Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Karluha, norauju hūti tavā priekšā par bildēm.
Islande ir absolūts izņēmums no kopējām vēstures likumsakarībām. Turklāt viņu altings tiešām ir reāli strādājošs parlaments, negribas pat pieminēt mūsējo. Pirms gadiem divdesmit trīsdesmit Islandē bija problēma - alkoholisms un drausmīga narkomānija. Altings kā alternatīvu šīm sērgām uzlika visas jaunatnes sportizāciju. Skolās tika pasniegti visi sporta spēļu veidi un ne tikai divas stundas nedēļā. Rezultāti ir šokējoši. Islande komandu sporta veidos ir fantastiska un es nerunāju tikai par roceni. Sports ir kļuvis par viņu kultūras galveno sastāvdaļu.
28.februāris 2023, 18:40 | links
 
andreiko [28.02.23]: Vispār man riebj statistika, tomēr pa reizei iemetu kreiso aci. Cipariņu vācēji saka - 2050. gadā latviešu skaits būs zem viena miljona. Praktiski tas nozīmē nācijas galu, neviena tauta ar šādu skaitlīti nav spējusi izdzīvot. Tad jau pats skatīšos uz kartupeļu stādiem no apakšas, bet, vienalga, skumji.
Šķiet kko tādu teica kāds no Šleseru kompānijas, nevis demogrāfi, klaču vīriņ. :)
28.februāris 2023, 18:38 | links
 
RaimisD.Tas ka Holivuda visu mūžu melo nav nekāds pārsteigums.Tu pats piederi pie paaudzes un vēl esi sportojis,kura vēl ir pietiekoši veselīga.Ar samēŗā augstu izdzīvošanas slieksni.Rāpuļus labāk neēd.Bet strauta ūdeni vari dzert droši.Maksimālais nodarījums organismam- biežāk būs krūmos jānotupas.Tā teikt organisma attīrīšana.
28.februāris 2023, 18:38 | links
 
A kur tieši problēma ir ar kukaiņiem? Jums vardarbīgi spiež viņus ēst? Pircēji visu saliks pa plauktiņiem. Tāpat kā zirga gaļa desās visu salika kā tam jābūt.
28.februāris 2023, 18:36 | links
 
Nu nekas jauns.Tārpiņus un kukainīšus visā pasaulē lieto lielos daudzumos.Un nekas.Tagad saskaņā ar ES regulām arī letiņi varēs bāzt tārpiņus kuņģī.Nu te tāds,īsti nezinu reāls gadījums vai pasaka.Tiesa visi mīti un leģendas balstīti uz reāliem notikumiem. Džeki copē.Paliks pa nakti.Iekož garšīgajā cepumā. Vakarā vāra zivju zupu.Zivju maz,zupa šķidra.Uz daddy bujobēzi nevelk.Viens saka - man sieva iedeva burku ar vārītiem rīsiem.Pieliks,būs biezāka. Nu zupa garšīga.No rīta zivis negrib ķerties uz sliekām.Nu tātad jāķer uz baltajiem.Nevar atrast. Atrodas burka ar rīsiem.
Bjorgvins, 28.februāris 2023, 09:07

Pasen laikam MMD žurčikā bija ticamāks stāstelis:
"Vecis Daugavā no laivas uz nakts copi, brekšos ar visādu tārpeļu ēsmu. Veicī nopircis ogu maizi, ir tādas ar rozīnēm saldās baltmaizes šķēlītēs. Tā copē tumsā, brīžiem pasniedzas un paņem no somas kādu šķēli. Šoreiz tik manījis ka rozīnes tādas pasīkstas, bet tas nieks, tāpēc jau ir zobi. Rītausmā atklājies ka pa maizes atliekām šņakarē bars mušu kāpuru, bundža laikam slikti aizvērta."
Man galīgi nav aizspriedumu pret kāpuriem un kukaiņiem, labi apzinos ka savā mūža ar sēnēm (avenēm ar) vien esmu notiesājis kādu kilogramu ja ne vairāk. Sakaltētu un pulverī saberztu kā piedevu pārtikai vēl jo mazāk pretenziju, kukaiņu olbaltums ir viens no labākajiem dabā. Saprotams ka sastāvā gan jānorāda, es pat speciāli nopirktu tādu produktu pamēģināšanai, interesanti.

Karlis_K, 28.februāris 2023, 09:37



Nav tik traki, "normāla zacene” ...te, uz beigām griežam iekšā...https://youtu.be/Ne6VEDY81pU
28.februāris 2023, 18:35 | links
 
Vispār man riebj statistika, tomēr pa reizei iemetu kreiso aci. Cipariņu vācēji saka - 2050. gadā latviešu skaits būs zem viena miljona. Praktiski tas nozīmē nācijas galu, neviena tauta ar šādu skaitlīti nav spējusi izdzīvot. Tad jau pats skatīšos uz kartupeļu stādiem no apakšas, bet, vienalga, skumji.
andreiko, 28.februāris 2023, 18:20


Man kā reiz liekas ka vēl ir pa daudz, gribās pie ūdeņiem satikt mazāk cilvēkus, vairāk klusuma. Bet tas ir naivi, arvien vairāk šurp brauks ārzemnieki, mācīsies valodu un arī kļūs par latviešiem. Islande ir piemērs ka pietiek arī ~300 000.
28.februāris 2023, 18:30 | links
 
Vispār man riebj statistika, tomēr pa reizei iemetu kreiso aci. Cipariņu vācēji saka - 2050. gadā latviešu skaits būs zem viena miljona. Praktiski tas nozīmē nācijas galu, neviena tauta ar šādu skaitlīti nav spējusi izdzīvot. Tad jau pats skatīšos uz kartupeļu stādiem no apakšas, bet, vienalga, skumji.
28.februāris 2023, 18:20 | links
 
jegersz [28.02.23]: ja nav tuvumā medikamenti un ārsti, tā ir daudzos gadījumos pašnāvība ar letālu iznākumu ātrāk kā 24h!
Johaidī un atkal Holivuda mums melo.
Saskatīties šitos raidījumus tāds lētticīgs pamuļķis kā es, saēdīsies rāpuļus, sadzersies strauta ūdeni un noliks karoti turpat aiz garāžām .
28.februāris 2023, 17:44 | links
 
Headhunter.Nu kas tad tāds notiks,kad nomainīsies paaudzes?
28.februāris 2023, 16:55 | links
 
Atradi ar ko salīdzināt, pameklē filmu par filmēšanas aizkulisēm, būsi mērenā šokā par fikciju un par viņa saindēšanām, vemšanām un milzīgo atbalsta komandu, pa nakti lido ar helikopter uz viesnīcām gulēt un tamlīdzīgi.
Tad vēl ir arī filma, kur izdzīvošanas eksperti, komentē viņa epizodes un skaidri pasaka, ja nav tuvumā medikamenti un ārsti, tā ir daudzos gadījumos pašnāvība ar letālu iznākumu ātrāk kā 24h!
jegersz, 28.februāris 2023, 14:18


Tā gan, bet jaunībā šam bišk ticēju :) šovs vien ir. Reāls izdzīvotājs ir Eds Stafords, vienatnē izdzīvo un filmē. Viņš arī vienīgais kurš kājām nogājis Amazonku, 2 gadus tas prasīja.
28.februāris 2023, 14:22 | links
 
Re Bear Grylls regulāri visādas dranķības ēd un ko ? Dzīvāks par dzīvu :)

RaimisD, 27.februāris 2023, 19:55


Atradi ar ko salīdzināt, pameklē filmu par filmēšanas aizkulisēm, būsi mērenā šokā par fikciju un par viņa saindēšanām, vemšanām un milzīgo atbalsta komandu, pa nakti lido ar helikopter uz viesnīcām gulēt un tamlīdzīgi.
Tad vēl ir arī filma, kur izdzīvošanas eksperti, komentē viņa epizodes un skaidri pasaka, ja nav tuvumā medikamenti un ārsti, tā ir daudzos gadījumos pašnāvība ar letālu iznākumu ātrāk kā 24h!
28.februāris 2023, 14:18 | links
 
Jāņem fakts, ka Lietuvā ir daudz vairāk Ukraiņu (ne visi ir nabadzīgi un izputināti) un arī Krievi (ne tie nabadzīgākie), kas aizbēguši uz Rietumiem un uzskata, ka Krievijas zaudējums karā var vērst politisko situāciju par labu pašā Krievijā.
Tā kā pirms noriet, paskatāties plašāk vai salīdziniet korekti.
Bet tas ka pie mums ir daudz plikadīdu bļāvēju, kam viss ir slikti un pie tā vainīgs kariņš un ne dod dievs kādam kas tiks un viņam nē, lai arī pats neko nedara, lai dzīvotu labāk!
28.februāris 2023, 14:14 | links
 
Tas Badapīckas kungam...
28.februāris 2023, 12:58 | links
 
Tieši tāpēc feisītī nemaz nebāžu savu degunu. Nekādu saulaino ilūziju par latvietis-vulgaris nav un, kamēr nācija nemainīsies (paaudžu maiņa), tikmēr arī būsim "ar pliku pakaļu".
28.februāris 2023, 12:57 | links
 
Neesmu naturālists. Subjektīvi man nav šaubu par bezprincipialitāti un bezdarbību. Visiem zināms, ka Latvija ES ir absolūto līderu skaitā , droši, paklausīgo valstu trijniekā, proti, kā veiksmīgākā pieņemto regulu ratificētāja un ieviesēja. Neatceros nevienu strīdus gadījumu, varbūt nepilsoņu lietā. Tā var arī nobruģēt ceļu arī uz.....A es, te tricinu gaisu par nieka lietu kā surogātbarību, kāds naivums. HA.
28.februāris 2023, 12:53 | links
 
Leiši malači, tikko arī 14 ļimakus savāca mēneša laikā pretgaisa aizsardzības radaru iegādei. Mēs pat vienam bairaktaram nesavācām.....

Headhunter, 28.februāris 2023, 12:00

Ja šis tavs koments būtu feisbukā, uzreiz saskrietu lētiņi "viss nav tik viennozīmīgi+šis nav mūsu karš" un sāktu tevi kaunināt, ka tu ir maita, jo prasi bairaktaram un ukraiņiem, bet mēs paši esot "ar pliku pakaļu, ka tikai pavicināt karodziņus, katrs otrais stabs zili dzeltens!". Vakar no vienas lētiņas uzzināju, ka tie latvieši, kuri uzskata, ka ģimene ir vīrietis+sieviete, esot "nostājušies putina pozīcijās"... Nu, vai nav jauki? Nevajag nekādus ienaidniekus, kad ir tādi "draugi". Aizvien cerīgāks skats, kā saka....
28.februāris 2023, 12:48 | links
 
.....bet, ja nopietni pastāsti, kādas augstas idejas, motīvu vadītam, vai locekļa dēļ, man jāiespringst un jāčeko katrs ES mikslis, lai atšifrētu slēptos uztura bagātinātājus. Es nedomāju par sintētisko gaļu un citiem produktiem, kas būs iezīmēti, domāti trešām valstīm un maksātnespējīgajiem. Tajā pašā laikā parazītkukaiņi mēs nekultivējam, lai no tiem gatavotu surogātus, tātad jāatver inkubātori. Vai nav vieglāk uzlikt mīkst, saražot piena, gaļas produkciju un dzīvot pilnvērtīgu, veselīgu dzīvi kā senči. Atkal vedam, kaut nost lopus. Vai visas ES komisāru direktīvas mums tupa jāpilda, kā vienai no labākām produktu ražotājvalstīm.
Spunde, 28.februāris 2023, 10:38


Nu audzē pats visu, ja slinkums čekot veikalā produktu sastāvu :) neredzu problēmu. Mūsdienās taču ir milzu piedāvājums, no lētas un ne visai kvalitatīvas lielveikalu produkcijas(kura čum un mudž no E vielu piedevām) līdz "zaļo" zemnieku tirdziņiem un delikatešu veikaliņiem, kur gan būs jānopiķo brangi. Gribēt mūsdienās unificētu veselīgu un lētu pārtiku un bez sūdiem, ir maigi teikt naivuma kalngals. Bet kā jau teicu ir variants ja visu audzē pats, ieskaitot graudus, cep maizi, dzen kandžu u.t.t.
28.februāris 2023, 12:18 | links
 
Kaut kāds "labo nodomu" birums - gan par sankcijām, kuras tā arī nestrādā, gan ieročiem... kā var nesolīt?? :(

daddy_j, 28.februāris 2023, 12:05[/quote]
Raškai budžeta deficīts strauji aug, tā kā sankcijas pamazām sāk strādāt. Šampjus vērt vaļā gan pāragri, rezerves viņiem lielas.....
28.februāris 2023, 12:11 | links
 
apsveicami, bet HOP un applaudēsim tad, kad reāli piešķirs.

Kaut kāds "labo nodomu" birums - gan par sankcijām, kuras tā arī nestrādā, gan ieročiem... kā var nesolīt?? :(
28.februāris 2023, 12:05 | links
 
Leiši malači, tikko arī 14 ļimakus savāca mēneša laikā pretgaisa aizsardzības radaru iegādei. Mēs pat vienam bairaktaram nesavācām.....
28.februāris 2023, 12:00 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager