Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Par to jau tas stāsts, ka tagad putas šķīst uz visām pusēm, kā mēs apkarosim tos trīs krievus Latvijā. 30 neatkarības gadus nevienam neviens krievs netraucēja. Šeit lielākā daļa par mani smīkņāja, vai sauca par idiotu, kad no 14.gada mudināju nepirkt Krievijā ražotās preces. Tagad visi saskrējuši otrā grāvī. A ienaidnieks ir pavisam citur. Tās lielās patiesības - skaldi un valdi, miers baro, nemiers posta, meklē, kam tas ir izdevīgi u.t.t. neviens vairs neņem vērā. Paies trīs, četri gadi un visi šitie karotāji, jau karos vēl nākamajos ierakumos, bet labāk no tā nevienam nebūs kļuvis. Tikai būs vairāk kritušo un emigrējušo.

Ir viens, tikai un vienīgi īstais ceļš, kā cīnīties ar krieviem un Krievijas pilsoņiem. Padaram visi kopā Latviju par valsti, ku ikviens gribēs dzīvot, kur ikviens gribēs laist skolā bērnus un būs gatavs nolikt galvu uz ežiņas, par brīvu un skaistu Latviju - nešķirojot, vai tas gejs, vai tas krievs, ebrejs, čigāns u.t.t. Lai visi grib dabūt Latvijas pilsonību un uzskata par pagodinājumu runāt latviski.

Bet tāds jau nav mērķis. Mērķis ir naidot sabiedrību, sašķelt, lai vieglāk tikt pie siles un strēbt. Bet tā mīlīši ir skuju taka mūsu valstij.
8.maijs 2023, 17:46 | links
 
Nu protams,pensionārs nepilsonis un pensionārs Krievijas pilsonis,nav medusmaize.Viņi ir pilni ar žulti.Pirmkārt jau vecums tāds.Ortkārt nu nemaksā viņiem izsmēķis rožainas pensijas.Tādi ubaga graši vien ir.Var teikt viņi jūtas piedirsti.Arī Latvijas pensijas saņēmēji īpaši nepriecājas.Arī jūtas piedirsti.Ko no viņiem var gribēt.Un politisko situāciju Latvijā viņi īpaši nevar ietekmēt. Paskatieties no cita aspekta.Paskatieties uz Saeimas sastāvu.Kā tur nokļuva tik daudz osļikovu un gloriju?Un bariņš šlesermaņu.Par šiem Latvijai izteikti naidīgajiem personāžiem taču kāds balsoja.Tie ir Latvijas pilsoņi.Gados diezgan jauni.Ko ar tiem darīt?Tas ir lielāks ļaunums par tiem sūda penšiem.Saskaņas priekšsēdim Jānim Urbanovičam pietika goda pateikt,ka karš ir sūda padarīšana.Un viss.Saskaņu pārmeta pār dzimumlocekli. Ļoti operatīvi pārsviedās uz osļikoviem.Uz tiem,kas pūš kremļa stabulē.Tā ka vajadzētu ņemt aiz čupra šitos tipa Latvijas sūda pilsoņus.Un palaist ganos bez pilsonības.Un tiem kas dala pilsonību būt uzmanīgākiem.Kaut kā tā.Nevis karot ar penšiem,kuri jau tā ir ceļā uz finiša lenti.
8.maijs 2023, 17:28 | links
 
Tad jau tava nepatika pret krieviem ir skaidrojama tavā aplamajā jaunībsdienu izvēlē :DDDDD
8.maijs 2023, 17:14 | links
 
Mirtin, dabīgi - likumi mēdz būt pēc "burta" un pēc "gara"... piekrītu, muļķīgi būtu onku iedzīt pagrīdē, vai izraidīt... no otras puses - nav jau tie vecie ļaudis tik stulbi, lai saņemās un sakārto lietas...

Mana mamma 75 gados auto tiesības nolika (jo tēvs vairs nespēja stūrēt), sievmāte (krieviete) 70+ pilsonību sakārtoja, pasi mainot, tautību pasē neierakstīja, vo - reāla integrācija, valsts, kurā dzīvo pieņemšana, ja ir vēlēšanās...
8.maijs 2023, 17:01 | links
 
Izskatās, ka šeit kāds barojas no Krievijas propagandas :) Iesaku netusēt telegramos un visādās citādās Bolderājās :D Īpaši, ja nefiltrējat, kas ir reāli cilvēki, un kas troļļi, kuri speciāli kurina naidu. Es runāju par reāliem cilvēkiem, kurus varu satikt dzīvē, ārpus datora.

daddy_j - kāds labums mums no mūsu līdzcilvēkiem, no cilvēkiem kuriem šeit ir visa dzīve, bērni, radi, draugi, kuri Latvijā tērē savas pensijas un maksā nodokļus. Tu esi aizmirsis ko Kariņš teica? Naudas visam vairs nepietiek :DDDD Iedomājies - tas ir tieši tas pats1/1 kas notika pirmskara un pēckara Latvijā, kad vienkārši paņēma un izjauca ģimenes, aizsūtīja ellē ratā, nogalināja. Uz ātro, es zinu uzreiz vienu gadījumu, kur ģimene pierobežā - sieva pilsone, vīrs nepilsonis, pensionārs. Kļuva par nepilsoni tikai tādēļ, ka Krāslavas pusē nebija darba un Krievija deva pamatīgu iespēju ātrāk aiziet pensijā un kaut ko nebūt saņemt. Meita pilsone, mazbērni pilsoņi. Ņemam to veci un izsūtam uz Krieviju, vai ne? Da labi, aizies viņš un nokārtos to eksāmenu bez problēmām. Krāslavā domājams liela daļa nepilsoņu zina latviešu valodu, tāpat kā Daugavpilī. Bet no tā viņš kļūs lojālāks Latvijai? Jā, pats muļķis, pats izvēlējās vieglāko ceļu. A mēs paši, vienmēr pieņemam tikai tos taisnākos, baltākos un pareizākos lēmumus :DDDD o jā...
8.maijs 2023, 16:50 | links
 
Jau padsmit gadus raškas propaganda dienu un nakti apmelo Latviju, bez apstājas. Laiks beidzot pārtraukt skatīties tiem noziedzniekiem mutē, ko tad šamie teiks. Pajāt! Mēs labi zinām ka vienalga kā mēs rīkosimies, šamie uzceps vēl derdzīgākus un nelietīgākus melus. Pat ja sadosiem visiem ru penšiem 3istabu dzīvokļus un tūkstoš eiro lielus pabalstus, šie uzceps feiku ka mēs tos speciāli nobarojam lai nomušītu un orgānus pārdotu ukraiņu fašistiem.

Karlis_K, 8.maijs 2023, 16:33


+++

... es esmu mierīgs cilvēks, ar kristīgo pārliecību un zinu, ka Baznīca māca pagriezt pāri darītājam otru (un trešo un ceturto) vaigu, bet pēc 24.02.2022. diemžēl krītu grēkā ar "aci pret aci, zobu pret zobu", jo vienam otram vajag atdarīt tā, kā viņi ar citiem rīkojas... saucās svētas dusmas! :)
8.maijs 2023, 16:40 | links
 
Toties krievijas propagandai tā būs medus maize par ļaunajiem latviešiem.
MieraMika, 8.maijs 2023, 16:20


Jau padsmit gadus raškas propaganda dienu un nakti apmelo Latviju, bez apstājas. Laiks beidzot pārtraukt skatīties tiem noziedzniekiem mutē, ko tad šamie teiks. Pajāt! Mēs labi zinām ka vienalga kā mēs rīkosimies, šamie uzceps vēl derdzīgākus un nelietīgākus melus. Pat ja sadosiem visiem ru penšiem 3istabu dzīvokļus un tūkstoš eiro lielus pabalstus, šie uzceps feiku ka mēs tos speciāli nobarojam lai nomušītu un orgānus pārdotu ukraiņu fašistiem.
8.maijs 2023, 16:33 | links
 
Kas paņēma to pilsonību līdz 60 gadu vecumam, laikam viens stāsts. Bet kas vēlāk... lielākā daļa lai ātrāk dabūtu pensiju. Tagad večukam tuvu pie 70 gadiem, grūtības izteikties pat krieviski. Kur nu nolikt eksāmenu uz latviešu valodu. Toties krievijas propagandai tā būs medus maize par ļaunajiem latviešiem.
8.maijs 2023, 16:20 | links
 
Un vēlreiz, tikai aicinājums aizdomāties... kādas problēmas tiks atrisinātas, kad no Latvijas izsūtīs Krievijas pilsoņus, vai piespiedīs viņus nokārtot latviešu valodas eksāmenu? Kas atrisināsies? Tie, kas paliks Latvijā, pēkšņi būs lojāli šai valstij? Pēkšņi mums pietiks naudas visam? Pēkšņi mēs spēsim ievēlēt normālu parlamentu, kas izveido normālu valdību, kas rūpējas par valsti, par cilvēkiem, nevis par savu kabatu? Kas konkrētu kļūs labāk?

mirtins, 8.maijs 2023, 15:55


Mirtin, visu cieņu, bet šo jautājumu var uzdot arī otrādi - vai tiešām tie būs viņi, kuri mūsu problēmas atrisinās?? :) Kas Tavuprāt kļūs labāk, ja viņi paliek šeit - necienot ne mani, ne Tevi, ne mūsu valsti, ne kultūru, ne valodu?? Vienlaikus pilnām mutēm baudot šejienes demokrātijas labumus!! :) Jo - kādēļ gan viņi IR šeit, nevis savā rašā??!
8.maijs 2023, 16:19 | links
 
Ja clvēks vairāk kā 30 gadus nemācas valsts valodu, tad ir tikai 2 varianti: vai nu viņš ir idiots vai slīpēts nelietis un nekauņa. Par idiotiem nav ko satraukties, tie jau izņēmuši baltas lapas, dies ar viņiem. Bet ja letiņš nostājas neliešu un valsts ienaidnieku pusē, tad pats kļūst par nelieti. Atmetiet iedomas ka tie ru penši ir naivas babiņas vaļinkos, dzīvo komorkās ru pierobežā bez sakariem ar ārpasauli. Pilni soctīkli, telegrami un odnoglazņiki ar pretvalstiskām un naidīgām grupām, kur cauru dienu nomelno mūsu valsti, EU, NATO, izplata kremļa propagandu. Un liels vairums starp tiem kretīniem ir raškas penši. Lai ietekmētu Latvijas sabiedrisko domu nemaz nav jābūt valsts pilsoņiem, pietiek ka tu sevi pozicionē kā LV iedzīvotāju. Daudzi vēl nekaunīgi uzliek mūsu karogu profilā, arī tas ir hibrīdkarš, lai parādītu, re daļa LV patriotu it noskaņoti pret Ukrainu, lamā EU un slavina rašku un attaisno tās noziegumus.
8.maijs 2023, 16:17 | links
 
Silti iesaku tev pašam beidzot noņemt tās rozā brillītes, ar kurām skaties uz raškas pilsoņiem šeit kā nevainīgiem upuriem.
8.maijs 2023, 16:07 | links
 
Un vēlreiz, tikai aicinājums aizdomāties... kādas problēmas tiks atrisinātas, kad no Latvijas izsūtīs Krievijas pilsoņus, vai piespiedīs viņus nokārtot latviešu valodas eksāmenu? Kas atrisināsies? Tie, kas paliks Latvijā, pēkšņi būs lojāli šai valstij? Pēkšņi mums pietiks naudas visam? Pēkšņi mēs spēsim ievēlēt normālu parlamentu, kas izveido normālu valdību, kas rūpējas par valsti, par cilvēkiem, nevis par savu kabatu? Kas konkrētu kļūs labāk?
8.maijs 2023, 15:55 | links
 
Nē! Nav jāpiekrīt. Jo Kārlim nav taisnība. Pirmkārt, nevajadzētu apvainot vienam otru pat runājot par sensistīvām tēmām, jo mēs viens par otru daudz neko nezinām.

Otrkārt. Viņi paši neizvēlējās. Pilsonības intensīva dalīšana svešu valstu iedzīvotājiem ir hibrīdkara paņēmiens, kuru aktīvi piekopa Krievija un tam pat ir starptautiski atzīts apzīmējums - pasportizācija. Līdz ar to, ne visus cilvēkus var vainot tajā, ka paši izdomāja, paši izvēlējās u.t.t.

Treškārt. Pēdējās brīvdienās mani sasniedza ziņa, ka vēl viens manu paziņu lokā pilsonis, ir aizgājis pa Putina taku. Un viņš ir dzimis, audzis šeit kā pilsonis, kā vietējais, ar pilsoņiem vecākiem u.t.t. Es tādus zinu nu jau daudz, gan latviešus, gan krievus, gan poļus un pat vienu ukraini. Tā ka Krievijas pilsoņa pase nav kritērijs, lai apgalvotu, ka konkrētais cilvēks ir lojāls Putina režīmam.

Ceturtkārt. Par izvēli dzīvot Krievijas info telpā var moralizēt tikai lielpilsētas iedzīvotājs. Pierobežā līdz ar analogās televīzijas atslēgšanu, vispār nebija pieejams vietējo TV saturs. Tā ka pavisam. Savukārt kaimiņvalstis, atkal, kā hibrīdkara elemntu izmantoja iespēju veidot piedāvājumu par simbolisku vienu dolāru, lai pierobežā skatītos baķkas TV.

Piektkārt, mani mulsina tas, cik skaidri cilvēki redz pasaules ritējumu un nemaz nešaubās. Apmēram kā 7 gadīgas meitenes, kuras precīzi zin, kur rodas rozā poniji un ka pēc viņām atbrauks skaistais princis baltā mercedesā.
8.maijs 2023, 15:51 | links
 
Te man Karlam ir jāpiekrīt!
8.maijs 2023, 14:10 | links
 
Un atkal vienam rusofīlam primārā sāpīte par pārdesmit tūkstošiem apbižotajiem raškas penšiem, tante vai māte starp tiem? Kāpēc Latvijai būtu jāturpina rūpēties par tiem neliešiem? Valsts apmaksāta medicīna, bezmaksas sabiedriskais transports Rīgā? Pasaki kāpēc, ja tiem neliešiem nav ne mazākās cieņas pret mūsu valsti un valodu? Atgādinu, pirms 30 gadiem viņi nebija nekādi penši, bet spēka gados, strādājoši. Un paši izvēlējās palikt ru pilsoņi un dzīvot kremļa info telpā. Lai dodas uz savu laimes zemi beidzot! Un nav ko te dzīt demagoģiju ka tā nu ir vienīgā valdības prioritāte un risināmā problēma, tā ir viena no neskaitamajām, kuras esam slinki nerisinājuši vairāk kā 30 gadus, visu laiku pabīdot zem tepiķa.
8.maijs 2023, 14:01 | links
 
Nav priekšlikumu un rīcības. Kamēr neiestāsies revolucionārā situācija, kad augšas negrib, bet apakšas nevar, tikmēr nekas nemainīsies :)
8.maijs 2023, 12:34 | links
 
Kam lielākā vērtība, revolucionāriem uzsaukumiem vai priekšlikumiem un rīcībai?
8.maijs 2023, 12:17 | links
 
RaimisD - tas ir tas ko nebeidzu atkārtot - kamēr nenotiks attieksmes maiņa, šī valsts straujiem soļiem ies pa skuju taku kapukalniņa virzienā. Taču nē, mums galvenais ir dažu tūkstošu neko neietekmējošu pensionāru ar Krievijas pasēm patriekšana, jo tad šeit iestāsies laimes zeme. Tas, ka patrieksim šos cilvēkus no valsts, nemainīs neko. Ne viņi piedalās vēlēšanās, ne vispār interesējas par politiskajām un ekonomiskajām norisēm. Problēma ir mūsu galvās, mūsu katra attieksmē un spējā prasīt no sevis, no savas pašvaldības, no parlamenta. Tas, ko Kariņš paziņoja - jāceļ pensionēšanas vecums, jo visam naudas vairs nepietiek, bija punkts manā redzējumā par notiekošo. Diemžēl vieglāk ir bļaut, ka krievi cūkas, krievi rada mums visiem nelaimes, izskaudīsim krievus, būsim laimīgi, krievi grib mūsu nāvi, jo pūlim ar to pietiek. nevajag ne ārstiem algas, ne kvalitatīvu izglītību bērniem, ne reālu drošību mums visiem. Pietiek radīt toksisku vidi sabiedrībā un valdīt. Viņu laikam šī visa pietiks, a pēc tam viņiem būs pofig, bet mūsu bērniem būs šeit jādzīvo, ja vien viņi to vēl gribēs.

Ja vien Lapsa rupji nelamātos, vispār būtu jauki. P.S. Tikai aicinu neuztvert vienmēr, visu, ko Lapsa saka kā baltu rubli. Ir arī viņam utis kažokā, kā jau mums visiem :D
8.maijs 2023, 11:49 | links
 
Šeit būs viens Lato Lapsas video ar lozungu,,Viss ir slikti"
Ziniet, pat visai kritiski vērtējot teikto neatradu pamatotus argumentus, lai noliegtu sacīto.

https://youtu.be/vGgnevbkzX0
8.maijs 2023, 09:33 | links
 
Protams,ka Krievija izmanto jebkuru iespēju lai apdirstu Latviju.Stulbākaisir tas,ka bieži vien Latvijā tiek sastrādātas visādas muļķības,lai atvieglotu propogandas darboņiem viņu darbu.Par čukčām. Nav viennozīmīgi.Čukčas 150 gadus ar ieročiem rokās cīnījās un nepakļāvās Krievijas impērijas tieksmēm.Jautājumu atrisināja boļševiki.Pielietoja vecos,labos,humānos paņēmienus.Apšāva visus cilšu vecākos un šamaņus.Ar visām ģimenēm. Iznīdēja saknē.
8.maijs 2023, 08:40 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager