rūpnieciski ražojot, viņus liek?
Ai, man par to pauris nesāp. Drīzāk būtu jāsāp dāmām mamzelēm. Jo dārgāko smaržu radīšanai tiek izmantoti arī tādi fermenti kā suņa kakas...
nu teiksim kopi luwak man negaršoja, daudzi baigi izslavēja. laikam pārāk izlepis esmu:)
27.februāris 2023, 16:16 | links
 
Vispār jau tos kukainīšus, tārpus un gliemežus nebaro kādu laiku pirms pagatavo. Tā kā kaku tur nav. Dzīvniekiem/putniem jau arī pārstāj dod antibiotikas un medikamentus x laiku pirms kaušanas. Tur gan bik paliek no visa tāpat.
27.februāris 2023, 16:08 | links
 
Jo blakus turpat netālu atradās kāpuru ferma...
Kur, rūpnieciski ražojot, viņus liek?
Ai, man par to pauris nesāp. Drīzāk būtu jāsāp dāmām mamzelēm. Jo dārgāko smaržu radīšanai tiek izmantoti arī tādi fermenti kā suņa kakas...
27.februāris 2023, 14:04 | links
 
Protams. Man čomi katru gadu reiz brauca uz Ebro. Vai ziniet, cik toreiz Spānijā maksāja oparišs (zilās sūdu mušas bērns)? Seši eiro litrā... :)
27.februāris 2023, 13:59 | links
 
Samals tos circeņus un tarakānus pulverī, nosauks par olbaltumvielu masu, piebērs maizei u.c produktiem, apēdīsiet un nemanīsiet.
A varbūt, ka jau ēdam.
27.februāris 2023, 13:53 | links
 
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager