Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Pēdējā brīdi parādisies kandidāts par kuru pat nebūsim dzirdējuši.
10.maijs 2023, 20:07 | links
 
Lai kāds Levits bija, bet malacis, ka atsaucis savu kandidatūru. Te cepure nost. Besij ārā tie kandidāti, kas plēšas pie varas un uz tautas barometru nereaģē.
Tas pats jādara Kariņam.
10.maijs 2023, 19:26 | links
 
mirtins [8.mai]: Par to jau tas stāsts, ka tagad putas šķīst uz visām pusēm, kā mēs apkarosim tos trīs krievus Latvijā. 30 neatkarības gadus nevienam neviens krievs netraucēja. Šeit lielākā daļa par mani smīkņāja, vai sauca par idiotu, kad no 14.gada mudināju nepirkt Krievijā ražotās preces. Tagad visi saskrējuši otrā grāvī. A ienaidnieks ir pavisam citur. Tās lielās patiesības - skaldi un valdi, miers baro, nemiers posta, meklē, kam tas ir izdevīgi u.t.t. neviens vairs neņem vērā. Paies trīs, četri gadi un visi šitie karotāji, jau karos vēl nākamajos ierakumos, bet labāk no tā nevienam nebūs kļuvis. Tikai būs vairāk kritušo un emigrējušo.

Ir viens, tikai un vienīgi īstais ceļš, kā cīnīties ar krieviem un Krievijas pilsoņiem. Padaram visi kopā Latviju par valsti, ku ikviens gribēs dzīvot, kur ikviens gribēs laist skolā bērnus un būs gatavs nolikt galvu uz ežiņas, par brīvu un skaistu Latviju - nešķirojot, vai tas gejs, vai tas krievs, ebrejs, čigāns u.t.t. Lai visi grib dabūt Latvijas pilsonību un uzskata par pagodinājumu runāt latviski.

Bet tāds jau nav mērķis. Mērķis ir naidot sabiedrību, sašķelt, lai vieglāk tikt pie siles un strēbt. Bet tā mīlīši ir skuju taka mūsu valstij.Mirtin, Tu gadījumā politikā netaisies?!
Kā var gvelzt šadu sviestu?
Tie sveštautieši, kuri gribēja integrēties, sen jau to ir izdarījuši. Kā jaunie, tā arī vecie.
Par valsti, kurā gribētu dzīvot, iet skolā utt?! Neviens mūsu valstī neaizliedz iet skolā, dzīvot, strādāt, veidot ģimeni utt.
Bet, lai šo darītu, ir jābūt lojālam šai valstij, jāzina šīs valsts valoda (pat vismaz tik, cik tajā smieklīgajā eksāmenā jānokārto).
Salīdzinoši nesen saskāros ar nepilsoņu darba iespējām ārpus LV. Līdz karam, viņi ar savām pasēm bija līdzvērtīgi pilsoņiem, bet pagājušo gadu sākās...
Daudzās ES valstīs, lielie uzņēmumi atcerējās 2006.gada regulu un nepilsoņus pie darbiem nepielaiž. Aizsūtīju savējos(jo man arī tādi ir, kuri šeit dzimuši) uz eksi.
D...rsā, nenokārtoja. Aizsūtīju uz valodas kursiem. Pēc mēneša apmācības,- D...rsā, nenokārtoja. Aizbraucu pats uz apmācību centru, parunāju ar pasniedzējiem. Atbilde mani vnk šokēja. Negribot viņi, jo visu jau mūžu neesot vajadzējis. Paskatījos programmu, eksāmenu programmu, nu viss elementāri. Un finišā vēl pasniedzēja saka, mums visādu vecumu Ukraiņi, kuriem ar LV valodu nav vispār bijis sakars, iemācās un nokārto eksāmenu.
Tā kā, nekas, pilnīgi nekas nenotiks, ja kaut vienu aizsūtīs uz etnisko dzimteni un skaļi vēl par to mēdiji uzrakstīs.

dakterp, 8.maijs 2023, 18:34

dakter+++
10.maijs 2023, 18:23 | links
 
Palasījos pēdējo lappusi-divas... mjāā, labāk nebūtu lasījis..) It kā nekas jauns, bet Cinisms+pragmatisms(maucība)+lopu būšana-MI izveidotas cilvēku "fermas"/stropi (nez, kādas tur vēl valodu/tradīciju piekopšanas, no kā nav nekāda praktiska labuma?))) Atceros, kaut kad izlasīju tādu domu- ja MI jautātu, kas jāizdara, lai pasaulē vairs nebūtu karu, tad MI atbilde varētu būt- "jānosit visus cilvēkus"))))))
Jautri dzīvot)
10.maijs 2023, 18:21 | links
 
Vai kādam gudram, spējīgam, godīgam cilvēkam būs vēlme iet politikā, redzot šādus komentārus? Skaidrs, ka nē, ko tad jūs gaidāt, laimes lāci?

jurciks66, 10.maijs 2023, 15:26


Politikā bez "biezas ādas" nav ko darīt. Gudriem, spējīgiem, bet jūtīgiem tur nav ko darīt.
10.maijs 2023, 16:08 | links
 
Vai kādam gudram, spējīgam, godīgam cilvēkam būs vēlme iet politikā, redzot šādus komentārus? Skaidrs, ka nē, ko tad jūs gaidāt, laimes lāci?
10.maijs 2023, 15:26 | links
 
jegersz.Nu noņem tās rozā brilles vienreiz. Slikts tonis.Protams visi ir sajūsmā,ka esi visizglītotākais un vislabāk pelnošais.Varētu par prezidentu vēlēt. Aizej piesakies.
10.maijs 2023, 14:21 | links
 
Mums visiem jau ir jābūt pieradušiem, ka politiķi ir vai nu stulbi vai zaglīgi.
Bjorgvins, 9.maijs 2023, 21:02


Tas ir stereotips, kas nevienmēr atbilst patiesībai. Un lielākie šī stereotipa piekritēji parasti ir mazizglītoti ar zemiem ienākumiem, bet kas iedomājās, ka ir gudrāki par Kariņu & Co!
Protams nevar noliegt, ka daļa atbilst šim stereotipam, jo tādi paši vien ievēla tos!
9.maijs 2023, 22:58 | links
 
Kamēr sistēmu nesakārtos(līdz minimumam samazināt iespējas pizģīt, sarunāt, utt. ), tikmēr pie dirsas, cik godprātīgi kaut vai lielākā daļa politiķu (ierēdņi tāpat nopīzdos, ja būs iespēja ). Kā Singapūrā - sakārtot, liela alga, un protams, par pizģīšanu karātavas.
9.maijs 2023, 21:12 | links
 
Secinājums.Mums visiem jau ir jābūt pieradušiem, ka politiķi ir vai nu stulbi vai zaglīgi.Un vienkārši nepievērst tam uzmanību.Dzīvojam tālāk kā mākam un sanāk.Galvu augšā un uz priekšu. Nečikstēt. Suņi rej,bet karavāna iet tālāk.
9.maijs 2023, 21:02 | links
 
zaraza [09.05.23]: Tātad, rezumējot - ideālam politiķim jābūt veiksmīgam, gudram, turīgam virs vidējā ar sakārtotu sadzīvi un ģimeni, strādīgam, ar cilvēku un procesu pārvaldības pieredzi. Tai pašā laikā jābūt kristāltīrai reputācijai visa mūža garumā no bērnudārza, augstiem morāles un ētikas standartiem, tieksmei uz ideālismu un altruismu, pašuzpurēšanos,bet bez atrautības no realitātes. Izklausās pēc pasaku tēla, kas dabā varētu būt satopams retāk par 18 gadīgu jaunavu
Nu tādu politiķi es nevizualizēju pat savās infantilajās fantāzijās :))

Nav ko cerēt uz mesiju ar nimbu virs galvas, kas valsts intereses liks augstāk par savējām.

Vienkārši, lai godprātīgi dara savu darbu. Atbild par saviem vārdiem un dotajiem solījumiem.

Šķiet , ka liela problēma ir šie tūristi valsts pārvaldē. Nekompetenti ļauži lielos amatos.
Cilvēki bez izglītības un morāles deputātu krēslos.

Pie varas esošs muļķis spēj savārīt tādu putru, ka desmit gudrie neizstrebs.
9.maijs 2023, 20:05 | links
 
Nu ja.Tik tiešām,politiķis,kurš varētu būt tuvu optimālam(nerunāsim par ideālu) ir pasaku tēls. Skumji,bet fakts.
9.maijs 2023, 18:21 | links
 
RaimisD [Vakar]: Ir jābūt talantam un zināšanāmAizmirsu galveno- veiksmi. Ja ir veiksme un čujs tad var iztikt bez abiem iepriekšējiem faktoriem.

RaimisD, 8.maijs 2023, 23:40


Tātad, rezumējot - ideālam politiķim jābūt veiksmīgam, gudram, turīgam virs vidējā ar sakārtotu sadzīvi un ģimeni, strādīgam, ar cilvēku un procesu pārvaldības pieredzi. Tai pašā laikā jābūt kristāltīrai reputācijai visa mūža garumā no bērnudārza, augstiem morāles un ētikas standartiem, tieksmei uz ideālismu un altruismu, pašuzpurēšanos,bet bez atrautības no realitātes. Izklausās pēc pasaku tēla, kas dabā varētu būt satopams retāk par 18 gadīgu jaunavu, bet nu tomēr, pieļauju ka kādu izkasīt var.
BET tad sākas otrs nosacījums. Vajag lai šis turīgais, veiksmīgais un gudrais cilvēks pēkšņi sajustu vēlmi pašaizliedzīgi nesavtīgi būt par kalpu sabiedrībai, kuras lielākā daļa ir stulbāka, nabagāka un neveiksmīgāka par viņu. Pie tam nevis tā vienkārši, bet ar reāli lielu darba apjomu un atbildības nastu, izliekot publiski arī savu privāto dzīvi, saņemot neizbēgamus pārmetumus no neapmierinātajiem par tēmu un bez.
Nu vells, tādu atrast ir nezinātniska fantastika!

Attiecīgi realitātē ir 3 veidu politiķi/varsvīri:
1. vienkārši veido politiķa karjeru, kā jebkurā citā darba vietā ar mērķi vairāk pelnīt, ieņemt augstākus amatus utt. Globāli karjerista mērķi sakrīt ar uzņēmuma mērķiem, bet nu galīgi nevienam darba ņēmējam nav primārais, lai viņa darba devējs kļūtu arvien bagātāks un laimīgāks, a pašam nikā.
2. kas jau ir sasnieguši kaut ko dzīvē finasiāli utt. un iet politikā lai sasniegtu vairāk, lobētu un vai izmainītu kaut ko par labu sev. Dažreiz viņu darbības sakrīt ar sabiedrības vairākuma mērķiem, dažreiz nē, bet nu kopumā tāpat puslīdz adekvāti.
3. vīsbīstamākie. tiem kam vienkārši vajag varu kā tādu, kam gribas lemt likteņus, paspēlēties ar zaldātiņiem, pataisīt sociālus eksperimentus. Parasti no sērijas kam naudu sen vairs nevajag, pat nezina cik viņiem tās ir. Tas pats Putins utt., vienkārši spilgts piemērs, bet nu var jau būt mazāki mērogi. LV paldies Dievam tādi vēl īsti nav novēroti, pie mums dominē vienkārši pragmatiski savtīgi ciniķi, kā jau tas normāli šai pasaulē iekārtots.
9.maijs 2023, 14:27 | links
 
9.maijs 2023, 14:20 | links
 
''Nē! Nav jāpiekrīt. Jo Kārlim nav taisnība''- mirtins.

Man par Karlu, kā cilvi, ir savs viedoklis, bet šajā jautājumā es viņam piekrītu 100% !!!
Un nekādi kreisie argumenti mani uz pretējo nepārliecinās!

kapracis, 9.maijs 2023, 12:00


Es arī negribu nevienu pārliecināt. Tikai paužu viedokli. Tāpat kā mājās ar sievu. Es stingri paužu viedokli no gultas apakšas, jo zinu, ka man taisnība :DDDD
9.maijs 2023, 12:32 | links
 
''Nē! Nav jāpiekrīt. Jo Kārlim nav taisnība''- mirtins.

Man par Karlu, kā cilvi, ir savs viedoklis, bet šajā jautājumā es viņam piekrītu 100% !!!
Un nekādi kreisie argumenti mani uz pretējo nepārliecinās!
9.maijs 2023, 12:00 | links
 
Man tuvs paziņa, kurš ļoti tuvu iesaistīts politikas vidē, teica tā: "Aizmirsti, Janka - tur nevienam absolūti neinteresē Latvija kā valsts - tur visiem interesē tikai partijas intereses! Gan NA, gan V, gan AS!... Personiski es esmu atmetis tam visam ar roku-nav variantu Latvijai...

raihs, 8.maijs 2023, 21:07

Tikai jāņem vērā vēl viens apstāklis - Latvijā reāli nav partiju, to klasiskā izpratnē. Nav partiju, kurām ir savas ideoloģijas, kurām ir kaut kādi plāni, izaugsmes iespējas un sarkanās līnijas. Piemēram Amerikā ir viegli, tur (ja neskaita dažus piparus) viss ir skaidrs, tu esi vai nu demokrāts, vai republikānis - vai nu tradicionālās, konservatīvās vērtības, vai nu sociālisms. Latvijā tā nav. Šodien konservs, rīt progresīvais. Šodien geju aizstāvis, rīt nacists. Mums nav nevienas partijas, kas ievērotu savas programmas un izvirzītos mērķus. Mums ir kaut kādi sūda ekonomiskie grupējumi un tādēļ viss ir pakaļā. Tavam pesimismam 100% piekrītu.

mirtins, 9.maijs 2023, 10:33


Latvijā nav politiķu kā profesija vai mērķis. Pie mums ir biznesmeņi, pat tā to ir grūti nosaukt - vairāk varētu saukt tos veidojumus par vieglas naudas tīkotājiem. Diemžēl.
9.maijs 2023, 10:51 | links
 
Mirtin, patiesība ir tik vienkārša kā zirga pirdiens/ Esmu elektroniski nopircis biļetes, ejam trijniekā -mana klasesbiedrene un viņas labākā draudzene (izcili dzied un spēlē ģitāri)
Uz šo:

https://www.youtube.com/watch?v=Hxg1dL_x0gw&t=325s
9.maijs 2023, 10:42 | links
 
Man tuvs paziņa, kurš ļoti tuvu iesaistīts politikas vidē, teica tā: "Aizmirsti, Janka - tur nevienam absolūti neinteresē Latvija kā valsts - tur visiem interesē tikai partijas intereses! Gan NA, gan V, gan AS!... Personiski es esmu atmetis tam visam ar roku-nav variantu Latvijai...

raihs, 8.maijs 2023, 21:07


Tikai jāņem vērā vēl viens apstāklis - Latvijā reāli nav partiju, to klasiskā izpratnē. Nav partiju, kurām ir savas ideoloģijas, kurām ir kaut kādi plāni, izaugsmes iespējas un sarkanās līnijas. Piemēram Amerikā ir viegli, tur (ja neskaita dažus piparus) viss ir skaidrs, tu esi vai nu demokrāts, vai republikānis - vai nu tradicionālās, konservatīvās vērtības, vai nu sociālisms. Latvijā tā nav. Šodien konservs, rīt progresīvais. Šodien geju aizstāvis, rīt nacists. Mums nav nevienas partijas, kas ievērotu savas programmas un izvirzītos mērķus. Mums ir kaut kādi sūda ekonomiskie grupējumi un tādēļ viss ir pakaļā. Tavam pesimismam 100% piekrītu.
9.maijs 2023, 10:33 | links
 
Junioram. Par tradīciju glabāšanu.

https://www.youtube.com/watch?v=oHXlQj2hRVU
9.maijs 2023, 05:58 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager